ايسنا/ پس از تعطيلي شمار قابل توجهي از سينماهاي جهان به سبب شيوع ويروس کرونا، کشورهاي مختلف به تدريج برنامه زماني بازگشايي سالنهاي سينمايي را تحت شرايط ويژه اعلام ميکنند.
آمريکا به عنوان بزرگترين بازار سينمايي جهان از اواسط ماه مارس و در پي شيوع ويروس کرونا، سالنهايي سينمايي خود را تعطيل کرد و اکران همه فيلمهاي مهم هم به تعويق افتاد و حالا "جورجيا" به عنوان اولين ايالت آمريکا سالنهاي سينمايي خود را از تاريخ ۲۷ آوريل (۸ ارديبهشت) بازگشايي کرده و ايالت تگزاس نيز هم از اول ماه مي (۱۲ ارديبهشت) درهاي سينما را بار ديگر به روي مخاطبان باز کرده است. فرآيند بازگشايي سينماها در آمريکا به صورت ايالت به ايالت در حال انجام است.
اما چين که کانون اصلي شيوع ويروس کرونا در جهان بود دستور تعطيلي سينماها را از ۲۴ ژانويه (۴ بهمن) صادر کرد اما پس از کنترل اين بيماري همهگير، ۵۰۰ سالن سينمايي در آخر هفته ۲۰ تا ۲۲ مارس (۱ تا ۳ فروردين) فعاليت خود را به صورت آزمايشي از سر گرفتند اما تنها چند روز بعد در ۲۸ مارس (۹ ارديبهشت) و با دستور اداره ملي فيلم اين کشور تعطيل شدند. هنوز تاريخ جديد بازگشايي سينماهاي چين اعلام نشده است.
برنامه بازگشايي سينماها در ساير کشورها بر اساس آنچه تاکنون اعلام شده به شرح زير است:
*فرانسه: تاريخ بازگشايي: حداقل ۲ ژوئن- ۱۳ خرداد (دولت فرانسه اعلام کرده سينماها به همراه ديگر محوطههاي هنري حداقل تا ۲ ژوئن تعطيل باقي خواهند ماند. ۶ هزار سالن سينمايي فرانسه از ۱۴ مارس تعطيل شدند و رويدادهاي فرهنگي شامل حضور بيش از ۵ هزار نفر حداقل تا سپتامبر اجازه برگزاري ندارند و جشنواره فيلم کن نيز به دليل اين قانون سرانجام تصميم به عدم برگزاري دوره هفتاد وسوم خود گرفت)
*اسپانيا: تاريخ بازگشايي/ ۲۵ مي تا ۸ ژوئن- ۵ تا ۱۹ خرداد (بر اساس طرح چهار مرحلهاي بازگشايي کسب و کارها در اسپانيا، اغلب فعاليتها چون سالنهاي سينما از تاريخ ۲۵ مي ميتوانند فعاليت خود را آغاز کنند. از تاريخ ۸ ژوئن ظرفيت سينماها افزايش و سينماهاي مراکز تجاري نيز فعال خواهند شد. هنوز طرحي در سطح استاني اعلام نشده و انتظار ميرود سالنهاي سينما در شهرهاي مهم "مادريد" و "بارسلون" حداقل تا ۸ ژوئن- ۱۹ خرداد تعطيل هستند)
*ايتاليا: تاريخ بازگشايي/ ۱۵ ژوئن - ۱۶ خرداد (سينماهاي ايتاليا در تاريخ اشاره شده ميتوانند با ظرفيت حداکثر ۲۰۰ نفر فعاليت خود را از سر بگيرند. استفاده از ماسک اجباري است و اقدامات فاصله گذاري اجتماعي چون فاصله ميان مخاطبان و رزرو آنلاين نيز اعمال خواهد شد. ايتاليا اولين کشور اروپايي بود که شرايط قرطينه اعلام کرد)
*آلمان: تاريخ بازگشايي/ ۱۵ مي تا اول ژوئن- ۲۶ ارديبهشت تا ۱۲ خرداد (بازگشايي سينماها در آلمان به صورت ايالتي انجام ميشود و از ميان ۱۶ ايالت، ۸ ايالت تاريخ ۱۹ مي را به اين منظور اعلام کردهاند)
*سوئد: بر اساس سياست کلي سوئد، سينماهاي اين کشور تاکنون دستوري براي تعطيلي دريافت نکردهاند. هرچند مجموعه سينماهاي زنجيرهاي Filmstaden که ۳۵ درصد از سهم بازار سينمايي اين کشور را در دست دارد به تاسي از سياست جهاني مالک خود يعني کمپاني AMC، از ۱۲ مارس برابر با ۲۲ اسفند فعاليت خود را متوقف کردند. با اين وجود برخي سينماهاي مستقل در سوئد با رعايت فاصله گذاري اجتماعي وقفهاي در فعاليت خود ايجاد نکردند.
*اتريش: تاريخ بازگشايي/ ۱ جولاي-۱۱ تير (حداکثر ظرفيت سينماها ۲۵۰ نفر خواهد بود و از تاريخ اول اوت (۱۱ مرداد) اين ظرفيت به ۵۰۰ نفر با اعمال قوانين فاصله گذاري اجتماعي افزايش خواهد يافت)
* کرواسي / تاريخ بازگشايي: ۱ مي -۱۲ ارديبهشت (مجوز فعاليت مجدد سينماها در کرواسي از اول مي صادر شده اما سينماهاي واقع در مراکز بزرگ خريد بايد تا تاريخ ۵ ژوئن (۱۶ خرداد) براي از سرگيري فعاليتشان صبر کنند)
*قبرس: تاريخ بازگشايي/ ۱۴ جولاي- ۲۴ تير (سينماها در فضاي آزاد به عنوان بخشي از فاز سوم اين کشور بين ۹ تا ۱۳ جولاي (۱۹ تا ۲۳ تير) مجددا فعال خواهند شد و سينماها در فضاهاي بسته نيز ۱۴ جولاي (۲۴ تير) بازگشايي ميشوند)
*جمهوري چک: تاريخ بازگشايي/ ۱۱ مي -۲۲ ارديبهشت (سينماها در فاز پنجم و پاياني بازگشايي کسب و کارها در کشور جمهوري چک و با حداکثر ظرفيت ۱۰۰ نفر فعال شدند)
*دانمارک: تاريخ بازگشايي/ ۸ ژوئن -۱۹ خرداد (تمامي ۱۶۹ مجموعه سينمايي در دانمارک از ۱۲ مارس و همزمان با اعلام قرنطينه نسبي در اين کشور تعطيل شدند و ميتوانند به همراه ساير موسسات فرهنگي از ۸ ژوئن (۱۹ خرداد) آغاز به کار کنند)
*استوني: تاريخ بازگشايي/ ۱ جولاي- ۱۱ تير (تجمعات بزرگ عمومي از اول جولاي با حداکثر ظرفيت هزار نفر در فصاي باز و حداکثر ۵۰ درصد ظرفيت تا ۵۰۰ نفر در فضاهاي بسته شامل سالنهاي سينما مجاز است)
*فنلاند: تاريخ بازگشايي/ ۱ ژوئن- ۱۲خرداد (تجمعات در فضاهاي داخلي محدود به حداکثر ۵۰۰ نفر است. بنياد فيلم فنلاند مبلغ يک ميليون يورو براي ايجاد فضايي ايمن در سينماها از دولت اين کشور دريافت کرده است)
*يونان: تاريخ بازگشايي/ ۱ ژوئن- ۱۲ خرداد
*هنگ کنگ: تاريخ بازگشايي/ ۸ مي- ۱۹ ارديبهشت
*ايسلند: تاريخ بارگشايي / ۴ مي- ۱۵ ارديبهشت
*ايرلند: تاريخ بازگشايي / ۱۰ اوت - ۲۰ مرداد
*لتوني: تاريخ بازگشايي/ ۱۲ مي- ۲۳ ارديبهشت
*ليتواني: تاريخ بازگشايي/ ۳۱ مي- ۱۱ خرداد
* هلند: تاريخ بازگشايي/ ۱ ژوئن - ۱۲ خرداد
*نروژ: تاريخ بازگشايي/ ۷ مي-۱۸ ارديبهشت
*لهستان: تاريخ بازگشايي/ ۱ ژوئن- ۱۲ خرداد
*پرتغال: تاريخ بازگشايي/ ژوئن- خردادماه
*روماني: تاريخ بازگشايي/ حداقل ۱۵ ژوئن- ۲۶ خرداد
*اسلواکي: تاريخ بازگشايي/ ۱ مي- ۱۲ ارديبهشت
*بوسني و هرزگوين: تاريخ بازگشايي/ ۱۴ مي -۲۵ ارديبهشت
* بلغارستان: تاريخ بازگشايي/ ۱۱ مي-۲۲ ارديبهشت
* کره جنوبي: تاريخ بازگشايي/۲۹ آوريل - ۱۰ ارديبهشت
*سوئيس: تاريخ بازگشايي/ ۸ژوئن-۱۹ خرداد
*بريتانيا: تاريخ بازگشايي/ ۴ جولاي- ۱۴ تير (دولت بريتانيا بر اساس اعلام پيشين ۴ جولاي را به عنوان تاريخ موقت بازگشايي سينماها درنظر گرفته اما هنوز اطلاعات بيشتري در اين باره اعلام نکرده است)
*اوکراين: تاريخ بازگشايي/ ۱۰ ژوئن-۲۱ خرداد
بازار