فارس/ به تازگي برخي از سينماگران فيلمشان را قبل از اکران عمومي براي برخي از گروههاي مرجع به نمايش درميآورند که ظاهرا اين ماجرا در ماههاي اخير شکل جديدي پيدا کرده است.
اين روزها برخي از سينماگران فيلمشان را قبل از اکران عمومي براي برخي از گروههاي مرجع به نمايش درميآورند. البته ظاهرا اين اتفاقا در ماههاي اخير شکل جديد و بعضا عجيبي پيدا کرده است.
ساخت يک فيلم سينمايي پروسه سختي دارد و همين باعث ميشود برخي از سينماگران که براي سرمايه مادي و اعتبار هنري خود ارزش بيشتري قائلاند، نسبت به سرنوشت اثر خود حساسيت زيادي داشته باشند. به همين دليل رويهاي مرسوم بين سينماگران ايراني و خارجي وجود دارد که قبل از اکران عمومي، فيلم خود را براي برخي از گروههاي مرجع به صورت خصوصي يا نيمه خصوصي اکران ميکنند. منتقدان، پخشکنندگان، هنرمندان، اهالي رسانه و مديران از جمله اقشاري هستند که مهمان اين اکرانها ميشوند. محل نمايش اين فيلم نيز در بيشتر مواقع دفاتر تهيهکنندگان آن فيلم است. اکرانها در نوبتهاي مختلف و با تعداد تماشاچيان متفاوتي رقم ميخورد.
معمولا اين نمايشهاي خصوصي به دو دليل صورت ميگيرد؛ اول اينکه صاحبان اثر ميخواهند نظر تخصصي اهل فن را جويا شوند تا درصورت نياز تا قبل از اکران عمومي، خروجي نهايي را اصلاح کنند. اما دليل دوم -که البته فراگير نيست- در جهت نمکگير کردن برخي از منتقدان و اهالي رسانه است. در حاشيه همان اکران خصوصي تهيهکنندگان به صورت غيررسمي براي کسب حمايت از افراد فوق اقدام ميکنند که نمود آن در وقت نمايش عمومي مشخص ميشود. اما اين اتفاق به منظور هرکدام از دلايل فوق که باشد، رويهاي مرسوم است که در اکثر مواقع حرفهاي نيز حساب ميشود.
اما اخيرا خبرهايي از شکل جديد اکران خصوصي شنيده ميشود.
مهماني سينمايي در برجهاي سلبريتيها در شهرهاي مختلف کشور -خصوصا تهران- برجهايي ساخته شده که فوق لاکچري ناميده ميشوند. سازههايي در گرانترين مناطق شهر با تعداد طبقاتي زياد که امکانات جانبي آنها همسطح و بعضا فراتر از مجتمعهاي تفريحي شهر است.
استخر، سونا، جکوزي، سالن بيليارد، سالن ورزشي به همراه مربي، کادر پزشکي مستقر و... تنها بخشي از امکانات اين برجهاي لوکس است. اما در کنار اين موارد سالنهاي کوچک اما مدرن نمايش هم در اين برجها ساخته شده که براي اهالي استفاده ميشود. هرآنکه يکبار به اين مجموعهها سرزده باشد خوب ميداند که ورود به اين برجها چيزي شبيه به ورود به اماکن حساس دولتي هست و در برخي از موارد که برنامههاي ويژه داشته باشد -که لازم است عکسبرداري نشود- حتي گيت هم تعبيه ميشود.
اما همه اينها را گفتيم که به اين بخش از گزارش برسيم. همانطور که گفته شد قبلا اکران خصوصي براي مراجع فکري و موثر هنري -آنهم به ميزباني تهيهکننده- مرسوم بود اما گويا اخيرا برخي از فيلمسازان فيلمهايشان را براي نمايش به اين برجها ميبرند. يکي از فيلمهاي موفق جشنواره اخيرا در برج لوکس شمال شهر که يکي از مشاهير فوتبال ايران ساکن است به نمايش درآمده است. در مورد ديگر فيلمي در برج صاحبان يکي از کارخانجات معروف ابزارآلات روي پرده رفته است. اما آيا سينماگران صرفا به واسطه روابط دوستانه با اين ثروتمندان اقدام به اين کار ميکنند يا دلايل درگيري دارد؟
شواهد نشان ميدهد ماجرا بيش از آنکه به دليل روابط دوستانه باشد به منظور جذب حمايت مادي از اين دوستان ثروتمند است. با ادامه شرايط خاص بيماري کرونا و رکود اقتصادي سينما آيا بايد شاهد سينماگراني باشيم که با نسخه فيلمهايشان از اين برج در فرمانيه به آن برج در الهيه ميروند؟
بازار