ايسنا/ عادل بزدوده که قصد داشت نمايش «حادثهاي در شهر عروسکها» را اجرا کند براي چندمين بار اجراي اين نمايش را به تاخير انداخت و تاکيد کرد: در اين وضعيت اصلا حاضر به ريسک نيستم و نميتوانم با جان هيچ بزرگسال يا کودکي بازي کنم.
اين کارگردان تئاتر که قرار است نمايشش را براي گروه سني کودک در کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان اجرا کند، ادامه داد: در آخرين صحبتي که با کانون داشتهايم، قرار شد نمايش را مهر ماه بعد از ماه محرم و صفر اجرا کنم چون در حال حاضر شرايط اصلا طوري نيست که بتوان خانوادهها را در مکاني سر بسته دور هم جمع کرد تا نمايش ببينند.
او ادامه داد: درست است که کانون پرورش فکري فعاليت خود را از سر گرفته ولي فعلا فقط نمايشهاي تک نفره در اين مجموعه اجرا ميشوند و تازه معلوم نيست همين نمايشها هم بتوانند به اجراي خود ادامه بدهند چراکه هر روز بايد منتظر اتفاقات تازهاي در مورد ويروس کرونا باشيم.
بزدوده که قرار بود بعد از تعطيلات نوروز نمايشش را به صحنه ببرد، اضافه کرد: در شرايط فعلي به هيچ عنوان ريسک نميکنم و دلم نميخواهد به اين فکر کنم که ممکن است يک کودک يا تماشاگر بزرگسال بابت اجراي من آسيبي ببيند و اين ويروس ويرانگر را با خود به خانه ببرد.
اين هنرمند تئاتر خاطرنشان کرد: فعلا قرار ما با کانون براي اجرا از اواخر شهريور يا اوايل مهر است ولي اگر وضعيت تا آن زمان مساعد نباشد، اصلا از خير اجراي نمايشم ميگذرم چون مسلما سلامتي مردم بويژه کودکان از هر تئاتري مهمتر است.
بزدوده خاطرنشان کرد: بعضي از دوستان در پي بازگشايي تئاتر خيلي شتابزده تصميم به اجرا گرفتند که به نظرم کار خودخواهانهاي است. اميدوارم متوجه باشند که دارند با جان و سلامتي خود، گروه اجرايي و تماشاگرانشان بازي ميکنند.
او در پاسخ به اين سخن که اين افراد چون از راه تئاتر گذران زندگي ميکنند، ناچار به اجراي نمايش شدهاند، توضيح داد: اين نکته کاملا درست است. اعضاي گروه من نيز از راه تئاتر زندگي ميکنند ولي اين وضعيت بهترين زمان است که براي تعريف هنر به عنوان شغل اقدام و حقوق قانونيمان را از وزارت کار مطالبه کنيم.
او تاکيد کرد: زماني که هنرمند بودن به عنوان شغل در اين وزارتخانه تعريف شود، ديگر هنرمندان تئاتر در شرايط دشواري مانند کرونا تن به اين خطرات نميدهند چون از حقوق ايام بيکاري و بيمه درماني بهرهمند ميشوند.
اين کارگردان در عين حال خاطرنشان کرد: البته تا رسيدن به اين وضعيت مطلوب، راهي طولاني در پيش داريم ولي به هر حال براي همه مردم جهان آرزوي روزهايي
روشنتر را دارم چراکه همه ما نيازمند آرامش و وضعيت بهينه هستيم.
نمايش «حادثهاي در شهر عروسکها» اولين بار حدود 50 سال پيش با کارگرداني اسکار باتک در کانون پرورش فکري اجرا شد. قرار بود بزدوده اين نمايش را با همان سبک و سياق و با بهره گيري از بخشي از عروسکهاي آن که باقي مانده بود، به صحنه بياورد که با شيوع ويروس کرونا، از اجراي اين اثر بازماند.
در خلاصه داستان اين اثر نمايشي آمده: «در شهر عروسکها همه شاد و خوشحال هستند، اما در اين شهر کسي زندگي ميکند که دوست ندارد زود از خواب بيدار شود و سرکار برود. او با تندخويي و بينظمياش باعث بر هم زدن آرامش مردم شهر ميشود. کمکم اين رفتارهاي او باعث بروز اتفاقهايي در شهر عروسکها ميشود. عروسکها هم تصميم ميگيرند براي حل اين مشکل از عروسکساز کمک بگيرند و اين داستان با مداخله تماشاگران و تصميمهايي که بچهها بر روي صحنه ميگيرند، ادامه مييابد.»
بعد از گسترش کرونا، بحثي درباره اجراي آنلاين اين نمايش مطرح شد ولي از آنجا که اين اثر نيازمند مشارکت تماشاگران است، بزدوده بهتر ديد آن را در قالب نمايشي صحنهاي اجرا کند.
بازار