ايسنا/ با افزايش آمار مبتلايان به کرونا ويروس، فيلمهايي که براي جذب مخاطب روي پرده سينماها آمدند، کمکم کارايي خود را از دست ميدهند و براي فيلمهايي که براي اکران بعدي انتخاب شدهاند، چندان اميدي براي رونق گيشه نيست.
کمتر از ۲۰ روز است که از بازگشايي سينماها پس از چهار ماه تعطيلي ميگذرد، اما بعضي سينماها هنوز کار خود را آغاز نکردهاند و با رويه فعلي برخي سينماداران معتقدند حتي اگر دستور به تعطيلي سينماها هم داده نشود، با افزايش آمار مربوط به کرونا، سينماها خود به خود رو به تعطيلي خواهند رفت.
سجاد نوروزي، مدير پرديس سينمايي آزادي در اينباره به ايسنا گفت: در حال حاضر بيشتر پرديسهاي بزرگ سينمايي، يک پنجم سال قبل خود مخاطب دارند و شايد غيرطبيعي نباشد که سينماهاي کوچک کلا تعطيل باشند.
او درباره فيلمهاي جديدي که از ۲۵ تير ماه قرار است اکران شوند نيز خاظرنشان کرد: نميدانم فيلمهاي جديد چه مخاطبي را به سينما ميکشاند ولي يکي از آنها فيلم کودک است که در جاي خود انتخاب عجيبي است براي اين مقطع چون در اين مدت حتي يک کودک يا نوجوان را هم در سينما «آزادي» نديدهام. اصلا خانواده هم کم به سينما ميآيد و بيشتر زوجهاي جوان براي ديدن فيلمها ميآيند.
همچنين امير قطبي، مدير اکران سينما ايران هم در گفتوگويي کوتاه با ايسنا درباره وضعيت مخاطبان اين سينما بيان کرد: از روزي که سينماها بازگشايي شدند ما هم فعاليت خود را شروع کرديم و به هر حال وضعيت با سال قبل قابل قياس نيست، ولي نکته مهم اين است که در همين شرايط خاص کرونايي در سه، چهار روز اول بازگشايي، وضع خيلي بهتر بود در حالي که الان يک هفتهاي است که افت شديد مخاطب داريم.
او اضافه کرد: وقتي آمار فوتيهاي کرونا به ۱۶۰ تا ۲۰۰ نفر ميرسد معلوم است که روي حضور مردم در سينماها نيز تاثير ميگذارد. ما در سالنها ۵۰ درصدي که گفته شده را براي رعايت پروتکلها در نظر داريم ، اما ۱۰ درصد آن هم پُر نميشود و مخاطب زيادي به سينما نميآيد. آمار نسبتا خوب روزهاي قبل هم فقط براي دو فيلم «شناي پروانه» و «خوب، بد، جلف ۲» بود ولي فيلمهايي که از قبل روي پرده داشتيم اصلا فروشي ندارند.
وي ادامه داد: سينما «ايران» چهار سالن دارد که اين روزها مخاطبشان خيلي کم است. از ۲۵ تير هم قرار شده سه فيلم جديد اکران شود که فعلا فقط اکران «زنها فرشتهاند ۲» مسجل شده و فکر نميکنم اکران يک فيلم کودک در اين شرايط مناسب باشد.
اما بهجز سينماهايي که حسابي افت مخاطب دارند، سالنهايي هم هستند که يا ممکن است به تعطيلي دوباره برسند يا اصلا بازگشايي نشدهاند. مثل سينما مرکزي در تهران که مقيمي، مسئولآن به ايسنا گفت: ما اصلا سينما را باز نکرديم تا ببينيم شرايط چطور پيش ميرود چون آمار مبتلايان و فوتيهاي کرونا هر روز بالاتر ميرود و نگران اين هستيم که يک نفر مبتلا وارد سينما شود و ۱۰ نفر ديگر هم مبتلا شوند، چون به هر حال مکانهاي سرپوشيده خطرناکتر هستند.
او با اشاره به اينکه اين سينما زير نظر يک مجموعه خيريه است افزود: ما نيز مثل ديگر همکاران خود دغدغه شغل و درامد داريم ولي با اطلاعاتي که از برخي همکاران گرفتيم که چندان رضايبخش نيست، فعلا بيشتر نگران اين هستيم که فعاليت سينما يک نفر را به آمار مبتلايان اضافه نکند.
با وجود دغدغه سينماگران نسبت به آمار فروش فيلمها، اين نگراني هم هست که در شهرهاي قرمز يا وضعيت هشدار سينماها با تعطيلي دوباره روبرو شوند هرچند بسياري معتقدند سالنهاي سينما با رعايت پروتکلهاي بهداشتي از خيلي مراکز يا مکانهاي عمومي ديگر کمخطرتر است، اما با اين حال دولت اعلام کرده در شهرهاي پرخطر مشاغل گروههاي سه و چهار فعلا ممنوع از فعاليت هستند و براي برخي مشاغل در تهران نيز تصميمگيري خواهد شد.
بازار