عزتالله مهرآوران: جذابیت «خانه ما» در تعلق به خانواده است

مهر/ عزتاله مهرآوران با اشاره به مستندمسابقه «خانه ما» اظهار کرد که يک ويژگي مهم اين اثر نمايش زندگيهاي واقعي در آن بدون فيلمنامه و سناريو است.
عزتاله مهرآوران بازيگر تئاتر و تلويزيون درباره مستند مسابقه «خانه ما» و ويژگيهاي آن عنوان کرد: اينکه برنامهاي متعلق به خانه و ما باشد، بسيار جذب کننده است يعني هر تماشاگري که آن را ميبيند خودش را مخاطب ويژه آن برنامه ميداند چنان که گويي همه خانههايي که به تصوير کشيده شدهاند، خانه خود اوست. تماشاگر وقتي به واسطه اين مسابقه به داخل خانهها ميرود، با تعلقي که به خانه و خانواده دارد، به زودي ارتباطش برقرار ميشود و يک حس نزديکي و صميميت با آن خانه و خانواده برقرار ميکند.
وي حضور در بين خانوادههاي شهرستاني را نقطه عطف «خانه ما» عنوان کرد و افزود: اين حضور ما را با خانه و خانوادههايي مواجه ميکند که فرهنگهاي متفاوت داشته و آداب و رسومشان با ما فرق دارند و با تمام اين تفاوتها رفتارهايي متناسب با يک خانواده ايراني دارند و حرمتهايي را که همواره در خانههاي ايراني محترم شمرده ميشوند تکريم ميکنند.
نمايش زندگي واقعي افراد در «خانه ما»
بازيگر «ليسانسهها» در ادامه هدف اصلي اين مستند مسابقه را مورد بررسي قرار داده و ابراز کرد: مديريت اقتصادي در هر خانهاي امري اجتناب ناپذير است ولي در جامعه ما کمتر به صورت تصويري و هنر نمايشي درآمده است. يکي از زيباييها و ويژگيهاي آن، حضور خود خانوادهها در برنامه است که همگي افراد عادي جامعه هستند، نه هنرپيشهاند و نه از سناريو و فيلمنامهاي در برنامه استفاده ميکنند. افراد در مقابل دوربين قرار ميگيرند و بخشي از زندگي واقعي و ارتباط خانوادگي خود را براي بينندگان به نمايش ميگذارند. در اين ميان به تصوير درآوردن خانهاي که بتواند هزينههاي زندگي را با محدود بودجهاي که در اختيار دارد مديريت کند و آن را براي شادي خانه و شادماني خانواده به کار گيرد، کار پسنديده و مهمي است. طوري که اين هزينه بايد در مسائلي که در خانه اتفاق ميافتد، بهکار بسته شود و محدوديت مالي مانعي براي روابط اجتماعي، فاميلي و عاطفي بين افراد نشود.
اين بازيگر گفت: در روزگار ما نابغه کسي است که به اندازه همان مبلغي که براي زندگي روزانه، کنار گذاشته همان قدر خرج کند و اگر توانايي دارد مقداري هم پسانداز کند. در کنار اين مديريت مخارج زندگي هم ميتوان با بکارگيري برخي از استعدادهاي ذاتي مثلاً خياطي، ربگيري، آشپزي و مانند آن به اقتصاد خانواده کمک کرد.
وي در پاسخ به اين سوال که آيا معمولاً در زندگي شخصي و خانوادگي به دخل و خرج خود توجه دارند و براي اين امور وقت ميگذارند، گفت: هر آدمي تلاش ميکند تا بتواند درست خرج کند، من و همسرم نيز سعي ميکنيم در خانه پول هزينهها را سر هر ماه جدا کنيم. هزينههايي براي کرايه خانه، قبضهاي پرداختي، رفت و آمد، بيماري و مانند آن کنار ميگذاريم و هرگز به آن مبلغ دست نميزنيم. مابقي مانده هزينه را براي مخارج روزمره، خوراک، پوشاک و دعوت از ميهمان در نظر ميگيريم که اين در مديريت اقتصاد خانه کمک کننده است.
شرايط سخت تصويربرداري «پدر پسري» در زمان کرونا
وي در بخشي ديگر درباره پرداختن به کرونا در «خانه ما» اظهار کرد: در مساله کرونا هم تک تک افراد مسئول هستند و هم دولتي که مسئوليت يک مملکت را برعهده دارد. ترويج و يادآوري آن در برنامه «خانه ما» کار نيکي است که ميتواند رعايت بهداشت را در خانهها جا بياندازد. رعايت بهداشت و البته رعايت ديگران، از ثمرات کرونا بوده که پرداختن به آن جذابيت بيشتري به برنامه داده و موجب اشتياق بيشتر تماشاگر براي دنبال کردن بخشهاي مختلف مسابقه شده است.
بازيگر پيشکسوت عرصه طنز در پايان به تجربه کاري در شرايط کرونايي، اشاره کرد و گفت: در جريان ضبط سريال «پدر پسري» که دو ماه آن همزمان با اوجگيري کرونا بود با اينکه من به تازگي عمل کوچکي انجام داده بودم و نياز به استراحت داشتم سر صحنه حاضر شدم. در شرايطي که ۴۵ نفر در دو آپارتمان کار ميکرديم و موقع اجراي نقش هم فاصلههايمان کمتر ميشد و طبيعتاً نميتوانستيم از ماسک استفاده کنيم، به دليل تعهدي که به خود و عوامل گروه داشتم با وجود خطر ابتلا به ويروس کرونا و با توجه به محدوديت زماني براي رسيدن سريال به ايام مبارک رمضان، اين سريال را به اتمام رسانديم.
وي در پايان گفت: خوشبختانه سريال بازخورد خوبي داشت. تحمل همه اين سختيها يک دليل داشت؛ وقتي من در حرفه خودم يعني بازيگري، به اين توانايي رسيدم و توانستم بازي کنم و اين حرفه را تدريس کنم با خداي خود بيعت کردم که اين قدرت را به من بدهد که بتوانم مردم را بخندانم.