نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سینما و چهره ها

آیا فیلم جدید «کریستوفر نولان» سینمای جهان را نجات خواهد داد؟!

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
آیا فیلم جدید «کریستوفر نولان» سینمای جهان را نجات خواهد داد؟!

خبرآنلاين/ کريستوفر نولان با فيلم جديدش مي‌آيد تا رونق را به گيشه خاموش سينماي جهان برگرداند. کارگردان نامدار سينما در اين راه موفق خواهد بود؟
سينماي جهان چند ماهي است که در کما به سر مي‌برد. اکران تعطيل است، توليد متوقف شده است، و همچنان خبري از روزهاي پررونق نيست. 
در اين روزها خبري از روي پرده رفتن فيلم‌هاي تازه نيست. ستاره‌هاي مشهور روي فرش قرمز افتتاحيه نمي‌روند و از همه مهمتر مردم از جمع شدن زير سقف سالن‌هاي سينما مي‌ترسند. 
در مجموع سينماي جهان حال و روز خوشي ندارد.
در اين روزهاي دشوار خبرهاي اميدوارکننده‌اي هم به گوش مي‌رسد. چندي پيش جشنواره ونيز اعلام کرد که بر خلاف ديگر رويدادهاي بزرگ سينمايي تسليم کرونا نشده است و اواخر تابستان با فيلم‌هاي متنوع از کشورهاي مختلف که «خورشيد» مجيد مجيدي هم يکي از آن‌ها است، درهايش را به روي سينمادوستان باز خواهد کرد. 
در اين ميان خبرهاي خوبي ديگري هم وجود دارد. در حالي که بسياري از بلاک‌باسترها در دوران کرونا بي‌خيال پرده نقره‌اي شده‌اند و از سرويس‌هاي آنلاين سر درآورده‌اند، مورد انتظارترين فيلم سال به کارگرداني کريستوفر نولان از اوايل شهريور در سينماهاي جهان روي پرده خواهد رفت. 


نولان وارد مي‌شود؟
اکنون نگاه تمام فيلمسازان و استوديوهاي بزرگ فيلمسازي به «تنت/ Tenet» است. فيلم جديد کريستوفر نولان طبق برنامه قرار بود از ابتداي تابستان روي پرده برود اما شيوع گسترده کرونا در جهان اکرانش را چند بار به تعويق انداخت. تا حدي که پس از اعلام پنجم شهريور به عنوان تاريخ قطعي اکران جهاني فيلم هنوز هم بسياري در به واقعيت پيوستن آن شک دارند. 
 اين يکه‌سوار به نظر نمي‌رسد که در دنياي واقعي به مانند رويدادهاي سينمايي قادر باشد به ناگهان به سينما حيات دوباره بخشد. همانطور که قرار نيست وقتي واکسن پيدا شد، در چشم به هم زدني همه چيز را به روال عادي برگرداند
آن طور که مجله تايم نوشته است، اگر قرار باشد چيزي در اين دوران بتواند تماشاگران را به سالن‌هاي سينما برگرداند، آن چيز فيلم جديد کارگردان آثاري چون «تلقين»، «شواليه تاريکي» و «ميان‌ستاره‌اي» خواهد بود. 
فيلمي که نولان مي‌گويد، ۵ سال صرف نوشتن فيلمنامه پيچيده‌اش کرده است. داستاني جاسوسي با طعم عناصر علمي تخيلي و بازي با مفهوم زمان که پوستر منتشرشده از آن تا حدي يادآور دنياي عجيب «تلقين» است. 
ساخت «تنت» به بودجه‌اي عظيم نياز داشت که بر اساس ارقام اعلام شده بيش از ۲۰۰ ميليون دلار است. با اين بودجه عظيم نقش اصلي فيلم را به جان ديويدواشنگتن سپرده‌اند. واشنگتن نقش ماموري را بازي مي‌کند که در سازماني با عنوان «تنت» وظيفه نجات جهان و پيشگيري از جنگ جهاني سوم را به عهده دارد. 
در فيلم جديد نولان، مفهوم زمان نقشي کليدي دارد. رابرت پتينسون در فيلم نقش فردي را بازي مي‌کند که مي‌تواند با آينده ارتباط برقرار کند اما نه مثل فيلم‌هاي تخيلي ديگر. در «تنت» صحبت از سفر در زمان نيست صحبت از وارونگي زمان است. به غير از واشنگتن و پتينسون از ديگر بازيگران فيلم مي‌توان به اليزابت دبيکي، مايکل کين و کنت برانا اشاره کرد. 
علاقه نولان به فيلم‌هاي ۷۰ ميليمتري، اينجا هم پابرجا مانده است. او در «تنت» کار فيلمبرداري را به هويته ون هويتما سپرده است که در فيلم‌ «دانکرک» هنرش را به رخ کشيد و نامزد دريافت اسکار هم شد. 

اکران «تنت» راه‌گشا است؟
تصميم نولان و کمپاني برادران وارنر براي اکران فيلمي با اين بودجه عظيم که البته در حالت عادي مي‌تواند از پرفروش‌هاي بازار سينما باشد، ريسک بسيار بزرگي است. ست روگن بازيگر سرشناس هاليوودي در اين باره اظهارنظر جالبي کرده است. او به شوخي مي‌گويد، همه منتظر هستند تا ببينند نولان چه مي‌کند.
بر اساس نوشته تايم، بحثي که درباره اکران فيلم جديد نولان به راه افتاده است، بيشتر به اين مي‌ماند که اين کارگردان در قامت يکي از قهرمانان فيلم‌هاي خود به ميدان آمده است تا سينماي رو به مرگ را احيا کند. 
البته نبايد از حق گذشت نولان از معدود فيلمسازان جهان است که فيلم ارژينال مي‌سازد و در عين حال گيشه را به مانند يک فيلم ابرقهرماني شلوغ مي‌کند. حتي قبل از همه‌گيري کرونا هم اميد هاليوود به فيلم نولان بود تا در زماني که فقط دنباله‌هاي سينمايي و فيلم‌هاي ابرقهرماني گيشه داشتند، تلنگري به توليدات اصيل بزند. 
اما اين يکه‌سوار به نظر نمي‌رسد که در دنياي واقعي به مانند رويدادهاي سينمايي قادر باشد به ناگهان به سينما حيات دوباره بخشد. همانطور که قرار نيست وقتي واکسن پيدا شد، در چشم به هم زدني همه چيز را به روال عادي برگرداند. 
نجات سينما مثل هر واقعيت ديگري که دچار بحران شده است به جاي معجزه، نياز به حمايتي سيستماتيک دارد. فقط در نظر بگيريد که پيش از کرونا هم پيشرفت تکنولوژي و امکان دسترسي به محتواي سينمايي در نمايشگرهايي که هر در خانه‌ها عريض‌تر و باکيفيت‌تر از قبل مي‌شوند، سالن‌هاي سينما را تهديد مي‌کرد. حالا که ديگر کرونا هم مردم را متقاعد کرده است که در خانه نشستن کار بهتري است. پس براي بازگرداندن تماشاگران به سالن‌هاي سينما، اکران فيلمي چون «تنت» مثل شوک عمل مي‌کند و براي احياي بيمار کارهاي بسيار ديگري لازم است. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره