ساسی مانکن، آن بازیگر فیلمهای ... و ما

عصر ايران/ متن پيش رو در سايت تحليلي خبري «عصرايران» منتشر شده و انتشار آن توسط «آخرين خبر» به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست.
ساسان حيدري يا همان ساسي مانکن، کارش را بلد است. هر سال يک موزيک ويديو منتشر ميکند، تاثيرش را ميگذارد و ميرود که با برف سال آينده برگردد. ساسي، نه از نظر صدا و نه از نظر فني، خواننده خوبي نيست اما به شدت مخاطب خود را خوب ميشناسد و ميداند براي ديده شدن چه بايد بکند.
قطعا بايد در همين ابتدا به اين نکته اشاره کرد که هدف ساسي و امثال او، ارتقاي جامعه نيست و معمولا کارهاي بيارزش تحويل ميدهند و هدف اصليشان دور کردن نسل جديد از انسانيت و فضليت است اما کاري که ساسي در شناخت مخاطب خود انجام داده است، تمام دستگاههاي فرهنگي با بودجههاي ميلياردي انجام ندادهاند و هنوز که هنوز است، نميدانند جامعه هدفشان کجاست!
امسال به مدد يک بازيگر فيلمهاي ...، دوباره ديده شد و حالا شبکههاي اجتماعي پر شده است از موزيک ويديوي او و حرفهايي که درموردش زده ميشود. البته استفاده از يک بازيگر مشهور فيلمهاي ... در غرب هم اتفاق نميافتد چه برسد به يک موزيک ويدوي فارسي!
احتمالا بعد از خوب ديده شدن اين ويديو، دوباره داستان محدوديتهاي فضاي مجازي شروع خواهد شد. اين تنها راه حلي است که به فکر برخي از آقايان و خانمها براي مقابله با پديدههايي مثل ساسي و تتلو ميرسد.
فکر ميکنند با فيلتر کردن و بستن، ماجرا تمام ميشود. نميدانند آن زمان که استفاده از دستگاه ويديو در ايران ممنوع بود، خيلي از مردم راکي، رمبو را ميشناختند و آهنگ فيلم شعله و ملکه مارها را از حفظ بودند.
درگوشي عرض کنم خدمتتان که خيليها که موزيک ويديوي جديد ساسي مانکن را ديدهاند در همان نگاه اول بازيگر فيلمهاي ... را هم شناختند. بازيگري که در کانالهاي تلگرامي در مورد او زياد حرف زده شده و جوک ساخته شده است.
پس بستن به معناي پايان ماجرا نيست. همين الان با وجود فيلتر بودن تلگرام، هنوز اين پيام رسان بيشترين استفاده را بين مردم دارد.
متاسفانه صداوسيما و عرصه فرهنگ در اختيار عدهاي است که دوست دارند، تنها صداي خودشان شنيده شود و قائل به شنيده شدن صداي ديگران نيستند.
اگر صداوسيما به عنوان رسانه همگاني که بسياري از مردم به آن دسترسي دارند، اجازه ميداد مثلا در حوزه موسيقي، سليقههاي مختلف خود را در معرض عمومي قرار ميدادند، امروز شاهد جولان دادن ساسيها نبوديم.
بخشي سليقههاي مختلفي دارند و بايد به همه آنها احترام گذاشت. وقتي يک مغازه کالاهاي مورد نظر من را نداشته باشد، من منتظر نميايستم تا او، روزي کالاي من را تامين کند، حتما به مغازه ديگر يا فروشگاههاي زنجيرهاي ميروم.
رجوع مردم به شبکههاي ماهوارهاي هم به خاطر اين است که از تک صدايي و شنيده شدن حرفهاي يک دسته در صداوسيما خسته شدهاند.
اگر ما اجازه بدهيم، حرفهاي همه شنيده شود ديگر نبايد نگران يک موزيک ويديوي ساده باشيم.
ساسي مانکن هر سال به ما تلنگر ميزد که يک جاي کارتان ميلنگد و ما اين صدا را ميشنويم و دست روي دست ميگذاريم و فقط محدوديتها را بيشتر ميکنيم تا سال بعد.
دنيا براي نوجوان امروز به اندازه يک تبلت است. نشان ندادن ساز در تلويزيون براي او يک لبخند تمسخر آميز به همراه دارد و خاموش کردن تلويزيون و البته پهن شدن روي مبل و استفاده از موبايل براي رسيدن به تازهترينهاي جهان.
الان به سراغ دانش آموزان برويد و بگوييد « دکتر جون دکتر» را از حفظ بخوانند. ببيند با چه جامعه آماري عجيب و غريبي روبرو خواهيد شد.
دو دهه اخير به خوبي نشان داده که سياستهاي فرهنگ کشور، مسير درستي را طي نميکند و بايد به دنبال روشهايي باشيم که بتوانيم توجه جوانان را از ساسي و تتلو به حرفهاي خوب جلب کرد.
اعضاي کانال تلگرامي تتلو که با آبا و اجدادشان فحش ميدهد را ببيند تا متوجه اين داستان شويد.
نويسنده: مصطفي داننده