آخرين خبر/ چي لازم دارم (براي 4 الي 6 نفر):
برنج ---------------------------- 4 پيمانه
گوشت چرخ کرده --------------- 2۵0 گرم
تخم مرغ ------------------------ 4 عدد
زرشک خيس خورده ------------ نصف استکان
جعفري ساطوري شده --------- نصف استکان
رب گوجه فرنگي ---------------- 1 قاشق غذا خوري
پياز ----------------------------- 1 عدد
آرد سوخاري -------------------- به مقدار لازم
نمک ، فلفل سياه ، کاري ------- به مقدار لازم
زرد چوبه ------------------------ به مقدار لازم
روغن براي سرخ کردن ---------- به مقدار لازم
چه جوري درست ميشه:
برنج را از يک ساعت قبل با کمي آب و نمک خيس کنيد و به صورت کته ( بدون ماست و زعفران) بپزيد .
در مدت زمان پخت برنج ، پياز را خلال ريز خرد کنيد و در يک تابه با مقداري روغن و کمي زرد چوبه تفت دهيد تا سبک شود ، گوشت چرخ کرده را اضافه کنيد و تفت دهيد تا زماني که آب گوشت کشيده شود و رنگ آن تغيير کند . بعد يک قاشق رب گوجه را به مواد بيفزائيد و تفت دهيد .
يک عدد از تخم مرغ ها را آب پز کنيد تا کاملا سفت شود و بعد آن را نگيني خرد کنيد و همراه جعفري ساطوري شده و زرشک به مواد بالا اضافه کنيد . مواد را کاملا مخلوط کنيد و در آخر نمک و فلفل و پودر کاري را اضافه کنيد و يک استکان آب داخل مواد بريزيد و کمي زمان دهيد تا مواد بپزند و مزه دار شوند .
زير تابه را خاموش کنيد و کنار بگذاريد تا سرد شود .
برنج پخته را در يک ديس بکشيد و صبر کنيد تا کمي سرد شود .
بعد از سرد شدن برنج ، برنج را دو بار چرخ کنيد تا کاملا يکدست شود ، بعد کمي فلفل سياه به آن اضافه کنيد و 2 عدد از تخم مرغ ها را داخل آن بشکنيد و برنج را ورز دهيد .
هرچه بيشتر برنج را ورز دهيد بافت آن منسجم تر خواهد شد . حدود 10 دقيقه براي ورز دادن برنج کافي است .
به اندازه يک نارنگي از خمير برنج برداريد ، آنرا صاف کنيد و يک قاشق از مواد گوشتي وسط آن بگذاريد و کروکت را به شکل مورد نظر ببنديد . اين کار را تکرار کنيد تا مواد تمام شوند .
مقداري آرد سوخاري را در يک ديس لبه دار بريزيد و در يک ظرف لبه دار ديگر يک عدد تخم مرغ باقيمانده را بشکنيد با چنگال هم بزنيد تا کاملا يکدست شود .
کروکت پيچيده شده را ابتدا در آرد سوخاري بغلتانيد ، بعد داخل تخم مرغ بزنيد ( طوري که تمام سطح کروکت آغشته به تخم مرغ شود ) و بعد دوباره داخل آرد سوخاري بغلتانيد .
داخل يک تابه نسبتا گود ، اندازه اي روغن سرخ کردني بريزيد تا سطح کروکت کاملا داخل روغن باشد . حرارت زير تابه را کمي زياد کنيد تا روغن داغ شود و بعد کروکت ها را داخل روغن با حرارت نسبتا ملايم (نه خيلي کم و نه خيلي زياد ) سرخ کنيد . بعد روي دستمال کاغذي ضخيم يا حوله آشپزخانه بچينيد تا روغن اضافه آن گرفته شود و بعد در ظرف مورد نظر سرو کنيد .
نکته :
ميتوانيد براي مزه دار شدن آرد سوخاري ، اگر ذائقه شما به سمت غذاهاي تند متمايل است ، مقداري فلفل قرمز به آرد سوخاري اضافه کنيد .
براي عطر و طعم بهتر مواد ، ميتوانيد از مقداري سبزي معطر نيز همراه جعفري ، داخل مواد استفاده کنيد.
براي اينکه مايه برنج به دست شما نچسبد ، قبل از اينکه از مايه برداريد ، دستتان را با روغن مايع چرب کنيد .
دقت کنيد که پودر کاري يا ادويه به مقدار زياد الزاما موجب طعم بهتر غذا نخواهد شد و گاهي استفاده بيش از اندازه ، موجب تلخ شدن مزه غذا ميشود ، براي اين مقدار مواد ( به طور معمول ) نصف قاشق چايخوري پودر کاري ، کافي است .
توجه داشته باشيد ضخامت خمير برنج به اندازه اي باشد که هنگام ميل کردن غذا ، دچار مشکل نشويد . ضخامت خمير فقط بايد به اندازه پوشاندن دور مواد باشد ( حدود 2 ميليمتر دور مواد را بپوشاند )
هنگام سرخ کردن کروکت ها توجه داشته باشيد که حرارت به اندازه اي باشد که آرد سوخاري نسوزد تا مجبور به عوض کردن روغن نشويد و همچنان حرارت آنقدر هم ملايم نباشد تا کروکت ها اصطلاحا وا بروند