بيتوته/ شايد اتفاق خوبي نباشد ولي اين روزها ديگر کمتر مهماني افطاري را مي بينيد که سفره اي با غذاهاي ساده داشته باشد؛ ديگر مهماني هاي افطاري هم دست کمي از مهماني هاي رسمي مجلسي و عروسي ها ندارد.
صاحبخانه تا مي تواند غذاهاي جور و واجور مقوي و متنوع به همراه انواع و اقسام دسرهاي شيرين مخصوص افطار مي گذارد که مبادا مهمانان روزه دار غذايي را دوست نداشته باشند و گرسنه بمانند.
مواد لازم براي حلواي دورنگ :
آرد 3 پيمانه
پودر نشاسته 1 پيمانه
کافي ميت 1 پيمانه
کره 1/2 پيمانه
روغن مايع 1/3 پيمانه
پسته پودرشده 1 پيمانه
زعفران دم کرده 1 قاشق سوپخوري
پودر هل 1 قاشق مرباخوري
مواد لازم براي شربت:
شکر 2 و 1/2 پيمانه
آب 1 و 1/2 پيمانه
طرز تهيه حلواي دورنگ :
آرد را در تابه اي بزرگ ريخته، روي حرارت ملايم بگذاريد و با قاشق چوبي مرتب هم بزنيد تا بدون سوختن آرد، بوي خامي آن گرفته شود. دقت کنيد که آرد نبايد رنگش تيره شود.
وقتي بوي آرد بلند شد، پودر نشاسته را به تابه اضافه کنيد. حالا مخلوط آرد و نشاسته را به مدت سه دقيقه تفت دهيد.
پودر هل و کافي ميت را اينجا اضافه کرده و تابه را از روي حرارت برداريد. مواد را با هم مخلوط کرده و الک کنيد.
در قابلمه يا شير جوشي کوچک روغن و کره را ريخته، روي حرارت بگذاريد تا کره آب شده و با روغن مخلوط شود. حالا از روي حرارت برداريد.
مخلوط کره و روغن را به مواد خشک الک شده اضافه کرده و دائم هم بزنيد تا حلوا يکدست و يکنواخت شود.
شکر را در آب حل کرده و روي حرارت بگذاريد تا جوشيده و شربت آماده شود. شربت غليظ شده را از روي حرارت برداريد تا کمي خنک شود.قالب موردنظر را آماده کنيد. کف و ديواره هاي قالب را با کيسه فريزر بپوشانيد.
شربت سردشده را کم کم به مايه حلوا اضافه کرده و خوب مخلوط کنيد تا حلوا آماده شود. نيمي از حلواي آماده شده را در قالب ريخته و روي آن را صاف کنيد. پودر پسته را روي لايه اول حلوا بريزيد و پهن کنيد.
زعفران را به نيمه ديگر حلوا اضافه کرده و خوب مخلوط کنيد. بعدآن را در قالب بريزيد و با پشت قاشق آن را صاف و يکدست کنيد.
روي حلوا را با نايلون بپوشانيد و قالب را به مدت چهار ساعت در يخچال بگذاريد. بعد از اين مدت قالب را بيرون آورده و حلوا را با کمک نايلون از قالب بيرون آورده، برش زده و در ظرف بچينيد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد