برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

خوشمزه ترين غذاهاي همه استان ها در ايام نوروز

منبع
کجارو
بروزرسانی
خوشمزه ترين غذاهاي همه استان ها در ايام نوروز
کجارو/ سفر کردن به نقاط مختلف، هميشه از طرفداران بسياري برخوردار بوده است که به آدمي حس تازگي و سرزندگي را خواهد بخشيد. ايام نوروز يکي از مناسب‌ترين اوقات براي مسافرت و جلا بخشيدن به روح و جان خواهد بود. در اين مقاله خوشمزه‌ترين غذاهايي که در سفرهاي نوروزي مي‌توانيد امتحان کنيد را معرفي مي‌کنيم. مازندران خورشت سير و انار طعم اشتهاآور و بي‌نظير غذاهاي استان‌هاي شمالي کشور بر هيچ ايراني پوشيده نيست. استان مازندارن غذاهاي محلي و سنتي همچون خورشت سير انار، بشته واش، مالابيج، بيج بيج، ترش سماق، ناز خاتون، باقلا وابيج، کدو بره، آغوز مسما، ترش ترشو، دوپتي، اسپناساک، اسفناج مرجي، خورشت آلو، قليه و آش کدو دارد. همچنين تنوع جالبي از نان و شيريني بومي و سنتي اين استان مانند آغوزنون، پشت زيک، پيس گندله، قماق، کماج، رشته به رشته، شکر قرمز، انواع ترشي و مربا در رژيم غذايي مردم اين منطقه از ايران، مشاهده مي‌شود که از محبوبيت فراواني برخوردارند. گيلان مرغ فسنجان (مرغ لاکو) خوردن غذاهاي بومي و سنتي گيلان، لطف و صفايي بي‌نظير به ارمغان مي‌آورد. غذاهايي همچون مرغ فسنجان (مرغ لاکو)، ميرزا قاسمي، ترش تره، کويي خورشت (خورشت کدو حلوايي)، سير قليه، آلو مسما، خورشت انار بيج (انار آويج)، شش‌انداز، سيرابيج، شيرين تره، خالو آبه، چخرتمه، نازخاتون، واويشکا، کولي غورابيج، لونگي، موتن جن، ترش شامي، باقلا قاتق، گل در چمن، غورآبه، قيمه رشتي و کال کباب، مشهورترين خوراکي‌هايي هستند که در اين استان تهيه و ميل مي‌شود. شيريني‌ها و دسرهايي همچون رشته وخشکار، گل پالوده، ترک حلوا، خاتون پنجره، خرش حلوا، حلواي رقايب، کلوچه فومن، نان لاکو، نان کشتا و تنوع بي‌نظيري از انواع ترشي و مربا از ديگر خوردني‌هاي لذيذ و پرطرفدار استان گيلان است. يزد قيمه نخود قيمه‌ي نخود، خورشت به آلو، کوفته يزدي (کوفته نخودچي)، کوفته لپه، قليه کدو، آش انار، آش کدو، آش ماش، آش آبغوره، آش آلو، آش گندم و آش شولي از غذاهاي مخصوص يزد هستند. شيريني‌هاي مشهوري همچون باقلوا، قطاب و کيک يزدي نيز از شهرت و اعتباري جهاني برخوردار است که مي‌تواند سوغاتي شيريني و دلچسب براي عزيزان به شمار آيد. فارس کلم پلوي شيرازي کلم‌پلو شيرازي، شيرازي‌پلو، کوفته شيرازي، شکرپلو، پلو اسفندي، کوفته گشنيز، قنبرپلو و ... از خوشمزه‌ترين غذاهاي شيراز هستند. خوشمزه‌ترين غذاهايي که بايد در سفرهاي نوروزي بچشيد همچنين فالوده‌ي بي‌نظير شيرازي، رنگينک، حلوا خارک، باسما و بسياري ديگر از دسر‌ها و شيريني‌هاي سنتي و محلي استان فارس را تشکيل مي‌دهند. قزوين قيمه نثار هنرمندي و کدبانويي بانوان قزويني شهره‌ي خاص و عام است. غذاهايي لذيذ و بومي همچون قيمه‌نثار، شيرين‌پلو، جوجه بروستد پرطرفدار، آش ماش‌پيازوي قزوين، کوکو شيرين، دُيماج و آش دوغ، از جمله خوراکي‌هاي رايج و سنتي اين استان زيبا و تاريخي را تشکيل مي‌دهد. همچنين باقلواي سه رنگ، شيريني پادرازي، شيريني نخودي، شيريني بادومي، شيريني برنجي، شيريني نون چايي، شيريني نازک پسته‌اي، شيريني نان چرخي و شيريني بادامي لذيذترين و معروف‌ترين شيريني‌هايي هستند که در اين خطه از کشور تهيه و سوغاتي مطلوب براي عزيزانتان خواهد بود. اصفهان برياني برياني مشهور اصفهان، خورشت ماست، حليم عدس، قيمه ريزه، کاله جوش، کوکو قندي، حليم عدس، پلو ماش قمري، حليم بادمجان، آش سماق، آش ماش و قمري، شله بريوني زيره، زردک و نخودآب از مشهورترين غذاهاي محلي اصفهان هستند. شيريني‌هايي همچون گز پرطرفدار اصفهان، سوهان کنجدي، شيريني برشتوک، پولکي، شيريني کرکي و شيريني برنجي اصفهاني نيز همانند غذاهاي لذيذ آن، از طرفداران بسياري برخوردارند. کرمانشاه دنده کباب کرمانشاه خورشت خلال (بادام) کرمانشاهي، کوفته‌ي مخصوص کرمانشاه، دنده کباب کرمانشاهي، کوفته ريزه، هلوکباب پرطرفدار، دست‌پيچ کرمانشاه، کوفته شيرين، خوراک کدو حلوايي، کوکوي پاغازه، سوپ ترخينه، چنگال، آش کشک و بادمجان، چلوگوشت، دوينه (ترخينه)، سيب‌پلو و سورانه، مشهورترين و لذيذترين غذاهاي محلي کرمانشاه هستند. همچنين مي‌توان از نان خرمايي، نان برنجي، کاک، شيريني بژي، شيريني شکري، قاووت، نان برساق، چيپس خرمالو و نان کلانه‌ي مشهور اين ديار به عنوان شيريني‌ها و سوغاتي‌هاي خوشمزه نام برد. خوزستان قليه ماهي قليه‌ماهي، ماهي صبور، فلافل، اوپيوزي (اشکنه‌ي دزفول)، بروني، حميس توله، برشک، بنگو (ماست و خيار)، ماسووا، آش ارده، باقله توحه، شلي ارده، حريسه (حليم)، شوربا، قليه‌ي تخم‌مرغ، سمبوسه‌ي آبادان، دوپيازه ميگو، دال عدس، للک، حشو، نافله، امگشت و پوکورا از غذاهاي سنتي خوزستان هستند. البته شيريني‌هاي اين منطه نيز از طعمي لذيذ و فراموش نشدني برخوردار است که مي‌توان از نان تيري، حلوا اردهف حلواي خرما و کلوچه خرمايي، نام برد. همدان کباب سرداشي آش بروش، کباب سرداشي، آبگوشت قرمه‌سبزي، تله کنجي، تاماشي، سرکوله، آش خشکبار، آش هويج و جو، خورشت غوره بادمجان، آبگوشت کلم، آش آماج، آش برنج، آش سيب و غوره، کوفته همدان، آبگوشت فلفل و آش مخصوص همدان، تنوعي مطبوع و دلپسند از انواع غذا‌ها و خوراکي‌هاي بومي و لذيذ ايراني را به مردم سراسر کشور معرفي کرده است. همچنين کماج، انگشت‌پيچ، حلوازرده، نان شيرمال، برساق، شيره‌ي معروف ملاير، باسلوق، سجوق، پيکه چوک و نان نارگيلي بخش اعظمي از شيريني‌ها و نان‌هاي لذيذ اين استان را تشکيل مي‌دهند. ايلام خورشت تره کوهي قله ماسوا، شله اميري، تُرخينه، خورشت تره‌کوهي، برنج و گوشت دهلران، نژي آوا، ماش آو، کپه، مکش، آبگوشت باميه، قارچک، باباياري (عدساو)، پيچگ، کوفته سيرابي، بوله وله، کشک دو، پرشگه، جوجگ آو، جگروز، گوجه پونه و ماش آو از غذاهاي سنتي ايلام هستند. در کنار اين غذاهاي لذيذ مي‌توان شيريني‌هاي سنتي و محلي را نيز يافت که به بژي برساق، حلوا بگل، شيريني کاک، کله کنجي، گمکه، شل کين، نان ساجي، سقز، پنجه کش، سمون، نان تنوري، نان ذرت (کزگه)، نان فتير و پپگ معروفند. بوشهر قليه ميگو کبه، گمنه (للک)، دمي لخلاخ، لخ‌لخ ماهي (مي يَدُم)، قليه ميگو، قيمه بوشهري، دوقوس ماهي، دال عدس بوشهري، ميگو سوخاري، ميگو پلو، ته‌انداز مرغ و بادمجان، ماهي حمام و گمنه را در ميان غذاهاي سنتي بوشهر خواهيد ديد. خوراکي‌هايي مانند نان کماج، رنگينک، حلوا انگشت‌پيچ، مسقطي جنوبي و نشا نيز به عنوان شيريني‌ها و نان‌هاي سنتي اين خطه از کشور، به شمار مي‌آيند. مرکزي کباب ته تالي استان مرکزي و انواع آش‌ها، غذاهاي آبکي و چاشني‌هاي لذيذ و اشتها‌آور آن در سراسر کشور مشهور و پرطرفدار است. غذاهايي مانند آبگوشت دودار، آش ترخينه دوغ با شکمبه، آش خيار، کله‌جوش (دوغ گرمه)، آش اشکنه، کباب ته‌تالي (تتالي)، پتله‌پلو، رشته‌پلو، رشته‌پلو، شفته اراکي، خورشت فسنجان و کشک، آش شير، آبگوشت کشک، گندله، آش انار و گوره ماست، تن‌ها بخشي از غذاهاي بومي و سنتي اين استان را شامل مي‌شود. نان فتير، گوش‌فيل، جوزقند، ترخينه شيره، کف‌لمه و حلوا ارده نيز شيريني‌ها و دسرهاي بومي استان مرکزي را تشکيل مي‌دهند. قم آبگوشت قنبيد آبگوشت قنبيد، آبگوشت هويج‌برگه، آش قونبيه، آش پتله (آش جو)، ماش ماشک، ماشاب، دمپختک، مغزابه، پتله‌پلو، اشکنه‌ي سيب‌زميني، قاقاناخ (قيقاناخ)، کوفته قمي و آبگوشت يخني بادمجان مشهورترين خوراکي‌هاي بومي قم را تشکيل مي‌دهند. البته نبايد از شيريني‌هاي اين استان که از شهرتي جهاني برخوردارند غافل شد. سوهان، حلوا کنجدي، سوهان عسلي، سوهان بادامي، سوهان کنجدي، حلوا شادونه، حلوا ارده، ارده شيره و حلواي محلي قم، سوغات مشهور اين استان به شمار مي‌آيند. سمنان ته چين گوشت گرمسار ماني‌پلو، ته‌چين کشمش و لپه‌ي سمنان، ته‌چين گوشت گرمسار، خلال‌پلوي سمناني، چرتمه‌پلو، خورشت هويج و پسته و سبزي‌پلوي دامغان، رايج‌ترين و لذيذترين غذاهاي بومي سمنان را تشکيل مي‌دهد. از جمله سوغاتي‌هاي اين استان نيز مي‌توان به انواع نان مانند پنجه کش، چِپُتين، فُتير، شَت فَتير، تَنبلو، لامين لاوو، آرد بديمو، آرد کولو، گل خوشکو، شيرمال، نان پياز، نان شيرين و پسته و گردو اشاره کرد. آذربايجان شرقي کوفته تبريزي آش کلم‌برگ، آش قورود قيله، آش دندوني، آبگوشت ديزي سنگي، خورشت هويج، آش گوشواره، قارني ياريخ، کوکوي لوبياسبز، دلمه‌ي کلم‌پيچ، سوپ کلم و کوفته‌ي معروف تبريز از غذاهاي لذيذ و خوشمزه اين شهر هستند. شيريني‌هاي سنتي اين استان نيز از طرفداران بسياري در سراسر ايران برخوردار است که نوقا، لوز زعفراني، قرابيه، شيريني ريس، راحت‌الحلقوم و شيريني چايي، نام برخي از رايج‌ترين و پرمصرف‌ترين آن‌ها است. آذربايجان غربي خورشت کنگر آش دوغ، اماج آش، آش بلغور، کوفته‌ي مرغ، کنگر خورشه (خورشت کنگر)، دلمه‌ي برگ مو، آش کلم با سماق، آبگوشت ماست (گاتخ شورباسي)، آبگوشت کشک (وقورت شورباسي)، وچهمجه، يارما آشي و تورش آشه، غذاهاي بومي و سنتي آذربايجان غربي محسوب مي‌شوند. تنوع جالبي از نان و شيريني نيز در اين استان زيباي کشور تهيه مي‌شود که نان سومون، يخاچره، تاواچره، جزلا چره، لوزانک (باستخ)، تنور شيريني سي، سوجوق، ارده و ... برخي از مشهورترين آن‌ها را شامل مي‌شود. اردبيل آش دوغ آش ميوه، تره اسفناج، آش دوغ (آيرا آشي)، پيچاخ قيمه، رشته‌پلو قيسي، خورشت هويج، شيرپلو (سوتي پلو)، باسترما پلو، کشمش پلو، خشيل، کوکو ماه، آش شير، آش يارما، آبگوشت بزباش، چيغيرتما، خارشت قاتق (خورشت ماست)، ترشي قرمه، تاس‌کباب، قيقاناق، آش اوماج و سوغان سو برخي از رايج‌ترين غذاهاي سنتي و محلي اردبيل هستند. يارتما، راحت‌الحلقوم، حلواي زعفراني، حلواي سياه، قطاب عسلي، قچکورگي، نان فطير، نان چاي چروکي، نان شري فطيري، قرابيه‌ي گردو (ميندال)، سه گوش، پيشي، چنگوني، قطاب و شيريني کشمشي نيز از شيريني‌هاي سنتي و بومي اين خطه از کشور به شمار مي‌آيند. خراسان رضوي کباب شيشليک بلغور شير، کشک زرد (غلور ترش)، اشکنه قورمه، کمه جوش، گوره ماست، عدسي، لوبيا و بلغور، کباب شيشليک، خوشتلي پلو، بلغور پلو، مرغ پلو، قروت، آش خِلَوَک، شوله‌ي مشهدي، آش زيربار، آش قره‌قروت، آش لخشک، آبگوشت کله‌پاچه، آش قره ميغ و چنگالي مشهورترين غذاهاي بومي و سنتي خراسان رضوي هستند. نان لواش محلي، نان قلفتي و آب نبات زنجبيلي ديگر خوراکي‌هاي لذيذ و دوست‌داشتني اين استان را شامل مي‌شود. گلستان خورشت ساک تنوع بي‌نظيري از خورشت، پلو، آش و سوپ را مي‌توان در برنامه‌ي غذايي استان گلستان مشاهده کرد. غذاهايي همچون خورشت ساک، کئي ترشک، خورشت اسفناج، باقلا پته، خورشت ماش، ترچلو، مرغانه تچين، بوراني کدو، ايناق بوراني (بوراني اسفناج)، آش خمير، اسبه آش، آش ترشي، بولامه، چلو ساک، کوکو گرگان، آش گزنه، گوجه آش و هلي آش از معروف‌ترين غذاهاي سنتي اين خطه از ايران هستند. همچنين نان‌ها و شيريني‌هاي سنتي مانند چوروک، قاوور تماچلي چوروک، نان فتير، کلوچه، بيشمه، قاتلاما، اکمک، چافاتي، پوثيق و بوروک نيز توسط مردم اين استان تهيه و طبخ مي‌شوند. کهگيلويه و بوير احمد آش دنگو در برنامه‌ي غذايي سنتي مردم استان کهکيلويه و بويراحمد شاهد غذاهايي ساده و سبک هستيم که اکثرا توسط عشاير اين منطقه تهيه و مصرف مي‌شود. از جمله‌ي اين غذاهاي محلي مي‌توان به کله جوشک (کلک سوز)، تليت پياز، آش کارده (هره)، شله ماستي (شله دوغي)، لِوي، شله بادامي، پلو محلي، شله ماشکي، آش دنگو، پلو کنگري و پلو ليزکي اشاره کرد. نان‌هاي مانند نان بلوط و نان برکو نيز از نان‌هاي سنتي اين منطقه از ايران است. خراسان جنوبي بلغور پلو غذاهاي بومي و سنتي مردم استان خراسان جنوبي را تنوعي از انواع آش، پلو، خورشت و سوپ تشکيل مي‌دهد که هر کدام از طعم و عطري لذيذ و اشتهاآور برخوردار هستند. اشکنه‌ي بلغور شير، آش غلور، بلغور پلو، آش شلغم، اشکنه‌ي قند، قورمه، گندم پلو، قروت بيرجند و قروت بادمجان از رايج‌ترين اين غذاهاي سنتي به شمار مي‌آيند. نان لوله‌اي و کماج قلفي نيز از شيريني‌ها و نان‌هاي محلي اين ناحيه از کشور محسوب مي‌شوند. خراسان شمالي ساطري پلو حضور اقوام مختلف در استان خراسان شمالي، باعث ايجاد غذاهاي متنوع بومي و سنتي در اين استان شده است. غذاهايي لذيذ مانند آش زرشک (زرک)، آش بلکه، پلوي قابلي، ساطري پلو، قاتقلي آش، بورک قارچ (کومه لکلي بورک)، آش قليه، آش جوشواره، کچه، زيره تو، آش يارمه (بلغور گندم)، ديمه دني، دني، چلو ديزي، کوکوي اِشبل، عدسي و آش ماست از غذاهاي سنتي خراسان شمالي هستند. نان فتير، نان  (چوزمه)، نان سبزي، نان قاق، قتلمه و فتير شيرين نيز نان‌هاي سنتي استان را تشکيل مي‌دهند. زنجان جغور بغور غذاهاي سنتي و محلي استان زنجان نيز مجموعه‌اي از خوراکي‌هاي آبکي، پلو و خورشت‌هاي اصيل ايراني را تشکيل مي‌دهد. غذاهايي مانند آش ترش، آش گندم، آش ماست، پيازو، جغور بغور، خورشت آلوچه با مرغ، شش‌انداز، علم سلات و مسما بادمجان از بهترين غذاهاي زنجان هستند. سوهان زنجان، معجون نعنانيي، آبنبات قيچي، نبات چايي، زعفراني، نقل ترش، نقل نعنايي، نقل شکلاتي، نان برنجي، شيريني شصتي و شيريني نخودچي نيز در زمره‌ي شيريني‌هاي بومي استان زنجان قرار مي‌گيرند. کرمان خورشت به آلو غذاهاي بومي و سنتي همچون آبگوشت بادمجان و کشک، آبگوشت زيره، آش گندم شير، اوماج آش، بز قورمه، خورشت آلوچه، خورشت بزقرمه، خورشت به آلو، زيره پلو، کشک کدو، لپه پلو با زيره و مجور کدو از پرطرفدارترين غذاهاي محلي استان کرمان به شمار مي‌آيند که در سطح وسيعي تهيه و طبخ مي‌شود. شيريني‌هاي سنتي اين منطقه از کشور را نيز کلمپه‌هاي زعفراني، گردويي، خرمابريزو، حلوا گشو، حلوا کنجدي، مسقطي سيرجاني، سوهان زرندي، کُماچ سهن و برشتوک، تشکيل مي‌دهند. کردستان خورشت ريواس استان کردستان را با غذاهاي آبکي همچون انواع آش، آبگوشت و خورشت‌هاي بومي و سنتي مي‌شناسيم؛ غذاهايي مانند آش عدس بلغور، آش هالاو، آش کشک، آش شه نگه سير، برويشين تورش، خورشت تره، خورشت ريواس، دنده‌کباب، شلکينه، عدسي با رشته، قايرمه وکه لانه که هر کدام از طعم و عطري دل‌انگيز برخوردارند. نان برنجي، کنجد انگبين، بادام سوخته، باسلوق، شيريني کنجد گزو، نان کاک، نان خرمايي، کنجد شکري و سقز نيز از شيريني‌ها و سوغاتي‌هاي لذيذ اين استان به شمار مي‌آيند. لرستان دلمه‌ي برگ موي بروجرد استان لرستان نيز از غذاهاي بومي و سنتي لذيذ و مطبوعي برخوردار است که مي‌توان به خورشت قليه ترش، دلمه‌ي برگ مو، دلمه سيراب شيردان، زير برنجي، شامي کباب، کوفته نخودچي، گوله ريزه، گيپه خرم‌آباد، خورشت سيب‌درختي، آبگوشت دوگوله دودار، آش ترخينه، آش کشکينه، پرتله و خاگينه اشاره کرد. برساق لکي، قطاب لکي و باسلوق نيز از شيريني‌هاي سنتي استان لرستان به شمار مي‌آيند. تهران سرگنجشک تهراني ته‌چين فيروزکوه، والک‌پلو، سرگنجشک تهراني، دمي بلغور جو، دمپختک تهراني و اشکنه‌ي اسفناج از غذاهاي تهران هستند که طرفداران خاص خود را دارند. سيستان و بلوچستان تباهگ بلوچي دوغ برک (درزنک)، ستو، پلو زعفراني، تباهگ، دوغ پاي، سوزي، چنگالي و لنجو است. تجکي، قتلمه و شيريني لندو نيز از معروف‌ترين شيريني‌هاي سنتي سيستان و بلوچستان هستند. همزگان هواري برنج ديشو، بره پلو عربي، بلاليت، پوديني کوسه، زيبون، عنکاس، کلمبا، ماهي ميَدُم (دمپختک ماهي، دمي لخلاخ)، ماهي شير سرخ، متبک، موفلک، مهياوه، هزاري و هواري از رايج‌ترين و پرطرفدارترين غذاهاي بومي و سنتي هرمزگان هستند. خمفروش نيز از معروف‌ترين شيريني‌هاي سنتي استان هرمزگان به شمار مي‌آيد. چهار محال و بختياري کباب بختياري غذاهاي بومي و سنتي چهار محال و بختياري مانند آبگوشت بختياري، آش بلگ، آوريز، کاردين، کباب بختياري و هره از شهرتي قابل توجه در سراسر ايران برخوردار است. گز نيز از شيريني‌هاي بومي اين استان محسوب مي‌شود. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد