بيتوته/ طاجين گوشت و به، خورش مخصوص مراکش و کشورهاي شمال آفريقا است. طاجين ظرفي است که خورش را در آن درست مي کنند. اين خورش با گوشت قرمز و ميوه به پخته مي شود و از يک نوع ادويه مخصوص مراکشي (ادويه راس الحانوت) استفاده مي شود. اين ادويه را خيلي راحت مي توانيد در خانه درست کنيد. مواد آن را از بيرون تهيه کنيد و با هم مخلوط کنيد.
مواد لازم براي ادويه راس الحانوت مراکشي :
پودر زيره ۱ قاشق چايخوري
پودر زنجبيل ۱ قاشق چايخوري
نمک ۱ قاشق چايخوري
فلفل سياه ۳/۴ قاشق چايخوري
پودر دارچين ۱/۲ قاشق چايخوري
پودر فلفل قرمز ۱/۲ قاشق چايخوري
ميخک خرد شده ۱/۴ قاشق چايخوري
طرز تهيه ادويه راس الحانوت مراکشي :
تمام مواد را در کاسه اي بريزيد و کامل با هم مخلوط کنيد و خوب هم بزنيد تا به طور کامل ترکيب شوند. سپس در ظرف مناسب بريزيد و درب آن را محکم ببنديد تا عطر و بوي آن از بين نرود. حالا شما ۳ قاشق ادويه راس الحانوت مراکشي داريد.
مواد لازم براي طاجين گوشت و به مراکشي :
گوشت قرمز ۶۰۰ گرم
ميوه به متوسط ۴ عدد
نخود ۵۰۰ گرم
جعفري خرد شده ۴ قاشق غذاخوري
گوجه فرنگي متوسط ۵ عدد
سير ۳ حبه
ساقه کرفس خرد شده ۱ عدد
پياز متوسط ۲ عدد
پودر زيره ۱ قاشق چايخوري
ادويه راس الحانوت ۲ قاشق چايخوري
نمک به مقدار لازم
فلفل سياه و فلفل قرمز به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
طرز تهيه طاجين گوشت و به :
گوشت را به قطعات مربعي شکل برش داده و تميز شسته و آبکش کنيد. سپس يک عدد پياز را نگيني خرد کرده و همراه با گوشت و مقداري روغن روي حرارت ملايم گاز به مدت ۱۰ دقيقه سرخ کنيد. سپس گوشت را همراه با ۴ ليوان آب داخل زودپز به مدت ۱۸۰ دقيقه بپزيد.
نخود را شسته و با مقداري آب به مدت ۱ ساعت بگذاريد تا پخته شود. بعد از پخت کامل آب نخود را دور بريزيد و نخود را در ظرفي جداگانه نگه داريد.
يک عدد پياز را نگيني خرد کنيد، گوجه فرنگي و ميوه به را تميز شسته، پوست آنها را بگيريد و به اندازه دلخواه خرد کنيد و هر کدام را در ظرفي جداگانه نگه داريد.
يک ماهيتابه بزرگ را روي حرارت ملايم گاز داغ کنيد و مقداري روغن در آن بريزيد. وقتي روغن گرم شد ميوه به را داخل روغن بريزيد و به مدت ۵ تا ۶ دقيقه سرخ کنيد تا کاراملي شود سپس پياز خرد شده، کرفس خرد شده و سير خرد شده را اضافه کنيد و به مدت ۳ دقيقه تفت دهيد. با يک کفگير سوراخدار مواد داخل ماهيتابه را برداريد و داخل يک قابلمه بزرگ بريزيد.
گوشت پخته شده، گوجه فرنگي هاي خرد شده، جعفري خرد شده و نخود پخته شده را داخل قابلمه بريزيد و ۳ ليوان از آب گوشت، پودر زيره، فلفل سياه و فلفل قرمز، نمک و ادويه راس الحانوت را اضافه کنيد و اجازه دهيد تا به مدت ۱ ساعت به آرامي بپزد و خوب جا بيفتد.
طاجين گوشت و به را با برنج سفيد سرو کنيد. نوش جان!
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار