برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

غذاي اصلي/ قرمه سبزي محلي خوش عطر گيلاني درست کنيد

منبع
بيتوته
بروزرسانی
غذاي اصلي/ قرمه سبزي محلي خوش عطر گيلاني درست کنيد
بيتوته/ قرمه سبزي جز آن دسته خورش‌هاي ايراني است که مي‌شود گفت: بين اکثريت ما از نظر خوشمزگي و مورد علاقه بودن حرف اول را مي‌زند حالا گيلاني‌هاي عزيز که همه جا به خوش غذا بودن معروف هستند يک قرمه سبزي ويژه دارند که داخل آن از بادمجان و گوجه استفاده شده و در طعم و مزه نه تنها از قرمه سبزي اصلي چيزي کم ندارهد بلکه فقط کافي است يک بار آن را امتحان کنيد تا ديگر بادمجان و گوجه پاي ثابت قرمه سبزي‌هايتان شود. چي لازم دارم: سبزي قرمه ۵۰۰ گرم گوشت خورشتي بدون استخوان ۵۰۰ گرم ليمو عماني ۴ الي ۵ عدد لوبيا چشم بلبلي يا لوبيا قرمز ۱/۳ ليوان پياز داغ ۳ الي ۴ قاشق غذاخوري آبغوره به مقدار لازم بادمجان کوچک و قلمي ۴ الي ۵ عدد گوجه فرنگي ۲ عدد نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم * سبزي قرمه (تره، گشنيز و جعفري به يک اندازه و شنبليه ۱/۳ مقدار آنها) * ۵۰۰ گرم گوشت خورشي بدون استخوان يا ۶۰۰ گرم گوشت خورشي با استخوان ترجبحا گوسفندي چطور بپزم: ابتدا پياز را رنده يا خرد کرده و بعد با کمي روغن آن را تفت مي‌دهيم تا کم کم طلايي شود. حالا گوشت خورشي را به اندازه دلخواه خرد کرده و با پياز سرخ شده روي شعله ملايم کمي تفت مي‌دهيم تا گوشت تغيير رنگ بدهد. بعد از تغيير رنگ گوشت زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و باز کمي مواد را با هم تفت مي‌دهيم. حالا لوبيا چشم بلبلي يا لوبيا قرمز را بر طبق سليقه مان به گوشت اضافه مي‌کنيم. بعد حدود ۵ ليوان آب جوش به موادمان اضافه کرده و در قابلمه را مي‌گذاريم و شعله را کم مي‌کنيم تا گوشت و لوبيا با حرارت ملايم بپند. تا گوشت نيم پز شود سبزي که ريز خرد شده را با روغن سرخ مي‌کنيم. دقت کنيد تا سبزي خوب سرخ شود، ولي نه زياد از حد، چون تلخ مي‌شود. بعد از اينکه سبزي خوب و يکنواخت سرخ شد و گوشت هم نيم پز شد سبزي را به خورش اضافه مي‌کنيم. ليمو عماني‌ها را هم مي‌ريزيم. بعد از پختن لوبيا و گوشت به ميزان لازم نمک و آبغوره هم به خورش اضافه مي‌کنيم. بعد تا خورش همين طور روي حرارت ملايم دارد کم کم مي‌پزد تا جا بيفتد و آب آن هم کم شود. بادمجان‌هايي را که تلخي آن را گرفتيم سرخ مي‌کنيم. بعد گوجه‌ها را هم که به آن نمک زديم را سرخ مي‌کنيم. حالا خورش مان هم به روغن افتاده و آب آن کم شده. يادتان باشد راز خوشمزگي قرمه سبزي آرام پختن و خوب جا افتادن و کم آب بودن آن است. در ۱۵ دقيقه انتهايي جا افتادن خورش بادمجان‌هاي سرخ شده را هم به خورش اضافه مي‌کنيم تا يکم با خورش قل بزنند و طعم بگيرند. حالا خورش بادمجان خوشمزه و گيلاني ما حاضر است و وقتي که داريم آن را داخل ظرف سرو مي‌ريزيم گوجه‌ها را هم روي قرمه سبزي گذاشته و بعد ظرف قرمه سبزي را سر سفره مي‌بريم. نوش جان با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره