سايت ستاره/ کيک گردويي يک کيک بسيار لذيذ با دستور پخت آسان است. براي درست کردن اين کيک از دستورالعمل سادهاي استفاده ميشود و همچنين بافت آن بسيار نرم و پوک است. بنابراين کيک گردو مانند کيک چاي و دارچين يکي از کيکهاي عصرانه پرطرفدار محسوب ميشود. افزودن باترکريم وانيلي (کرم کرهاي وانيلي) به اين کيک، طعمي فوقالعاده و بينظير به آن ميدهد. در ادامه طرز تهيه کيک گردو به همراه باترکريم وانيلي براي شما آورده شدهاست.
طرز تهيه کيک گردويي
مواد لازم (براي ۱۲ نفر)
کره نرم شده يک پيمانه يا ۲۵۰ گرم
شکر معمولي يا قهوهاي يک پيمانه يا ۲۰۰ گرم
آرد سفيد ۱۹۰ گرم
بيکينگ پودر ۲ قاشق چايخوري
نمک ۱ قاشق چايخوري
تخم مرغ ۴ عدد
شير يک سوم پيمانه يا ۸۰ ميليليتر
عصاره وانيل ۲ قاشق چايخوري
گردو خرد شده يک چهارم پيمانه يا ۱۴۰ گرم
مراحل پخت کيک
اول از همه بايد فر را با دماي 160 درجه سانتيگراد روشن کنيد تا گرم شود.
قالب کيک را چرب کرده و کمي آردپاشي کنيد. (ميتوانيد براي جلوگيري از چسبيدن کيک به قالب، ته قالب را کاغذ روغني مخصوص کيک پهن کنيد.)
آرد، نمک و بيکينگ پودر را مخلوط کرده و الک کنيد.
گردوها را خرد کنيد. (سايز گردو از اندازه يک نخود فرنگي بزرگتر نباشد.)
در يک کاسه تخممرغها و وانيل را با همزن برقي يا دستي به خوبي هم بزنيد.
کره و شکر را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنيد و کاملا هم بزنيد. اين کار را تا وقتي که به يک مايعي يکدست، سبک و کرکي تبديل شود ادامه دهيد.
در اين مرحله نيمي از مخلوط آردي را به مايه کيک بيافزائيد و هم بزنيد.
سپس شير و بعد از آن مابقي آرد را به آرامي به مايع کيک اضافه کنيد و به خوبي مخلوط کنيد.
گردوهاي خرد شده را به مايه کيک اضافه کنيد و به آرامي هم بزنيد.
حال مايه کيک را درون قالب کيک بريزيد و آنها را در فر که از قبل گرم کردهايد قرار دهيد و اجازه دهيد کيک گردويي تان به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقيقه به خوبي بپزد.
بعد از اتمام فرايند پخت، کيک را از فر بيرون آورديد؛ ۲ دقيقه صبر کنيد و سپس آن را از قالبها جدا کنيد.
نکات پخت کيک:
براي پخت اين کيک ميتوانيد مواد را دو قسمت کرده و از دو قالب استفاده کنيد. در اين صورت بعد از پخت، با اضافه کردن باترکريم در بين لايهها و بالاي کيک، يک کيک نرم گردويي خواهيد داشت. (مدت زمان پخت براي دو قالب ۳۰ تا ۳۵ دقيقه است.)
لطفا توجه داشته باشيد که زمان پخت کيک در فرهاي مختلف ميتواند متفاوت باشد؛ به همين خاطر بهتر است پس از گذشت 30 دقيقه، پخت کيک را امتحان کنيد. ميتوانيد اين کار را با يک خلال چوبي امتحان کنيد.
کره و شکر در پوک شدن کيک بسيار مهم هستند؛ بنابراين از کره با کيفيت استفاده کنيد.
به ياد داشته باشيد که قبل از برش يا خامهکشي، کيک بايد به طور کامل خنک شود.
از مزاياي کيک گردويي اين است که ميتوانيد آن را به راحتي در يخچال نگهداري کنيد؛ اگر ميخواهيد کيک گردويي را فريز کنيد کافيست آن را در کاغذ روغني بپيچيد، در داخل کيسه پلاستيکي زيپدار قرار دهيد و در آن را در فريزر قرار دهيد. زماني که ميخواهيد اين کيک فريز شده را بخوريد، کافيست آن را در دماي اتاق قرار دهيد تا يخ آن ذوب شده و آماده خوردن شود.
طرز تهيه باترکريم وانيلي
مواد لازم
کره نرم شده ۱۵۰ گرم
شکر قنادي (يا پودرشکر) نصف پيمانه يا ۳۰۰ گرم
عصاره وانيل ۱ قاشق چايخوري
طرز تهيه
در يک کاسه کره نرم شده، وانيل و شکر را مخلوط کنيد و با قاشق به خوبي هم بزنيد. (اگر بخواهيد با همزن برقي اين مواد را مخلوط کنيد ذرات شکر به بيرون پرتاب خواهند شد!) تا زماني که به يک ترکيب يکدست تقريبا سفيد و کرکي برسيد به هم زدن ادامه دهيد.
حالا باترکريم را براي بررسي ميزان شيرين بودن آن بچشيد؛ اگر دوست داريد شيرينتر باشد مقداري شکر به سليقه خودتان اضافه کنيد.
نکته: اگر طعم قهوه را دوست داريد ميتوانيد ۲ تا ۳ قاشق غذاخوري قهوه اسپرسو را به باترکريم اضافه کنيد.
نحوه چيدمان کيک:
هنگامي که کيک به طور کامل خنک شد، آن را به دو نيم تقسيم کنيد.
يکي از لايهها را برداريد و يک لايه از باترکريم به طور يکنواخت روي آن بماليد.
لايه دوم کيک را برداريد، بر روي کيک قبلي بگذاريد و يک لايه از باترکريم روي تمامي کيک پخش کنيد.
ميتوانيد براي تزئين از گردو استفاده کنيد.
يک فنجان چاي براي خودتان بريزيد و به همراه اين کيک خوشمزه ميل کنيد.
سخن آخر
در اين مقاله طرز تهيه يکي از بهترين کيکها را آموزش داديم. براي تزئين و يا فيلينگ اين کيک ميتوانيد از کرم پاتيسير، گاناش و يا مارمالاد هويج استفاده کنيد. آيا تا به حال کيک گردويي پختهايد؟ آيا نکتهاي براي اضافه کردن به اين دستورالعمل داريد؟ نظرات خود در مورد مواد لازم و يا دستور پخت اين کيک خوشمزه از طريق قسمت ارسال نظرات با ما در ميان بگذاريد.
بازار