برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
جذاب ترین ها
آشپزی من

طرز تهيه باتر چيکن به ۳ روش عالي و لذيذ

منبع
ستاره
بروزرسانی
طرز تهيه باتر چيکن به ۳ روش عالي و لذيذ
ستاره/ اگر علاقمند به امتحان غذا‌هاي بين‌المللي هستيد، تهيه باتر چيکن يا مرغ کره‌اي را به شما توصيه مي‌کنيم. اين غذا يک خورش تند و پر از ادويه بوده که مانند سمبوسه هندي در سراسر دنيا طرفداران زيادي دارد. شما مي‌توانيد به سادگي و با استفاده از مواد غذايي موجود در آشپزخانه اين غذاي خوش‌عطر کره‌اي را درست کرده و از خوردن آن لذت ببريد. در اين مطلب طرز تهيه اين غذا را به سه روش عالي به شما خواهيم آموخت. ۱. باتر چيکن ماسالا مواد لازم براي مرينيت يا مزه‌دار کردن مرغ سير له شده 2 حبه زنجبيل تازه له شده يا رنده شده 1 قاشق چاي‌خوري فلفل قرمز تند ساطوري شده 1 عدد آبليمو 4 قاشق غذاخوري پودر تخم گشنيز 1 قاشق چاي‌خوري پودر زيره سبز 1 قاشق چاي‌خوري زردچوبه 1 قاشق چاي‌خوري ادويه تندوري (اختياري) 1 قاشق غذاخوري ماست 150 ميلي‌ليتر نمک به ميزان لازم مراحل مزه‌دار کردن مرغ همه مواد و ادويه‌ها را در ظرفي ريخته و تکه‌هاي مرغ را به آن اضافه کنيد. مواد را با دست چنگ بزنيد تا مرغ‌ها کاملا آغشته به مواد شوند. روي ظرف را سلفون کشيده و به مدت حداقل دو ساعت در يخچال قرار دهيد تا مرغ، مزه‌دار شود. مواد لازم براي تهيه باتر چيکن مرغ بدون پوست و استخوان 500 گرم روغن مايع 4 قاشق غذاخوري پياز متوسط ساطوري شده 1 عدد سير له شده 2 حبه زنجبيل تازه له شده 2 قاشق چاي‌خوري پودر تخم گشنيز 1 قاشق چاي‌خوري زردچوبه 1 قاشق چاي‌خوري ادويه گرام ماسالا 2 قاشق چاي‌خوري فلفل قرمز 1 قاشق چاي‌خوري کره 25 گرم گشنيز ساطوري شده 1 پيمانه نمک به ميزان لازم روش پخت ۴ قاشق غذاخوري روغن در قابلمه‌اي ريخته و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا گرم شود. سپس پياز ساطوري را به آن اضافه کرده و تفت دهيد تا طلايي شود. سير له شده و زنجبيل را به پياز اضافه کرده و حدود يک دقيقه ديگر به تفت دادن ادامه دهيد. ساير ادويه‌ها را به قابلمه اضافه کرده و يک دقيقه تفت دهيد تا عطر آن‌ها بلند شود. کره را به قابلمه اضافه کنيد و صبر کنيد تا کره ذوب شود. تکه‌هاي مرغ را پس از مزه‌دار شدن، از مايه خارج کرده و به قابلمه اضافه کنيد. شعله را زياد کرده و مواد را هم بزنيد، صبر کنيد تا تکه‌هاي مرغ کاملا سرخ شوند. باقيمانده مايه مرينيت را به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهيد محتويات قابلمه به جوش آيد. نصف ليوان آب جوش به قابلمه اضافه کرده، حرارت را کم کنيد و درب قابلمه را ببنديد. اجازه دهيد مرغ کاملا بپزد و هنگامي که غذا جا افتاد و غليظ شد، گشنيز ساطوري را به آن اضافه کنيد. حرارت را خاموش کرده، باتر چيکن را در ظرف سرو بکشيد و همراه با نان يا پلو ميل کنيد. نکته: در صورتي که تمايلي به خوردن غذا‌هاي تند نداريد، فلفل قرمز را از دستور غذا حذف کنيد. ۲. باتر چيکن با شير مواد لازم گوشت مرغ بدون پوست و استخوان 600 گرم پياز متوسط خرد شده 2 عدد سير له شده 2 حبه زنجبيل تازه له شده 1 قاشق چاي‌خوري ادويه گرام ماسالا 2 قاشق غذاخوري زيره سبز 1 قاشق چاي‌خوري زردچوبه 1 قاشق چاي‌خوري پودر زيره 1 قاشق چاي‌خوري پودر تخم گشنيز 1 قاشق چاي‌خوري پوره گوجه فرنگي 1 قاشق غذاخوري شير نارگيل يا شير معمولي 1 ليوان گوجه فرنگي له شده 1 ليوان کره 2-3 قاشق غذاخوري نمک به ميزان لازم دستور تهيه گوشت مرغ را که مي‌تواند سينه يا ران باشد، به قطعات ۳-۲ سانتي‌متري برش زده و در تابه با کمي روغن سرخ کنيد تا طلايي شود. دو سه قاشق کره در قابلمه گرم کنيد و پياز خرد شده، سير و زنجبيل را به آن اضافه کنيد. مواد را تفت دهيد تا پياز شفاف شود؛ سپس زيره سبز، ادويه گرام ماسالا، پودر زيره، پودر گشنيز و نمک را به آن اضافه کنيد. ادويه‌ها را تفت دهيد تا عطر آن‌ها بلند شود، سپس پوره گوجه فرنگي را اضافه کنيد. مرغ‌هاي سرخ شده را به قابلمه اضافه کنيد و هم بزنيد تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند. گوجه فرنگي له شده و شير نارگيل را اضافه کرده، حرارت را ملايم کنيد و درب قابلمه را ببنديد. اجازه دهيد مرغ کاملا پخته و نرم شده و خورش غليظ شود. خورش را بچشيد و نمک آن را ميزان کنيد، سپس حرارت را خاموش کنيد. باتر چيکن را در ظرف مورد نظر بکشيد و همراه با پلو يا نان و ماست چکيده طعم دار سرو کنيد. نکته: هنگام تفت دادن ادويه مراقب باشيد ادويه‌ها نسوزند، همين که عطر ادويه‌ها بلند شود کافي است؛ حرارت بالا باعث تلخ شدن ادويه‌ها مي‌شود. ۳. باتر چيکن با خامه مواد لازم روغن 1-2 قاشق غذاخوري کره 100 گرم پياز متوسط خرد شده 2 عدد سير له شده 1 قاشق چاي‌خوري زنجبيل تازه له شده 1 قاشق چاي‌خوري پودر کاري 2 قاشق چاي‌خوري پودر تخم گشنيز 2 قاشق چاي‌خوري پودر فلفل قرمز 2 قاشق چاي‌خوري زيره سياه درسته 1 قاشق چاي‌خوري نمک 1 قاشق چاي‌خوري دانه هل 3 عدد دانه فلفل سياه 3 عدد ماست 2/3 پيمانه (150 ميلي ليتر) رب گوجه فرنگي 2 قاشق غذاخوري مرغ بدون پوست و استخوان خرد شده 500 گرم آب 2/3 پيمانه خامه کم چرب 2/3 پيمانه روش تهيه روغن و کره را در تابه‌اي ريخته و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا گرم شود. سپس پياز خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت دهيد تا به رنگ طلايي درآيد. زنجبيل له شده، ادويه کاري، گشنيز خرد شده، پودر فلفل قرمز، زيره، سير، نمک، هل و فلفل سياه را در ظرفي با هم مخلوط کنيد. ماست و رب گوجه‌فرنگي را به ادويه‌ها اضافه کرده و هم بزنيد تا کاملا مخلوط شوند. حال تکه‌هاي مرغ را به مخلوط ماست و ادويه اضافه کرده و هم بزنيد تا کاملا جذب مرغ شوند. مرغ را به پياز سرخ شده اضافه کنيد و حدود ۸-۷ دقيقه تفت دهيد. در اين مرحله آب را به تابه اضافه کرده، حرارت را کم کرده و درب تابه را ببنديد. حدود ۴۰-۳۰ دقيقه صبر کنيد تا مرغ بپزد، سپس خامه را اضافه کنيد. به مدت ۱۵-۱۰ دقيقه ديگر صبر کنيد تا باتر چيکن کاملا جا بيفتد و غليظ شود، سپس حرارت را خاموش کنيد. سخن آخر باتر چيکن يکي از معروف‌ترين غذا‌هاي هندي و مناسب براي ميهماني است. دستور پخت اين غذا بسيار پر ادويه بوده که ممکن است با ذائقه ايراني سازگاري نداشته باشد؛ بنابراين مي‌توانيد بسته به ذائقه خود ميزان تندي آن را تنظيم کنيد. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره