ستاره/
مواد لازم براي تهيه شربت زعفران نذري:
شکر به ميزان لازم
زعفران ساييدهشده نصف ق غذاخوري
آب نيم ليتر
عرق بيدمشک، گلاب، کاسني يا بهارنارنج 3 ق غذاخوري
طرز تهيه شربت زعفران نذري:
براي تهيه شربت نذري زعفراني يا شربت زعفران ابتدا آب را داخل قابلمه ريخته، بجوشانيد.
سپس شعله اجاق را کمکرده، به آن شکر اضافه کنيد و خوب هم بزنيد تا شکر در آب حل شود.
زعفران را که از قبل ساييده و دمکردهايد را به آن اضافه کنيد.
مواد را هم بزنيد تا يکدست شوند.
بعد از چند دقيقه، به شربت گلاب اضافه کنيد.
حدود يک ربع ديگر صبر کنيد تاشربت روي حرارت غليظ شود.
سپس آن را در ظرف شيشهاي تميز درداري ريخته، داخل يخچال نگهداري نماييد.
هنگام سرو شربت نذري زعفران، يک سوم ليوان را شربت و مابقي را آب خنک همراه با يخ بريزيد.
موارد مصرف زعفران:
در طب عام، از زعفران به عنوان آرامش بخش، مسکن، ضداسپاسم و مقوي معده استفاده ميشود.
در علم تغذيه از زعفران به عنوان ماده معطر، طعمدهنده و رنگدهنده به مواد غذايي استفاده ميشود که باعث ايجاد رنگ زرد طلايي، عطري خوش و مزهاي روبه شيريني در غذاها و شيرينيجات ميشود.
با توجه به رنگ بسيار غليظ و زيباي زعفران، از آن در صنايع آرايشي، دارويي، قنادي و ... استفاده ميشود.
بازار