خراسان/
چي لازم دارم:
گوجه فرنگي رسيده - ۲ عدد
سرکه -۳ قاشق غذاخوري
عسل - ۲ قاشق چاي خوري
مرغ - ۱۱۵ گرم
روغن زيتون - ۳ قاشق غذاخوري
لوبيا سبز تازه (سر و ته آن را ببريد) -۳۴۰ گرم
پنير پارمسان (خرد شده) -نصف فنجان
نمک و فلفل سياه - به مقدار لازم
چه جوري درست ميشه:
گوجه فرنگي ها را نصف کنيد و به آرامي فشار دهيد تا عصاره و دانه هايش بيرون بيايد و به قطعات کوچک خرد کنيد.در يک کاسه سرکه و عسل را مخلوط کنيد و کنار بگذاريد. قابلمه را روي حرارت متوسط قرار دهيد. تکه هاي مرغ را داخل آن بريزيد و تا زماني که ترد و طلايي رنگ شوند تفت دهيد.
بعد آن ها را بيرون آوريد و سه قاشق غذاخوري روغن زيتون را داخل قابلمه بريزيد و کنار بگذاريد سپس مرغ ها را خرد کنيد.
يک قابلمه ديگر برداريد و داخل آن آب و مقداري نمک بريزيد و اجازه دهيد جوش بيايد. بعد از اين که جوش آمد، لوبياها را به آن بيفزاييد و ۵ دقيقه صبر کنيد تا بپزد.
بعد از پخت، آن ها را آبکشي کنيد و به همراه گوجه فرنگي داخل کاسه سرو بريزيد. سپس مخلوط سرکه و عسل را به قابلمه حاوي روغن زيتون بيفزاييد. حرارت آن را افزايش دهيد. بعد از جوش آمدن اين سس را روي لوبيا و گوجه بريزيد و با نمک و فلفل مخلوط کنيد. در آخر هم مرغ و پارمسان را اضافه و خوب ترکيب کنيد.
خواص
لوبيا سبز منبع غني از فولات و براي تقسيم سلولي و سنتز DNA مفيد است . خوراکي هاي سرشار از فولات براي زنان باردار توصيه مي شود .
بازار