برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

تهيه کاچي زعفراني به سبک مادربزرگ ها

منبع
بروزرسانی
تهيه کاچي زعفراني به سبک مادربزرگ ها
افق کوروش/ اين روزها که بحث تقويت سيستم ايمني بدن حسابي داغ است بد نيست کاچي را هم امتحان کنيد. کاچي يک وعده غذايي کامل است و به عنوان يک غذاي گرم و مقوي يک افطاري ساده و کامل هم محسوب مي‌شود. طبع کاچي به خاطر استفاده از هل و زعفران گرم است و براي تقويت قوا و کسب انرژي، رفع کم خوني، تقويت ضعف و تقويت عمومي بدن بسيار مفيد است. «کاچي» از جمله خوشمزه‌ترين و مقوي‌ترين دسرهاي قديمي ايراني با يک دستور پخت ساده است که معمولا مادربزرگ‌ها آن را براي خانم‌هايي که تازه زايمان کرده بودند، افراد بيمار و ضعيف از نظر جسمي و کودکان تجويز و درست مي‌کردند. طرز تهيه کاچي با زردچوبه و زعفران هر دو مرسوم است. درست کردن کاچي به عنوان يک دسر مقوي در شهرهاي مختلف ايران به روش‌هاي مختلف است و گاهي اوقات اسامي متفاوتي هم دارد. با مجله کوروش باشيد تا ۲ طرز تهيه بسيار مقوي کاچي زعفراني مجلسي با آرد سفيد يا سنگک و يا آرد گندم و ادويه مخصوص کاچي به سبک مادربزرگ‌هاي قديمي و ترفندهاي به روغن افتادن کاچي را به شما آموزش بدهيم. کاچي زعفراني با آرد سفيد يا سنگک ؛ يک دسر قديمي خوشمزه و مقوي کاچي تبريزي بسيار مشهور است و تبريزي‌ها به اين دسر لذيذ و مقوي «قويماق» مي‌گويند، اهالي اروميه به آن «دوشاب» مي‌گويند و کرماني‌ها هم از ۴ مغز براي افزايش قوت اين دسر خوشمزه استفاده مي‌کنند، بعضي‌ها شکر مي‌ريزند و در برخي مناطق طرز تهيه کاچي با اضافه کردن کمي نمک و زردچوبه هم مرسوم است. با اين‌همه در مجموع مواد تشکيل دهنده اين دسر قديمي و سنتي صرف‌نظر از اسامي مختلف با کمي اضافه و کم کردن مواد تشکيل کننده‌اش در مناطق مختلف ايران شبيه به هم است. طرز تهيه يک کاسه کاچي زعفراني مجلسي و سنتي با آرد سفيد مواد لازم آرد سفيد شيريني‌پزي (آرد نان لوش يا آرد سنگک): ۳ قاشق غذاخوري سر پُر آب جوش: ۳ ليوان روغن حيواني: سه قاشق غذاخوري (منظور روغن گاوي يا گوسفندي است، اگر بوي روغن گوسفندي را نمي‌پسنديد از روغن گاوي استفاده کنيد، اما روغن حيواني را حذف نکنيد چون به خصوص براي زنان زائو و افراد کم بنيه، يک روغن مقوي است) نبات زعفراني چوبي: ۳ عدد زنجبيل، دارچين و زردچوبه: ¼ قاشق چايخوري زعفران ساييده شده: ¼ قاشق چايخوري اين مقدار مواد براي يک کاسه کاچي است، به تعداد کاسه‌هايي که مي‌خواهيد کاچي درست کنيد مواد را دو يا سه برابر کنيد. طرز تهيه طرز تهيه کاچي زعفراني مجلسي با آرد سفيد عليرغم اسم پيچيده‌اش بسيار ساده است. بايد از يک ظرف تفلون يا هر ظرف ديگري که نچسب است استفاده کنيد. بهتر است ته ظرف‌تان ضخيم باشد تا کاچي نسوزد و خوب مغز‌پخت شود. ابتدا ۳ ليوان آب را به جوش بياوريد و سپس نبات کوبيده شده و زعفران ساييده شده را به آن اضافه کنيد و هم بزنيد. شربت را روي شعله گاز خيلي ملايم نگه داريد تا هم کم‌کم قوام پيدا کند و هم آب از جوش نيفتد. در يک قابلمه ديگر روغن را بريزيد و وقتي که روغن داغ شد آرد را کم کم اضافه کنيد. يادتان باشد اين ميزان آرد براي يک کاسه از اين دسر بعد از الک شدن آرد است. روي شعله ملايم گاز آرد و روغن را با حوصله و به آرامي تفت دهيد تا رنگ آرد کرم مايل به قهوه‌اي شود. اگر مي‌خواهيد رنگ اين دسر روشن‌تر شود آرد را کمتر تفت بدهيد. حالا زردچوبه را اضافه کنيد و کمي ديگر تفت دهيد تا بوي خامي زردچوبه گرفته شود. در اين مرحله بايد ترکيب آب و نبات و زعفرون را به آرد تفت خورده اضافه کنيد. آب را در دو مرحله اضافه کنيد. و در حين اضافه کردن آب مدام ترکيب را هم بزنيد تا آرد گوله نشود و لطيف و يکدست باقي بماند. حالا زنجبيل را اضافه کنيد. درب قابلمه را بگذاريد تا روي شعله ملايم گاز خوب بپزد و روغن بيندازد. دارچين را زماني اضافه کنيد که کاچي روغن انداخته باشد. در واقع دارچين را روي اين دسر مقوي و خوشمزه بپاشيد. اگر دوست داريد مي‌توانيد کمي شکر هم روي آن بپاشيد و با خلال پسته و بادام تزيين کنيد. طرز تهيه کاچي زعفراني مجلسي با آرد گندم و ادويه مخصوص کاچي را اينجا بخوانيد
#باهم_شکستش_مي‌دهيم ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد