ميز اردور/ مرباي انجير با طعمي شبيه به عسل

نمناک/ جذابيت ويژه اي که مرباي انجير دارد اين هست که در زمان پخت، انجيرها از شهد مربا پر ميشوند و طعم فوق العاده اي به انجير ميدهد.
چي لازم دارم:
انجير سبز:1 کيلو
شکر :280 گرم
هل : دو عدد
چوب دارچين :1 عدد( به اندازه يک انگشت)
آب جوشيده : يک سوم پيمانه
عصاره وانيل :1/8 قاشق چايخوري
آبليمو:1 قاشق غذا خوري
زعفران دم کرده :1/4 قاشق غذا خوري
چه جوري درست ميشه:
براي تهيه مرباي انجير بهتر است از انجيرهاي متوسط و به يک اندازه استفاده کنيد که نه زياد نرم و نه زياد کال باشد.
انجير ها را خوب بشوييد و سعي کنيد دم آن را انقدر کوتاه نکنيد که پوستش باز بشه. انجير شسته را کاملا خشک کنيد.
در يک ظرف لعابي تمام شکر را در لابه لاي انجير ها مي ريزيم و به مدت 7 ساعت در يخچال نگه ميداريم تا تمام شکر در انجير حل شود.
بعد از اينکه انجير ها با شکر درهم حل شدند آن را روي حرارت متوسط به مدت 15 دقيقه مي جوشانيم تا پخته شوند. بايد مراقب باشيد که مربا سر ريز نشود
و در اين مدت تمام کفي را که روي انجير ها هنگام جوشيدن بالا مي آيد با قاشق ميگيريم تا رنگ مربا شفاف شود.
بعد از 15 دقيقه جوشيدن دارچين و هل را اضافه ميکنيم .احتياج هم نيست هل را پودر کنيد.
سپس يک سوم پيمانه آب جوشيده شده را داخل مرباي انجير مي ريزيم و اجازه ميدهيم 15 دقيقه ديگر هم همچنان روي حرارت متوسط بجوشد.
در مراحل آخر پخت آبليمو و عصاره وانيل را به همراه زعفران دم کرده به مربا اضافه ميکنيم و ميگذاريم 5 دقيقه به همراه بقيه مواد بجوشند.
مرباي انجير ما در مدت 30 دقيقه آماده شد و قوام لازم را بدست آورد . بعد از سرد شدن ميتوانيد در ظرف در بسته در يخچال نگهداري کنيد.
نکاتي کليدي در تهيه مرباي خوش طعم انجير:
براي تهيه مربا انجيراز انجيرهاي سبز و يا زرد استفاده کنيد که مناسب تر از انجير سياه مي باشد.
در هنگام پخت حرارت را همواره ملايم کنيد تا مربا سرريز نشود.
اگر در هنگام پخته شدن انجيرها ،دانه هايش انجير وارد شيره مربا شد ميتوانيد بعد از پخت انجيرها را خارج کنيد و شيره آن را صاف کنيد و مجددا انجيرها را درون شيره صاف شده قرار دهيد .