طرز تهيه سيب زميني تنوري در فر و روي گاز

بيتوته/ سيب زميني يکي از غذاهاي سالم و مقوي و پروتئيني است که به راحتي و در هر زماني مي توانيد آن را به روش هاي متفاوتي بپزيد در ادامه با چند روش تهيه ي سيب زميني تنوريآشنا مي شويد.
طرز تهيه سيب زميني تنوري در فر
مواد لازم :
سيب زميني6 عدد
کره3 قاشق غذاخوري
روغن زيتون3 قاشق غذاخوري
نمک و فلفل به مقدار لازم
سيب زميني تنوري در فر :
ابتدا فر را در درجه 450 درجه فارنهايت ( 225 درجه سانتيگراد ) روشن کنيد و تا زماني گرم شود سيب زميني هاي خود را آماده کنيد.
سيب زميني ها را به خوبي و بادقت بشوييد و پوست آن را هم با برس تميز کنيد. به وسيله روغن زيتون پوست سيب زميني ها را چرب کنيد. روي آن ها کمي نمک و فلفل بپاشيد.
چند سوراخ به وسيله چنگال روي سطح سيب زميني ها براي خروج بخار از آن ها بزنيد.
سيني فر را به وسيله فويل بپوشانيد. سيب زميني ها را روي فويل چيده و به مدت يک ساعت داخل فر قرار دهيد تا تنوري شوند.
بعد از آن که سيب زميني ها پختند آن ها را از فر خارج کنيد و تا زماني که داغ هستند برشي در وسط آن ها بزنيد.
طرز تهيه سيب زميني تنوري روي گاز و در قابلمه
مواد لازم سيب زميني تنوري :
سيب زميني 600 گرم
سير تازه3 حبه
سس مايونز 1/4 پيمانه
آويشن تازه خردشده 1 قاشق غذاخوري
سس خردل 1/4 پيمانه
جعفري تازه خردشده1 قاشق غذاخوري
نمک 1 قاشق غذاخوري پر
گشنيز تازه خرد شده 1/2 قاشق غذاخوري
کره1 قاشق غذاخوري
فلفل سياه تازه ساييده 1/4 قاشق چايخوري
نکته :
1- در صورت عدم دسترسي به آويشن تازه مي توان رزماري يا ترکيبي از جعفري و ترخون و مرزه مصرف کنيد.
2- براي سيب زميني ها پيشنهاد ما سيب زميني کوچک و ريز و يک اندازه است و فقط نياز است از وسط آنها را ببريم و اينکه از نظر ظاهري هم زيباتر است.
طرز تهيه سيب زميني تنوري بدون فر با سبزيجات و سس مخصوص :
ابتدا سيب زميني ها را خيلي خوب تميز کنيد بعد از تميز کردن آن ها، قابلمه مناسبي انتخاب کنيد و آب و نمک را در آن بريزيد و روي شعله متوسط گاز قرار بدهيد تا گرم شود و سيب زميني ها را اضافه کرده و صبر کنيد تا آب پز شوند.
بعد از اينکه سيب زميني ها پخته شدند آنها را در آب سرد بريزيد تا خنک شوند. سپس آنها را به دو قسمت تقسيم کنيد.
اکنون به تهيه سس بپردازيد براي اين کار سس مايونز، سس خردل، نمک و فلفل سياه در ظرف مناسبي بريزيد بعد سبزي را که خرد کرديد اضافه کنيد. سپس با همزن به خوبي مواد سس را ترکيب کنيد تا يکدست شوند.
سپس سيب زميني هاي پخته را داخل سس ها قرار دهيد دقت کنيد يک لايه سس روي سيب زميني قرار بگيرد و به خوبي به همه قسمت ها برسد. اجازه بدهيد سيب زميني چند دقيقه در سس باقي بماند.
اکنون زمان گريل کردن سيب زميني ها فرا رسيده است براي اين کار از باربيکيو يا تابه گريل استفاده کنيد در صورت در دسترس نبودن هيچ کدام از اين موارد از تابه چدن معمولي استفاده کنيد. فقط اينکه مدت زمان آماده شدن روي تابه معمولي طولاني تر و ظاهر آن فرق مي کند. به هر حال در هر کدام موارد سيب زميني ها را با فاصله بچينيد و هر طرف سيب زميني را به مدت 3 دقيقه گريل کنيد.
اگر دوست داريد سيب زميني ها را با پوست ميل نماييد هنگامي که سس مي ماليد بر روي پوست آن سس اضافه کنيد در غير اين صورت سيب زميني را از ابتدا پوست کنده و سس را به آن بزنيد پيشنهاد ما اين است که با پوست ميل کنيد خوشمزه تر است.
در آخر سيب زميني هاي گريل شده را در ظرف مناسب بريزيد و يک قاشق کره به آن بماليد سپس جعفري و گشنيز را روي آن بريزيد و مخلوط کنيد.
سيب زميني تنوري با سبزيجات و سس مخصوص آماده است. انواع غذا با سيب زميني هست که هم پخت آنها راحت است و هم زمان بسيار کمي براي پخت از شما گرفته ميشود.
سيب زميني در ماهيتابه رژيمي:
مواد لازم براي "سيب زميني تنوري" :
سيب زميني
روغن زيتون
نمک و فلفل سياه و قرمز
آويشن يا پيازچه
سير چند حبه
طرز تهيه سيب زميني تنوري در ماهيتابه رژيمي :
آيا تا به حال سيب زميني تنوري در ماهيتابه رژيمي درست کرديد. بد نيست اين روش را امتحان کنيد و به عنوان يک شام سبک با خانواده نوش جان کنيد.
سيب زميني را خوب بشوييد و با دستمال خشک کنيد. به روشي که در تصوير مي بينيد برش هايي در آن ايجاد کنيد طوري که سيب زميني يکپارچگي خود را از دست ندهد. بعد با برس به سطح و لابه لاي سيب زميني روغن زيتون بزنيد و سير خرد شده و آويشن و ساير موادي را روي سيب زميني بريزيد.
اگر سيرها را در بين لايه ها فرو کنيد با فاصله اي که در بين لايه ها ايجاد مي کند از چسبيدن لايه هاي سيب زميني به يکديگر جلوگيري کرده و به سريعتر پختن سيب زميني هم کمک مي کند. سيب زميني ها را در ماهيتابه رژيمي بچينيد و درب آن را ببنديد و روي شعله کم بگذاريد. ظرف 30 الي 40 دقيقه سيب زميني پخته و سير کاملاً نرم شده و آماده است. اين سيب زميني را با سس کچاپ مزه دار کنيد و سرو کنيد.