نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

دانه ها، بنشن و غلات جوانه زده چه هستند و به چه کار مي آيند؟

منبع
بروزرسانی
دانه ها، بنشن و غلات جوانه زده چه هستند و به چه کار مي آيند؟

شور و شيرين/ اگر شما هم مي‌خواهيد اطلاعاتي از جوانه‌هاي سلامتي بخش به دست بياوريد حتما اين مقاله را بخوانيد و سپس از اين جوانه‌هاي پر از فايده درست کنيد و در برنامه غذايي خود بگنجانيد.
جوانه‌ها، داراي ارزش غذائي قابل توجهي هستند. هنگامي که دانه (بنشن و غله) جوانه بزند، ارزش غذائي‌اش بسيار بالا مي‌رود.
ميزان ويتامين B جوانه‌ها به نسبت دانه، بنشن يا غله‌ي اوليه 30 درصد بيش‌تر و ميزان ويتامين C آن 60 درصد بيش‌تر است.
معمولاً سوپرمارکت‌ها و عطاري‌ها، جوانه‌ها را به فروش مي‌رسانند، اما درست کردن آن‌ها در خانه نيز، کاري آسان است.
تنها چيزي که لازم داريم، يک ظرف، کمي پارچه و کش است.
جوانه‌ ماش

اين جوانه- که رايج‌ترين جوانه‌هاست- در آشپزي چيني و آسيائي کاربرد فراواني دارد و در انواع سوپ، سالاد و سرخ کردني، استفاده مي‌شود.
اين جوانه، نسبتاً درشت و داراي بافتي شکننده و طعمي دلپذير است.
جوانه‌‌ يونجه
اين جوانه‌ي سفيد و پيچ‌پيچ، داراي طعمي ملايم و آجيل‌گونه‌ مي‌باشد. بهتر است خام مصرف شود تا بافت شکننده و تردش حفظ شود.
جوانه‌ عدس
اين جوانه‌، اندکي طعم ادويه و فلفل دارد و داراي حلقه‌هاي باريک و سفيد است. براي جوانه‌زدن، فقط از عدس‌هاي درسته استفاده کنيد؛ عدس‌هاي نصف‌شده، جوانه نخواهند زد.
جوانه‌ دانه‌هاي گندم
جوانه‌ي دانه‌ي گندم، داراي بافتي ترد و طعمي شيرين ‌است و در نان عالي مي‌شود. اگر صبر کنيد جوانه‌ي گندم همچنان بلند شود، به سبزه‌ي گندم تبديل مي‌گردد.
جوانه‌ نخود
اين جوانه، طعمي مانند آجيل دارد و به غذا مزه‌اي تازه مي‌دهد.
جوانه‌ ماش قهوه‌اي رنگ
اين جوانه‌ي ظريف و حلقه خورده، داراي طعمي شيرين و آجيل‌مانند است. از آن، در سالاد و سرخ‌کردني استفاده کنيد.

نحوه‌ استفاده از دانه‌هاي جوانه‌زده
دانه‌ها و غلاتي که جوانه مي‌زنند، بافت پرفيبرتري پيدا مي‌کنند، در حالي که خود جوانه‌هاي رشدکرده، از اين لحاظ سبک‌ترند.
سعي کنيد آميزه‌اي از سه نوع جوانه مصرف کنيد تا تنوعي از طعم‌ها و بافت‌ها پديد آيد. جوانه‌ي ماش، معمولاً در غذاهاي شرقي به‌ويژه در سرخ‌کردني‌ها کاربرد فراوان دارد و نياز اندکي به پخته شدن دارد. و جوانه‌ي يونجه، مناسب فيلينگ ساندويچ و سالاد است. ولي براي پخته شدن مناسب نيست.
دانه‌هاي جوانه‌زده، براي پخت نان نيز بسيار مفيد است و بافت تردي به آن مي‌بخشد. آن‌ها را پس از اولين ورآمدن (براي خمير نان) ورز دهيد و پس از آن، نان را شکل دهيد.
جوانه‌ي نخود و عدس را، مي‌توانيد در پخت نان و هر غذائي که آرد يکي از مواد تشکيل‌دهنده‌ي آن است، به کار ببريد.

جوانه‌ دانه‌ها، بنشن و غلات
بنشن‌هاي دانه درشت‌ مانند نخود، زمان بيش‌تري براي جوانه زدن مي‌برند تا لوبياهاي ريزتر؛ کوچک، اما رشد تمامي آنها آسان است و ظرف سه، چهار روز آماده‌ي خوردن مي‌شوند. جوانه‌ها را، به مدت 2-3 روز در ظرفي سرپوشيده در يخچال نگاه داريد.
1.‌ دانه‌ها، بنشن يا غلات را، به طور کامل در آب بشوئيد. آن‌گاه 45 ميلي‌ليتر (3 قاشق غذاخوري) در ظرف بزرگي بريزيد. سپس ظرف را از‌ آب گرم پر کنيد. آن را با تکه پارچه‌ي تميزي بپوشانيد و با کش، محکم کنيد. بعد آن را به مدت يک شب در جائي قرار دهيد.
2.‌ روز بعد، آب را از صافي پارچه‌اي بريزيد تا به دانه‌ها برسد و بدين ترتيب، دوباره ظرف را پر کنيد. به آرامي تکان دهيد، سپس ظرف را برعکس بگذاريد و صبر کنيد تا خشک شود. حالا ظرف را در جائي گرم و دور از تابش مستقيم نور آفتاب قرار دهيد.
3. دانه‌ها، غلات و بنشن را، هر روز سه بار تميز کنيد تا آن‌قدر رشد کنند که به اندازه‌ي مطلوب برسند. هر بار بايد از خشک شدن اطمينان حاصل کنيد تا از فاسد شدن دانه‌ها جلوگيري شود. بعد آن را از ظرف درآوريد، به‌خوبي تميز کنيد و دانه‌هاي جوانه نزده را جدا کنيد.

نکاتي درباره‌ي جوانه‌ها
از دانه‌هاي درسته استفاده کنيد؛ چون که دانه‌هاي نصف‌شده، جوانه نمي‌زنند. تميز کردن مرتب آن‌ها با آب تازه و خشک کردنشان ضروري است تا از فاسد شدن و خرابي جوانه‌ها جلوگيري شود.
ظرف حاوي جوانه‌ها را، با پارچه‌ي تميزي بپوشانيد تا هوا بتواند در ظرف جريان يابد و بتوانيد آب را از روي آن داخل و خارج کنيد. پس از دو يا سه روز، ظرف را در معرض نور قرار دهيد تا موجب رشد رنگدانه‌هاي سبز و سبزينه (کلروفيل) شود و منيزيوم و فيبر آن را افزايش دهد.
جوانه‌ي سويا و نخود را، بايد چهار بار در روز تميز کنيد. افرادي که جوانه درست کردن را به صورت حرفه‌اي دنبال مي‌کنند، مي‌توانند از ظرف‌هاي مخصوص جوانه زدن استفاده کنند که در زير آن‌ها ديس خشک‌کن قرار گرفته است.

نحوه‌ خريد و نگهداري
اگر برايتان امکان‌پذير است، جوانه‌هائي را بخريد که هنوز تازه‌ است و از دانه جدا نشده است. از جوانه‌هائي که ظاهر کپک‌زده و خراب به خود گرفته، بپرهيزيد.
بهترين وقت مصرف جوانه‌ها، همان روزي است که آن‌ها را خريداري کرده‌ايد. اما مي‌توانيد جوانه‌ي تازه را در کيسه‌اي نايلوني بپيچيد تا بتوان ‌آن را ظرف 2 تا 3 روز ديگر در يخچال نگهداري کرد. پيش از مصرف، آن‌ها را تميز و خشک کنيد.

فوايد آن‌ها براي سلامتي
جوانه‌ها، غلات و بنشن جوانه‌زده، حاوي ميزان فراواني از ويتامين B6 ،C ،E و مواد معدني مانند: پتاسيم و فسفر هستند که به دليل فرايند جوانه زدن، کاملاً قابل هضم شده‌اند.
در داروسازي چيني، جوانه‌ها جايگاه ويژه‌اي پيدا کرده‌اند. چرا که پاک‌کننده‌ي جواني‌بخش دستگاه‌هاي بدن‌اند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره