برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

ميز اردور/ مرباي به مجلسي با تمام فوت و فنش

منبع
بروزرسانی
ميز اردور/ مرباي به مجلسي با تمام فوت و فنش

هفت گنج/ چي لازم دارم:
به                                          1 کيلو
شکر                                       1کيلو                    
دانه به                                    سه چهارم دانه هايي که داريد
پودر هل سبز                             مقداري
آب                                          به مقداري که روي به رو بگيره

 آبليمو                                      1 قاشق سوپخوري
 وانيل                                      يک هشتم قاشق چايخوري
چطور بپزم:
ابتدا به ها را به ابعاد دلخواه خرد کنيد و قسمت سفت وسط آن را به همراه تخم ها خارج کنيد. (بنا به سليقه خود ميتوانيد پوست به را بگيريد يا نگيريد.)
به ها را داخل قابلمه ميريزيم و آب را به اندازه اي که روي به ها را بگيرد اضافه ميکنيم و تقريبا 20 دقيقه ميجوشانيم تا به ها کمي نرم شوند.
سپس شکر و هل را اضافه کرده و درب قابلمه را ميگذاريم .
بعد از يک ساعت دانه هاي به را و تميز کرديم به مربا اضافه مي کنيم اين دانه ها در طي پخت مربا لعاب ميدن و مربا بعد از پخت حالت ژله اي و مارمالادي به خودش ميگيرد .
با شعله کم حدوداً 4 الي 5 ساعت زمان پخت درنظر ميگيريم تا مربا قرمز رنگ شود و شهد آن قوام پيدا کند.
اکنون آبليمو را اضافه کرده و اجازه ميدهيم چند جوش ديگر بخورد. (حدود 5 دقيقه).
سپس شعله را خاموش کرده و صبر ميکنيم تا مربا خنک شود.
وقتي خنک شد وانيل را هم به آن اضافه ميکنيم.

روش تهيه مرباي به بدون اضافه کردن آب:
در اين روش پس از خرد کردن به ها، روي آن شکر پاشيده و به مدت 24 ساعت داخل يخچال قرار ميدهيم تا آب بياندازد و ديگر نيازي به اضافه کردن آب نيست. بقيه مراحل مثل قبل ميباشد.

نکات مهم تهيه مرباي به:
اگر نميخواهيد به ها نرم شود از همان ابتدا شکر را روي به ميپاشيم، آب را اضافه و روي شعله قرار ميدهيم.
ميزان خرد شدن “به” سليقه اي است. برخي “به” را رنده ميکنند.
توجه داشته باشيد که در هنگام پخت، شعله گاز بايد کم باشد و درب ظرف را بگذاريد تا مرباي خوشرنگي داشته باشيد.
درصورتيکه رنگ مربا کاملا قرمز شد اما شهد آن رقيق بود، درب ظرف را برداشته، شعله را کمي بيشتر ميکنيم تا شهد قوام يابد.
براي آنکه بدانيد شهد قوام يافته يا نه يک قطره از آن را داخل آب سرد بريزيد، اگر تا ته ليوان رسيد و از هم باز نشد يعني شهد قوام دارد.

بجاي آبليمو از جوهر ليمو هم ميتوانيد استفاده کنيد.
برخي معتقدند دارچين هارموني بيشتري با طعم “به” دارد و بجاي آبليمو از چوب دارچين استفاده ميکنند. توجه داشته باشيد که استفاده از پودر دارچين رنگ مربا را تيره ميکند.
اگر دوست نداريد مرباي به شما ژله اي شود ، از دانه هاي به استفاده نکنيد
براي خوشرنگ شدن بهتر است از قابلمه مسي استفاده شود
اگر ميخواهيد رنگ مربا قرمز باشد آن را دم بياندازيد.
اگر مربا بعد از مدتي کپک زد به اين دليل است که آب آن زياد بوده و شربت مربا به اندازه کافي غليظ نشده و يا شکر آن کم بوده است. در اين صورت مقداري شکر روي آن بريزيد و بگذاريد مجددا چند جوش بزند تا غليظ شود
مربا را نبايد گرم در شيشه بريزيم. اگر مربا را پس از آنکه پخته شد يک شب نگهداريم، سپس آن را در شيشه بريزيم بهتر است. پس از يک شب معلوم مي شود که شربت آن رقيق است يا غليظ. اگر رقيق بود آن را چند جوش مي دهيم تا غليظ شود.
معمولا مربا را هر بار پيش از دو يا سه کيلو بهتر است درست نکنيم. با اين مقدار مرباي بهتري بدست مي آيد. اگر خواسته باشيد مرباي بيشتري بپزيد در چند نوبت و هر نوبت دو يا سه کيلو درست کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره