در اعياد ربيع نون خامه اي بپزيد

ستاره/ هيه نون خامه اي در منزل خيلي راحتتر از چيزي است که تصور ميکنيد و به آساني ميتوانيد اين شيريني خوشمزه را در مدت زماني کمتر از يک ساعت آماده کنيد. البته براي تهيه نان خامه اي با طعم عالي، يک سري نکات را هم بايد رعايت کنيد که در اين مقاله ما همه آنها را براتي شما گردآوري کرده ايم. همچنين علاوه بر طرز تهيه نون خامه اي با فر، تهيه نون خامه اي بدون فر را هم آموزش دادهايم.
مواد لازم براي تهيه نون خامه اي
آرد۱۵۰ گرم (يک پيمانه سر صاف)
آب۲۵۰ گرم (يک ليوان)
تخم مرغ ۴ عدد
پودر شکر۲۰ گرم
کره۷۵ گرم
نمکنوک قاشق چايخوري
وانيل۱/۴ قاشق مرباخوري
بيکينگ پودر۱ قاشق چايخوري
۱) طرز تهيه نون خامه اي با فر
۱- شکر ساييده شده يا پودر قند، اندکي نمک و کره را با يک ليوان آب داخل قابلمه ريخته و اجازه دهيد روي حرارت ملايم به جوش آيد به طوري که کره کاملا ذوب شود.
۲- سپس مواد را از روي حرارت کنار بگذاريد و آرد الک شده را يکدفعه به مواد اضافه کنيد و مدام هم بزنيد تا آرد گلوله گلوله نشود و به شکل خمير پخته شده نرمي در آيد.
۳- مجددا مواد را روي اجاق با حرارت ملايم بگذاريد و هم بزنيد. همين که مواد به آساني از ديواره ظرف جدا شوند، آنها را از روي حرارت برداشته و بگذاريد کمي خنک شود.
۴- يک عدد تخم مرغ را با همزن به خوبي بزنيد و سپس به مواد که کمي خنک شدهاند اضافه کنيد و پنج دقيقه با همزن دور تند، مايه را مخلوط کنيد.
۵- در هر مرحله يک تخم مرغ اضافه کنيد و دقت داشته باشيد مايه شما خيلي سفت يا زياد شل نباشد. به طوري که وقتي يک گلوله از آن را برميداريد شکل خود را حفظ کند.
۶- در اين مرحله ميتوانيد وانيل و بکينگ پودر را هم اضافه کنيد.
۷- سيني فر را چرب کنيد يا کف آن را کاغذ روغني بچينيد و با کمک قاشق به اندازه يک توپ پينگ پونگ، کم يا بيش، خمير برداريد و در سيني بگذاريد. همچنين ميتوانيد از قيف قنادي و ماسوره شکوفه براي يکسان شدن شکل نون خامه ايها استفاده کنيد.
۸- باقي مانده خمير را نيز به همين ترتيب گلوله کنيد و با فاصله ۶ تا ۷ سانتيمتر از يکديگر در سيني بچينيد تا بعد از پف کردن به هم نچسبند.
۹- براي پختن پوسته نون خامه اي درجه فر را روي حرارت پايين حدود ۲۰۰ درجه سانتيگراد تنظيم کنيد. نکته: لازم است فر را از قبل گرم کرده باشيد. سيني را به مدت نيم ساعت در طبقه وسط فر بگذاريد تا پوسته آن طلايي شود. توجه داشته باشيد، نان خامه اي پخته شده بايد پوک و تو خالي باشد.
۱۰- پوسته نون خامه اي آماده شده را روي سيني يا شبکه سيمي بگذاريد تا خنک شوند. هنگامي که نون خامه اي سرد شد ته آن را سوراخ کنيد و خامه فرم گرفته را با يک ماسوره وارد آن کنيد.
تهيه کرم سفيد (خامه و شکر) داخل نون خامه اي
براي تهيه کرم سفيد داخل نون خامه اي ميتوانيد از خامه قنادي يا خامه صبحانه استفاده کنيد. به اين منظور، بعد از بازکردن در پاکت خامه، آب داخل آن را دور بريزيد.
خامه پاکتي را داخل ظرف ريخته و روي هر پيمانه خامه ۲۵ گرم شکر آسياب شده (پودر شکر) بريزيد و با همزن بزنيد تا سبک و کف مانند شود.
سپس خامه زده شده را ۲۰ دقيقه داخل فريزر قرار دهيد تا تگري شود. بعد از زمان مورد نظر، شکل خامه شما کمي از حالت شل درآمده و کمي سفت خواهد بود.
نکته: خامه هنگام زدن بايد کاملا سرد باشد همچنين خامه و پودر شکر را در حدي بزنيد که پوک و کف مانند شود. (اگر زياد بزنيد به شکل کره در خواهد آمد.)
۲) طرز تهيه نون خامه اي بدون فر
اين شيريني خوشمزه را بدون فر هم ميتوانيد در منزل آماده کنيد. مراحل بالا را تا مرحله ۸ مطابق دستور انجام دهيد.
براي پختن نون خامه اي بدون فر، نياز به يک قابلمه بزرگ داريد که بتوانيد داخل آن يک قابلمه کوچکتر يا سه پايه مخصوص مايکروفر را بگذاريد تا بتوانيد نون خامه ايها را روي آن بچينيد به طوري که از کف قابلمه فاصله داشته باشند.
ابتدا به مدت حدود ۲۰ دقيقه قابلمه خالي را روي شعله متوسط گاز بگذاريد و درب آن را کيپ و کامل ببنديد تا داخل آن حسابي گرم شود.
سپس يک لحظه درب قابلمه را برداريد و نون خامه ايها را داخل قابلمه، روي سه پايه يا قابلمه کوچکتر بگذاريد. ابتدا به مدت ۱۵ دقيقه با حرارت متوسط و سپس به مدت ۲۰ الي ۲۵ دقيقه با حرارت کم نان خامه ايها را بپزيد تا سطح روي آنها طلايي شود.
در هنگام پختن، به هيچ وجه درب قابلمه را باز نکنيد، چون در اين صورت پف نان خامه اي ميخوابد.
نکات مهم براي بهتر شدن نون خامه اي
بهتر است آرد را حداقل دوبار الک کنيد تا شکوفه نون خامه اي شما کاملا ترد و بهتر پخته شود.
بعد از درست کردن شکوفه نون خامه اي، پشت قاشق يا نوک انگشتتان را خيس کنيد و قسمتهاي تيز خمير ماسوره زده را صاف کنيد تا در اثر حرارت نسوزد.
اگر مايه خمير زياد سفت بود ميتوانيد به آن يک تخم مرغ ديگر هم اضافه کنيد، البته اين نکته را به ياد داشته باشيد که قبل از هر بار اضافه کردن تخم مرغ، آن را در يک ظرف جدا زده باشيد.
فر را از قبل گرم کنيد و و ۱۰ دقيقه بعد از اينکه خمير در فر ۲۲۰ درجه کاملا پف کرد، حرارت فر را روي ۱۸۰ درجه قرار دهيد تا نان کاملا طلايي و مغز پخت شود.
اگر شيريني حالت خميري و نرم پيدا کند يعني خمير داخل فر کاملا پف نکرده است و اين به اين خاطر است که در حين حرارت دادن خمير، کل آب داخل خمير بخار نشده و خمير شُل بوده است.
خمير نان خامه اي نبايد زياد روي حرارت باشد. خمير را از روي حرارت برداريد و آن را در يک بشقاب بريزيد و آن را با کفگير باز کنيد تا خنک شود.
اضافه کردن بيکينک پودر و وانيل سليقهاي است، اما اضافه کردن آنها باعث ميشود تا هم خمير کمي پف کند و هم بوي بد تخم مرغ از خمير گرفته شود.
همزن برقي براي مخلوط کردن و تهيه نون خامه اي بيشتر توصيه ميشود، ولي شما از همزن دستي و يا چنگال هم ميتوانيد استفاده کنيد.
سخن پاياني
نون خامه اي بعد از از اينکه سرد شد، پف آن ميخوابد، ولي نگران نباشيد وقتي داخل آن را با خامه پر کنيد دوباره به همان شکل توپي در ميآيد. همچنين در صورت دلخواه ميتوانيد روي آن را با شکلات آب شده، مغز پسته، مغز بادام و پودر نارگيل تزيين کنيد. درست کردن شيريني در منزل يک هنر است.
برگرفته از: کتاب مستطاب آشپزي