نماد آخرین خبر

طرز تهيه پيتزا قارچ و گوشت خانگي سالم و خوشمزه

منبع
فرارو
بروزرسانی
طرز تهيه پيتزا قارچ و گوشت خانگي سالم و خوشمزه

فرارو/ پيتزا يا همان «کش لقمه» در سال‌هاي اخير به يکي از محبوب‌ترين غذا‌ها در دنيا تبديل شده است همان طور که مي‌دانيد پيتزا اصالتا يک غذاي ايتاليايي است و ايتاليايي‌ها بودند که دو غذاي لذيذ يعني «پيتزا» و «پاستا» را جهاني کردند.
روايت‌هاي مختلفي درباره تاريخچه پيتزا مطرح است متداول‌ترين آن اين است که پيتزا براي اولين بار در ناپلز ايتاليا در قرن هفدهم درست شد. در آن زمان پيتزا غذاي مردم فقير و ترکيبي از خمير نان، گوجه تازه، پونه کوهي و پياز و ريحان بود. اين پيتزا در آن زمان توسط گاري‌هاي دستي به ماهيگيراني که خسته و گرسنه از ماهيگيري برمي‌گشتند، فروخته مي‌شد. سرانجام آوازه اين غذاي ساده به بيرون از ناپلز رسيد و مردم براي چشيدن اين غذا به آنجا سفر کردند. پس از آن بود که بسياري از مردم اطراف ناپلز ياد گرفتند پيتزا را در خيابان‌هاي شهرشان بفروشند و سپس اولين رستوران پيتزا فروشي در ناپلز افتتاح شد. از اين روست که پيتزا فروشي‌هاي اين شهر همچنان معروف است.

اگر از طرفداران پيتزا باشيد مطمئنا مي‌دانيد که انواع و اقسام مختلفي دارد در ادامه چند نمونه از انواع پيتزا و مواد اوليه آن را خدمت شما معرفي مي‌کنيم:
۱- پيتزا مارگاريتا: اين پيتزاي ايتاليايي که با گوجه، ريحون، نوعي سس مخصوص و با پنير زياد درست مي‌شود که از جمله اولين پيتزا‌هايي است که ايتاليايي‌ها درست کرده‌اند.
۲- پيتزا مخصوص: اين نوع پيتزا مخلفات زيادي دارد مانند سوسيس، کالباس، قارچ، فلفل دلمه‌اي، گوشت و… معمولا طعم کالباس و پنير در اين پيتزا طعم غالب است و در رستوران‌هاي مختلف با مواد متفاوتي طبخ مي‌شود.
۳- پيتزا مخلوط: پيتزا مخلوط يکي از پرطرفدارترين انواع پيتزا در ايران است. در اين نوع پيتزا طعم سوسيس و کالباس کاملا غالب است.
۴- پيتزا پپروني: يکي از معروف‌ترين و محبوب‌ترين پيتزا‌ها در سراسر جهان است از کالباس تند، سس مخصوص و زيتون تشکيل مي‌شود طعم پپروني و تندي خاص آن، کاملا در اين پيتزا غالب است.
۵- پيتزا استيک: پيتزا استيک يکي ديگر از انواع پيتزا است که در سال‌هاي گذشته به محبوبيت زيادي رسيده است. پيتزا استيک به شکل‌هاي مختلفي طبخ مي‌شود فيله گوشت و سير از مخلفات اصلي اين پيتزا به حساب مي‌آيد.
۶- پيتزا گوشت و قارچ: اين پيتزا هم يک از معروف‌ترين پيتزا‌ها در جهان است که از گوشت چرخ کرده به همراه پياز، فلفل دلمه‌اي و قارچ تشکيل شده است.
۷- پيتزا مرغ: اين پيتزا از فليه مرغ، فلفل دلمه‌اي، زيتون و پنير پيتزا تشکيل شده است. در اين پيتزا طعم فلفل دلمه‌اي و مرغ کاملا غالب است.
حالا که با تاريخچه پيتزا و انواع و اقسام آن به طور مختصر آشنا شديد بهتر است به سراغ مواد اوليه و طرز تهيه آن برويم همان طور که مي‌دانيد براي داشتن يک پيتزا خوشمزه شرط اول داشتن يک خمير پيتزاي با کيفيت است مي‌توانيد خمير پيتزاي آماده تهيه کنيد، اما مسلما خمير پيتزاي خانگي کيفيت و طعم بهتري دارد. شرط دوم يک پيتزاي ايده آل، موادي است که روي آن مي‌ريزيد. البته مواد روي پيتزا را مي‌توانيد به سليقه خود کم و زياد کنيد يا تغيير دهيد.
ما در اين مطلب طرز تهيه پيتزاي قارچ و گوشت با خمير خانگي را به شما آموزش مي‌دهيم در ضمن علاوه بر طرز تهيه پيتزا در اين آموزش با نکات کلي تهيه پيتزا آشنا مي‌شويد که مي‌توانيد اين نکات را براي تهيه هر نوع پيتزايي استفاده کنيد و در نهايت در کنار خانواده و دوستان از خوردن يک پيتزاي خانگي سالم و خوشمزه لذت ببريد.
 
 
مواد اوليه لازم براي تهيه پيتزا
خمير مايه ۱ قاشق سوپخوري
شکر ۲ قاشق چايخوري
آب ولرم ۲/۱ پيمانه
شير يا آب يا ماست ۱ پيمانه
نمک ۱ قاشق چايخوري
زرده تخم مرغ ۱ عدد
روغن مايع ۲/۱ پيمانه
آرد نان حجمي يا فانتزي حدود ۴ پيمانه
شير خشک مخصوص شيريني پزي ۱ قاشق غذاخوري
مواد داخل پيتزا
گوشت چرخ شده ۲۰۰ گرم
پياز بزرگ رنده شده ۱ عدد
قارچ ۱۵۰ گرم
فلفل دلمه‌اي ۱ عدد
گوجه فرنگي ۲ عدد
ذرت پخته شده ۴/۱ پيمانه
پنير پيتزا ۲۰۰ گرم
سس کچاب ۲ قاشق سوپخوري
سير ۱ حبه
آويشن ۱ قاشق غذاخوري
زردچوبه ۱ قاشق چايخوري
فلفل سياه ۲/۱ قاشق چايخوري
روغن مايع به ميزان لازم
نمک به ميزان لازم


نکات مربوط به مواد اوليه پيتزا
۱- نکات مربوط به پياز
بعضي وقتي پياز را رنده مي‌کنند کاملا آب آن را مي‌گيرند و فقط تفاله‌هاي پياز را به گوشت اضافه مي‌کنند لذا بعد از پخت با اين مشکل مواجه مي‌شوند که گوشت بوي ضحم مي‌دهد بنابراين نبايد آب پياز را کامل بگيريد بلکه وقتي پياز را رنده کرديد ۵ دقيقه آن را کنار بگذاريد آبي که از پياز جدا مي‌شود را بگيريد و بقيه پياز را به گوشت اضافه کنيد اصلا نيازي به فشار دادن پياز و گرفتن تمام آب آن نيست.

۲- نکات مربوط به پنير پيتزا
همان طور که مي‌دانيد انواع پنير‌ها از جمله پنير پيتزا جزء جدايي ناپذير فست فود‌ها هستند و تاثير بسيار مهمي در خوشمزه‌تر شدن آن دارند، اما در تهيه پنير‌ها لازم است نکاتي را رعايت کنيد، چون پنير‌ها در عين حال که باعث خوشمزه‌تر شدن غذاي ما مي‌شوند اگر کيفيت مناسبي نداشته باشند طعم نامطبوعي به غذا مي‌دهند.
اولين نکته‌اي که در هنگام خريد پنير بايد به آن توجه کنيد محل نگهداري پنير است پنير خواه بسته بندي باشد خواه فله اي، بايد در يخچال نگهداري شود البته نگهداري پنير در يخچال نمي‌تواند ضامن سلامت و قابل مصرف بودن آن باشد لذا توجه به تاريخ توليد، تاريخ انقضاء، نشان استاندارد و سالم بودن بسته بندي آن نيز از اهميت زيادي برخوردار است.
دومين نکته مهم در خريد پنير توجه به ظاهر آن است در بعضي بسته بندي‌ها پنير رنده شده را به صورت تک رنگ (سفيد) و در بعضي ديگر به صورت دو رنگ (سفيد و نارنجي) مي‌بينيد اين پنير‌هاي نارنجي رنگ همان پنير چدار يا گودا هستند البته اين دو تفاوتي در ميزان کش آمدن و کيفيت ندارند، بنابراين مي‌توانيد به دلخواه هر کدام از آن‌ها را انتخاب کنيد.
نکته مهم اين است که اين پنير‌هاي رنگي بايد حتما نارنجي باشند، زيرا چدار کاملا رنگ نارنجي مشخصي دارد و اصلا زرد نيست. وجود پنير‌هاي داراي رنگ زرد يا طلايي نشان دهنده استفاده از رنگ‌هاي شيميايي در پنير است لذا از خريد آن‌ها خودداري کنيد، چون اين مواد شيميايي باعث چرب شدن و به روغن افتادن غذا مي‌شود و در نهايت طعم نامطبوعي به غذا مي‌دهد؛ بنابراين اگر شک داشتيد که اين پنير‌هاي رنگي پنير چدار يا گودا هستند يا ترکيبات شيميايي بهتر است از پنير‌هاي تک رنگ استفاده کنيد. 
بيشتر بخوانيد


طرز تهيه پيتزا
۱- شکر + خمير مايه + ۲/۱ پيمانه آب ولرم را با هم مخلوط کنيد در ظرف را بگذاريد و اجازه دهيد به مدت ۱۰ دقيقه در جاي گرم بماند تا عمل بيايد منظور از آب ولرم آبي است که گرم است، ولي دست را نمي‌سوزاند. به اين نکته توجه داشته باشيد که اگر آب خيلي داغ باشد خمير ترش مي‌شود اگر هم سرد باشد خمير عمل نمي‌آيد.
 ۲- بعد از اينکه خمير مايه عمل آمد شير هم دما با محيط را به آن اضافه کنيد براي اينکه در نهايت خمير زودتر ور بيايد قبل از اضافه کردن هر نوع چربي مثل روغن و زرده تخم مرغ ۲ تا ۳ قاشق از آرد را به آن اضافه کنيد بعد روغن مايع + زرده تخم مرغ + نمک را اضافه کنيد.

۳- در مرحله بعد آردي را که از قبل الک کرده ايد را کم کم به مواد اضافه کنيد براي اينکه خمير پيتزا ترد‌تر شود در اين مرحله مي‌توانيد ۱ قاشق شير خشک هم به مواد اضافه کنيد. آرد را بايد به اندازه‌اي اضافه کنيد که خمير به دست نچسبد، اما لازم است کمي چسبندگي هم داشته باشد.
 اگر کلا چسبندگي خمير را بگيريد باعث مي‌شود خمير خوب عمل نيايد و پف نکند بنابراين لازم است خمير يک چسبندگي جزئي داشته باشد. در اين مرحله بايد خمير را ورز دهيد ورز دادن خمير در حدي است که خمير شفاف شود. مدت زمان لازم براي ورز دادن بسته به قدرت و گرماي دست هرکس فرق دارد نکته مهم اين است که وقتي مي‌خواهيد خمير ورز ندهيد نبايد دستکش داشته باشيد تا گرماي دست شما به خمير منتقل شود.
۴- وقتي خمير را ورز داديد و خمير آماده شد کف ظرف مورد نظر کمي آرد بريزيد و چونه خمير را روي آن قرار دهيد دوباره روي خمير کمي آرد بريزيد تا خشک نشود. روي خمير کيسه فريزر قرار دهيد و در يک جاي گرم استراحت دهيد تا خمير دو برابر شود منظور از جاي گرم جايي است که باد به خمير نخورد.

۵- گوشت چرخ شده + پياز رنده شده + فلفل سياه + زردچوبه + نمک + ۲ قاشق غذاخوري روغن مايع را در تابه مناسب بريزد و خوب تفت دهيد.
۶- قارچ‌ها را تميز بشوييد سپس خرد کنيد داخل تابه مورد نظر کمي روغن يا کره بريزيد با حرارت بالا تفت دهيد تا قارچ‌ها آب نيندازند سپس قارچ + گوشت را با هم مخلوط کنيد بعد هم فلفل دلمه‌اي نگيني خرد شده و ذرت را اضافه کنيد ۲ دقيقه تفت دهيد سپس آويشن را اضافه کنيد و از روي حرارت برداريد. گوجه‌ها را هم فيله کنيد و به صورت نگيني خرد کنيد.

۷- بعد از اينکه خمير ور آمد يعني دو برابر شد خمير را روي تخته کار قرار دهيد البته ابتدا تخته را آرد پاشي کنيد تا خمير به تخته نچسبد سپس خمير را حدود ۳۰ ثانيه ورز دهيد تا پف آن بخوابد بعد خمير را با وردنه باز کنيد و در قالب يا سيني فر که از قبل آن را چرب کرده ايد قرار دهيد.
۸- فر را از ۱۵ دقيقه قبل روشن کنيد روي دماي ۲۲۰ درجه سانتي گراد قرار دهيد تا گرم شود سپس خمير را به مدت ۱۰ دقيقه در طبقه وسط فر قرار دهيد البته قبل از اينکه در فر قرار دهيد همه جاي خمير را با چنگال کاملا سوراخ کنيد تا پف نکند.
به اين نکته توجه داشته باشيد که درجه حرارت بايد بالا باشد تا خمير خشک نشود. شما مي‌توانيد خمير را تا اين مرحله آماده کنيد لاي کاغذ روغني قرار دهيد در کيسه‌هاي زيپ دار داخل فريزر نگه داريد و هر موقع که خواستيد خمير آماده براي تهيه پيتزا داشته باشيد.

۹- بعد از پخت اوليه خمير سير را از وسط نصف کنيد و روي خمير بماليد تا نان طعم سير بگيرد بعد به کمک يک برس سس کچاب را هم روي خمير بماليد. سپس کمي پنير پيتزا روي خمير بريزيد بعد هم مواد پيتزا را روي خمير بريزيد باز کمي پنير روي مواد بريزيد. سپس قالب يا سيني فر را به مدت ۱۵ دقيقه در طبقه وسط فر قرار دهيد. در اين مرحله براي اينکه نان پيتزا خشک نشود يک ظرف را از آب پر کنيد و در فر قرار دهيد تا پيتزا با بخار پخته شود و نان آن خشک نگردد.
۱۰- هميشه در تهيه پيتزا‌ها اين سوال مطرح است که چرا پيتزا‌هاي خانگي کش نمي‌آيد کش آمدن پيتزا مربوط به زمان اضافه کردن پنير آن است در تهيه پيتزا بايد پنير را در ۲ مرحله اضافه کنيد مرحله اول وقتي است که مواد را روي نان پيتزا قرار مي‌دهيد در اين مرحله کمي پنير مي‌ريزيد مرحله دوم زماني است که ۱۵ دقيقه از پخت پيتزا گذشته است در اين مرحله پيتزا را از فر خارج کنيد و مجدد روي آن پنير بريزيد بيشتر حجم پنير را بايد در اين مرحله اضافه کنيد دوباره پيتزا را در فر قرار دهيد وقتي پنير آن آب شد گريل را روشن کنيد تا پنير طلايي شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره