باشگاه خبرنگاران/ يک روانشناس گفت: اکثر کودکان از تاريکي هراس دارند و والدين آنها در بيشتر مواقع نميدانند که چه رفتاري را بايد در مقابل اين ترسها نشان دهند.
سميرا زارع روانشناس و مشاور خانواده دربارهي ترس برخي از کودکان از تاريکي اظهار کرد: ترس کودک از تاريکي يک ترس طبيعي است که رفتار والدين در برابر اين ترس نکته حائز اهميتي است بنابراين نامحترم دانستن ترس کودک از تاريکي و مسخره کردن او کار اشتباهي است.
وي در ادامه بيان کرد: شايد کودک شما دوست ندارد هنگاميکه در اتاق او بسته و همه چراغها خاموش است، بخوابد؛ بهتر است اتاق کودک را به هنگام خواب با چراغ کم نور روشن نگه داريد و يا در اتاق او را به هنگام خواب باز گذاريد.
زارع با بيان اينکه رشد تخيلات کودک سبب ترس او از تاريکي ميشود، گفت: کودکي به دليل رشد تصورات خيالي، به راحتي ميتواند از هر چيزي در تاريکي براي خود هيولا سازد.
اين روانشناس افزود: گاهي ترس از تاريکي صرفاً نشان دهنده اين نکته است که کودک نميداند در تاريکي چه بايد بکند. گاهي نيز عادت ترس کودک از تاريکي آن است که نميتواند مادر، پدر و يا شخص مراقب خود را ببيند. در صورتي که اگر پدر و يا مادر فرد دستش را به کودک بدهد، ترس او از بين خواهد رفت.
زارع بيان کرد: هرگز کودکان خود را از دزد و هيولا و ... نترسانيد، زيرا اين ترساندن سبب از بين رفتن امنيت کودک و استرس زياد او ميشود.
وي گفت: در برابر اين ترس کودک با او همدردي کنيد و شبها قبل از خواب با صدايي آرام با او حرف بزنيد؛ قصه يا داستان بخوانيد.
بازار