خراسان/ خانمى هستم ٥٨ ساله و داراى چهار فرزند و عروس و داماد. من عاشق شوهرم بودم و الان هم دوستش دارم اما متاسفانه چندين سال است که متوجه شدم از زمانى که من سرگرم بچهدارى و خانهدارى بودم، شوهرم با خانمهاي ديگر به خوشگذرانى مشغول بوده و به مسافرتهايي که هميشه در آرزوى من بوده، با آنها مىرفته است. الان هم به خاطر بچهها چيزى نمىگويم و مي دانم شوهرم هم هنوز به کارش ادامه ميدهد. او مىگويد چون به شما خرجى ميدهم و زندگى خوب برايتان تهيه کردم، اشکالى ندارد و کار را هم شرعي انجام ميدهم. هر زماني تنها هستم، فکر مىکنم چرا من که عاشق او بودم و از جانم به خاطر او مىگذشتم، الان بايد با اين افکار خراب و ناراحتى اعصاب بگذرانم؟
سه ضلع اساسي زندگي مشترک يعني صميميت، اشتياق و تعهد براي تداوم آن توام با رضايت، لازم و ضروري است. وجود نداشتن يکي از اينها در رابطه بيانگر اين است که رابطه پويايي لازم را ندارد و به يکسري از نيازها در آن رابطه پاسخ داده نميشود؛ موضوعي که باعث ايجاد احساسات منفي و افکار آشفته ميشود. در ادامه توجه شما را به سه نکته مهم جلب ميکنم و اميدوارم بتوانيد خودتان و زندگي مشترکتان را نجات دهيد.
منتظر نباشيد فردي به دادتان برسد!
در قدم اول از شما ميخواهم که منتظر امدادهاي غيبي و فرشته نجات نباشيد. خودتان دست به کار شويد؛ چيزي در درون شما وجود دارد که شما را آزار مي دهد. بهتر است در مواقعي که با همسرتان تنها هستيد، در اين باره گفتوگو کنيد ولي به جاي انتقاد، سرزنش يا گلايه محض از وي به بيان احساس خودتان بپردازيد. به شوهرتان بگوييد که انجام اين عمل از سوي او چه احساس بد و سنگيني را به شما ميدهد و اينکه چقدر در درونتان حالتان بد ميشود و احساستان به زندگي مشترکتان هيچ رنگ و بويي از عشق نميگيرد.
خواستهها و انتظارات خودتان و شوهرتان بررسي شود
بيان احساس به شکلگيري رابطه کمک ميکند. موضوعي که ميتواند منجر به اين شود که همسرتان خواستهها و انتظاراتش را از رابطه بيان کند و شما هم بتوانيد اين موضوعات را با او در ميان بگذاريد. توجه داشته باشيد که تلاش در اين زمينه، تا حد زيادي ميتواند مشکلتان را حلشدني و قابل مديريت کند.
اهميت گروه درماني را دست کم نگيريد
حال رواني شما اصلا خوب نيست و ميخواهم اين را بدانيد که شما تنها فردي نيستيد که با اين مسئله مواجه شده است. افراد يا بهتر است بگوييم خانوادههاي ديگري هم هستند که به نحوي با اين موضوع دست و پنجه نرم ميکنند. گروه درمانيهايي متشکل از اين افراد وجود دارد که در آنجا ميتوانيد به گرفتن راه حل مناسب و برونريزي احساسات منفي دست يابيد. با مراجعه به مراکز مشاوره آدرس اين گروهها را جويا شويد. از طرفي چون مشکل شما، موضوعي گسترده، چندجانبه و با ظرافتهاي خاصي است، بهتر است به يک مشاور خوب مراجعه و با وي در اين زمينه صحبت کنيد. به خصوص درباره افکار منفي و مشکلات اعصابتان از او ياري بخواهيد تا با دانستن اطلاعاتي دقيقتر از خودتان و شوهرتان به راهنمايي شما بپردازد.
نويسنده : دکتر هادي غلاممحمدي | مشاور خانواده
بازار