نمناک/ استرس ارمغان عصر تکنولوژي است که علاوه بر بدن حتي در تعيين جنسيت جنين هم تاثير مي گذارد. از دهها عوارض استرس بر بدن تا دختر و پسردار شدن استرسي ها بخوانيد.
در اولين تحقيق، متخصصين سطوح بالاي هورمون کورتيزول را درتولد دختران بيشتر از پسران مشاهده نمودند .حدود 338 نفر از زناني که قصد باردار شدن داشتند ، عوامل بسياري مانند نحوه زندگي و روابط جنسي باعث استرس آنها ميشد.
سطح کورتيزول و آنزيم آدرنالين در روز ششم بارداري تا عادت ماهانه شش ماه بعد اندازه گيري شد، تازمانيکه احساس بارداري کنند. کورتيزول يک استرس مزمن بلند مدت است، که در اثربيماري و نگراني هاي شغلي و مالي بوجود مي آيد، اما آدرنالين يا همان هورمون جنگ يا آزاد به استرس کوتاه مدت مربوط مي شود.
درطول اين بررسي 61درصد يا 207 نفر حامله شدند که از نوزادان متولد شده ، 58 نفر پسر و 72 نفر دختر بودند. تفاوت در روابط جنسي بطور کلي مشهود نبود، اما در50 درصد از زنان با سطوح بالاي کورتيزول مشهود بود.
تحقيقات نشان ميدهد 75درصد کمتر احتمال پسردار شدنشان وجود دارد ،اما دليلي براي آدرنالين پيدا نشد.
دکتر سيسيليا پايپر از مرکز بهداشت عمومي دانشگاه آکسفورد که برروي اين تحقيق کارميکرد، گفت استرس مزمن به عوامل استرس زاي مختلفي مربوط ميشود. مثل فشار کاري و مالي، روابط دشوار و مشکلات سلامت جسمي وذهني.
استرس بلندمدت در زنان ممکن است بدليل استرس در محل کار يا حتي استرس طولاني مدت وابسته به مشکلات روابط باشد. زناني که پول کافي براي تامين مخارج خانه ندارند و نميدانند که چطور بايد اقساط خود را پرداخت کنند واين نگراني روز به روز همراه آنان است ،دچار استرس ميشوند.
تحقيق اخير مشابهي که صورت گرفت ، به اين نتيجه رسيدند زناني که دچار استرس ميشوند، درزمان استرس کمتر احساس بارداري ميکنند تا زمانيکه در ارامش هستند.
پژوهش هاي ديگر نشان ميدهد که فجايع استرس زا چه طبيعي و چه ساختگي برنوع جنسيت فرزند تاثيرگذاراست.هنوز دقيقا معلوم نيست چرا زناني که بالاترين سطح هورمون کورتيزول را قبل از بارداري دارند، احتمال دختردار شدنشان نسبت به پسر دار شدن بيشتر است.
متخصصيني که يافته هايشان را ارائه ميکنند ، ميگويند به اين نياز دارند که بدانند ارتباط ميان استرس و نوع جنسيت فرزند چيست؟درحال حاضر واضح و مبرهن است که استرس و اضطراب در زمان بارداري سبب مشکلات عديده درهنگام بارداري و رشد جنين مي شود.
آنها ميگويند که آينده فرزندشان برايشان مهم است، تاجايي که براي ترک سيگار قرص فوليک اسيد مصرف ميکنند و سيستم ايمني بدنشان را تقويت ميکنند.
يافته هاي اين پژوهش در تاييد يافته هاي بيشتر به زنان توصيه مي کنند که استرس خود را کاهش دهند .دکتر آلن پيسي سخنران ارشد مرکز بهداشت آمريکا در دانشگاه شيفلد گفت به اين نتيجه رسيديم که دربلند مدت برخي عوامل محيطي نظير جنگ، بلاياي طبيعي واشغال بر جنسيت فرزند تاثير ميگذارد.
درميان حيوانات ما ميدانيم که جنسيت فرزند به عواملي مثل موجوديت غذا و احتمال بقا درمحيط هاي دشوار بستگي دارد.آن همچنين نشان ميدهد که غلبه اجتماعي مادر وگاهي پدر براحتمال مذکر يا مونث بودن فرزند تاثير مي گذارد.
اين مورد درمورد انسان ها بررسي شد وروزنامه اي در سال 2001 به چاپ رسيد که نشان ميداد مادران غالب پسراوري بيشتري دارند.جاي تعجب نيست که استرس پيش فرض با نسبت جنسيت ثانويه نيز درارتباط است.
نتايج مطالعه اي مي گويد که اين لزوماً به اين معنا نيست که استرس عامل همه چيز است و در اين باره همچنان تحقيقات بيشتري مورد نياز است.همچنان روش مطمئني براي تعيين جنسيت فرزند وجود ندارد.
طبيعت روش عجيبي دارد که تعامل همه چيز را به هم مي ريزد.با وجود تمام اين مشاهدات بطور کلي شمار پسران متولد شده با دختران برابري مي کند.
عوارض جانبي استرس ممکن است ترسناک تر از چيزي باشد که نگرانش هستيد.استرس يک مانع است و انرژي، تمايل به باشگاه رفتن و حتي شهوت جنسي را از شما مي گيرد وبطورجدي استرس ذهن و بدنتان را باهم درگير مي کند.
عوارض پر استرس بودن زنان
عوارض استرس که در ادامه اين بخش از نمناک آورده ايم را بخوانيد و بدانيد چگونه بايد با آنها مقابله کنيد.
استرس باعث خستگي شما ميشود:
اين حقيقت را فراموش نکنيد که استرس واضطراب در شب شمارا بيدار نگه داشته و سبب ترشح هورمون کورتيزول درون جريان خون مي شود.اين يک ماده شيميايي موثر است که ضربان قلبتان را تسريع کرده، به مغز شما اکسيژن بيشتري ميدهد وباعث افزايش انرژي شما براي کمک به مقابله با استرس مي شود.
اما استرس غالب سبب محدوديت ميزان کورتيزول ارسالي به جريان خون ميشود و به شما احساس کلافگي درکل روز را مي دهد.خبرخوب اين است که حدود 3ساعت درهفته بايد سطح هورمون چک شود و اينگونه ميتوانيد همه چيز را به خوبي مديريت کنيد.
استرس روابط جنسي شما را مختل ميکند:
ازکسي پنهان نيست زمانيکه فکرتان درگير و يا جاي ديگري باشد ، اينکه حس شهوت را پيدا کنيد سخت است.اما اين تنها راه نيست که بر اين روند تاثير ميگذارد.استرس مزمن بر توليد استروژن بدن تاثير ميگذارد، که سبب بازپروري سيستم بدن ميشود.
وقتي اتفاق بيافتد شما درروابط جنسي غرق ميشويد.درزمان استرس و خوردن رژيم غذايي سالم واجتناب از غذاهاي مانده براي کمک به راحتي شما و تمرکز بيشتر است. چرا که اگر آن را رعايت نکنيد، سبب احساس ناراحتي در معده تان نيز مي شود.
استرس مزمن بر هورمون هاي ترشح شده بوسيله غده تيروئيد شما اثرميگذارد و باعث تنظيم متابوليسم بدن درميان ساير چيزها ميشود.اما زمانيکه اين هورمون ترشح نشود، سبب اختلال ميشود.
وقتي اين علائم را داريد، به باشگاه برويد، مايعات فراوان بنوشيد و ميزان فيبر بدنتان را در صورت نياز افزايش دهيد.
استرس باعث ازهم پاشيدگي شما ميشود:
زمانيکه دچار استرس ميشويد، سطح هورمون جنسي آندروژن دربدن شما افزايش ميابد که سبب آکنه مي شود. زمانيکه اين اتفاق بيفتد به چکاب يا کنترل تولد فرزند ودرمان هاي اساسي بپردازيد.
علاوه برايجاد لکه برروي پوست، استرس بر ديگر نواحي پوست هم اثر گذاشته و جاي جوش و آکنه باقي مي گذارد.اين بدليل وجود استرس دربدنتان است که سبب اگزما و عفونت هاي پوستي مي شود.
براي درمان اساسي به داروخانه برويد يا به دکتر مراجعه کنيد.اگر به شما کمکي نکرد وعلائم حتي بدتر شدند، شما نميتوانيد درزمان استرس چيزي را به ياد بياوريد.
به اين معنا که استرس اتفاق ميفتد وبطور جدي بر هيپوکامپوس مغز شما اثرميگذارد، بخشي از مغز که محل ذخيره خاطرات است.اين نوع استرس باعث مي شود که بخش هيپوکامپوس مغز مختل شود وبه سختي حقايق را بياد بياوريد.
کل حوادث يا شکاف بلندمدت زمان (از دقيقه تا روز)را فهرست بندي کنيد، زيرا آسيب استرس، يادآوري خاطرات جديد را براي شما سخت ميکند و باعث افزايش وزن مي شود.
پژوهش دانشگاه کنتاکي به اين نتيجه رسيد آنهايي که رژيم مي گيرند ، در کنترل مديريت استرس و کاهش وزن موفق تراز کساني هستند که اين کار را نميکنند.ارتباط ميان کاهش استرس و کاهش وزن ميتواند به توازن استرس و خوردن کمک کند.
پيامدهاي پر استرس بودن زنان
پژوهش چاپ شده در ژورنال ديگري نشان ميدهد زناني که دائما استرس دارند، متابوليسم چربي و شکر در بدن آنها بسيار متفاوت و بيشتر از افرادي است که استرس ندارند.
حتي ممکن است دچار ريزش مو شوند و پوستشان هم به هم بريزد.حتي بيشتر از حد معمول موي شان شروع به ريزش ميکند و اين به مدت 3تا6ماه بعد ازگرفتن استرس شديد اتفاق مي افتد.
خبر خوب اين است که اين عوارض جانبي موقت است و رژيم غذايي متعادل ميتواند به بازسازي ريشه موها و فوليکول هاي طبيعي موي شما کمک کند.
وقتي دچار استرس ميشويد، کمردرد ميگيريد، ميزان ضربان قلب و فشارخون شما افزايش ميابد و به ترشح هورموني کمک ميکند که سبب مقابله با استرس مي شود.همين باعث ميشود که ماهيچه هاي شما محکم و ضخيم شده و سبب درد کمر به هنگام نشستن پشت ميز در کل روز ميشود.
ميتوانيد با کمردرد مقابله کنيد، به اين صورت که هر يک ساعت يکبار بايستيد و عضلات و ماهيچه هاي خود را بکشيد تا دچار کمر درد نشويد .
بازار