خراسان/ با همسر بيحوصله چه کنيم؟
همه زوج ها دوست دارند همسري شاد و پرانرژي داشته باشند و به همين دليل، گاهي از بيحوصله بودن همسرشان به ستوه ميآيند. اگر شما هم با اين مشکل روبهرو شدهايد، بهتر است بدانيد نبايد براي دستيابي به دلايل بيحوصلگي عجله کنيد زيرا در اين صورت احتمال عمل و عکسالعملهاي هيجاني بالاست بنابراين نتيجهگيري موثري نخواهيم داشت، پس باتوجه به شناختي که از همسرمان در طول زندگي مشترک به دست آورديم، فرصتي ايجاد کنيم تا هيجانات وي نيز تعديل شود. در مرحله بعدي بدون جبههگيري خاص سعي کنيم موقعيتي را براي مذاکره ايجاد کنيم.
اين موقعيت ميتواند در منزل يا در شرايط بيرون از منزل باشد. براي تأثيرگذاري بيشتر و نتيجهگيري مناسب در مذاکره بهتر است در قدم اول چند مورد از ويژگيهاي مثبت همسر را بيان و به خاطر ويژگيهاي خوب، از همسرمان تشکر و قدرداني کنيم چراکه اين روند باعث شکل گيري مسير مذاکره موثر ميشود.
بعد از آن ميتوانيم درباره مشکلي که پيش آمده (بي حوصلگي) به صورت مستقيم سوال و بيان کنيم که بي حوصلگي شما بر جو ارتباطي و خانوادگي تأثير سوء دارد و من تمايل دارم سهم خودم را در اين مشکل بدانم تا بتوانم در حل مسئله کنوني موثر باشم. در ادامه به اين مسئله اذعان ميکنيم مشکلات در مسير زندگي مشترک اجتنابناپذير هستند اما راهکار اصلي، مذاکره موثر است چراکه باقهر کردن، فاصله گرفتن، پرخاشگري وطردکردن به هيچ عنوان به نتيجه مشترک و تاثير گذاري نخواهيم رسيد.
همچنين زماني که منبع بيحوصلگي تا حدودي مشخص شد، سعي بر اين است هريک از زوج ها سهم خودشان را بپذيرند و با مذاکره به دنبال حل مسئله باشند وگرنه تلاش براي محکوم کردن همديگر، اين چرخه را تشديد خواهد کرد. براي بيشتر مشکلات فردي، خانوادگي و بين فردي مثل بي حوصلگي، بهتر است قبل از محکوم کردن و تعجيل، موقعيتي را براي مذاکره ايجاد کنيم تا از منابع موثر بر حل اين مشکل آگاه شويم و سپس با آگاهي، راهکارهاي حل مسئله را بررسي کنيم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
بازار