تسنيم/ عضو انجمن علمي تغذيه با شير مادر با اشاره به اثرات مفيد شير مادر بر سلامت مادر و فرزند گفت: آمار اعتياد و بزهکاري در کودکان تغذيهشده با شير مادر کمتر از سايرين است همچنين آمار کودکآزاري در مادراني که شير خود را به فرزندشان ميدهند، کمتر است.
دکتر خليل فريور؛ متخصص اطفال و عضو انجمن علمي تغذيه با شير مادر با اشاره به اثرات مفيد شير مادر بر ذهن کودک اظهار کرد: طبق تحقيقات صورتگرفته در کشورهاي پيشرفته، ضريب هوشي کودکاني که شير مادر ميخورند، 12 نمره بالاتر از کودکاني است که با شيرخشک تغذيه ميشوند همچنين اين کودکان در 30 سال آينده زندگي خود، مدارج شغلي بالاتري کسب کرده و درآمد بيشتري داشتهاند.
وي افزود: تغذيه با شيرخشک (تغذيه مصنوعي) در آمريکا ساليانه 300 ميليارد دلار فقط بهخاطر کاهش ضريب هوشي کودکان، هزينه ايجاد ميکند؛ در حالي که هر 1 دلار سرمايهگذاري روي ترويج تغذيه با شير مادر 35 دلار بازده اقتصادي براي اين کشور دارد.
فريور با تأکيد بر نقش شيردهي در کاهش استرس مادر و کودک تصريح کرد: نتايج تحقيقاتي در استراليا نشان داده که بهدليل پيوند عاطفي ايجادشده بين مادر و فرزند بههنگام شيردهي، ميزان استرس و پرخاشگري در مادراني که شير خود را به فرزندشان ميدهند، کمتر از سايرين است همچنين آمار کودکآزاري بين اين مادران کمتر است.
وي ادامه داد: علاوه بر ايجاد پيوند عاطفي، شير مادر بهدليل اثرات مثبتي که بر سلامت روان دارد باعث کاهش پرخاشگري و رفتارهاي اجتماعي در فرزندان ميشود؛ نتايج اين مطالعات نشان داده که آمار اعتياد و بزهکاري در کودکان تغذيهشده با شير مادر کمتر از کودکان تغذيهشده با شيرخشک است و در استراليا، با ترويج تغذيه با شير مادر، سالانه 24 ميليون دلار از هزينههاي مربوط به خشونتهاي خانگي کاهش مييابد.
عضو انجمن ترويج تغذيه با شير مادر، با بيان اينکه شير مادر سبب ارتقاي سيستم ايمني کودک ميشود، تصريح کرد: انواع اسهالها، برفک دهان، پوسيدگي دندان و اختلالات دنداني و کمخوني در کودکان تغذيهشده با شير مادر کمتر از کودکان تغذيهشده با شيرخشک است و بهترين منحني رشد نيز مربوط به کودکاني است که از شير مادر تغذيه ميکنند.
وي افزود: "انتروکوليت نکروزان" نوعي بيماري گوارشي است که در برخي نوزادان نارس ايجاد ميشود؛ تغذيه با شير مادر ميتواند تا 77 درصد ابتلا به اين بيماري در اين نوزادان را کاهش دهد.
فريور با بيان اينکه تغذيه مادر در دوران شيردهي نيز از اهميت بالايي برخوردار است، گفت: در آمريکا به مادران شيرده فقير، روزانه يک وعده غذاي گرم و مناسب داده ميشود تا وضعيت شيردهي آنها بهبود يافته و تشويق به شيردهي شوند.
وي ادامه داد: تشويق مادران به تغذيه انحصاري با شير مادر در 6 ماه نخست زندگي نوزاد، باعث کاهش سالانه 950 ميليون دلار از هزينههاي مربوط به مراقبتهاي بهداشتي و خريد شيرخشک و دارو در اين کشور ميشود.
اين متخصص اطفال با انتقاد نسبت به عملکرد آموزشي در دانشگاههاي علوم پزشکي کشور متذکر شد:دانش لازم براي تشويق و ترويج شيردهي با شير مادر به دانشجويان علوم پزشکي، آموخته نميشود و يکي از دلايل افزايش تغذيه با شيرخشک نيز همين مسئله عدم آموزش کافي و صحيح است.
بازار