نماد آخرین خبر

موثرترین روش‌ های ضدعفونی کردن لباس ها کدامند؟

منبع
ستاره
بروزرسانی
موثرترین روش‌ های ضدعفونی کردن لباس ها کدامند؟
ستاره/ مي‌دانيم که تماس فيزيکي يا جهش مايعات بدن (مثل ذرات موجود در تنفس) اصلي‌ترين راه انتقال ويروس‌ها و باکتري‌ها از شخصي به شخص ديگر است و معمولاً انتقال از اشياء بي‌جان مانند لباس به ندرت اتفاق مي افتد. اما جايي که پاي سلامت و جان انسان در ميان است، بايد مراقب همين احتمال کم هم بود! شستشوي لباس‌ها با آب داغ، استفاه از انواع ضدعفوني‌ کننده ها با پيروي از دستورالعمل‌هاي آن و خشک کردن درست لباس‌ها در دماي بالا، هر نوع ويروس و باکتري، حتي ويروس عامل ايدز را هم از بين مي‌برد! در ادامه بهترين روش‌هايي که مي‌توان براي ضدعفوني کردن لباس ها و نابودي ويروس‌ها و ميکروب‌ها به کاربست را شرح مي‌دهيم. با ما همراه باشيد. بهترين روش‌هاي ضدعفوني کردن لباس ها‌ اين روزها که ويروس کشنده کرونا و نحوه مقابله با آن به يک دغدغه جهاني تبديل شده، اين سؤال مطرح مي‌شود که آيا اين ويروس از طريق لباس نيز منتقل مي‌شود و اگر پاسخ مثبت است، چگونه مي‌توان لباس‌هاي خود را از ويروس پاک نمود؟ ضدعفوني کردن لباس ها در منزل مي‌تواند به راحتي و بدون آسيب به پارچه انجام شود. در ادامه، چند دسته از محصولات ضدعفوني کننده بي‌خطر براي پارچه‌ها معرفي مي‌شود که به راحتي قابل تهيه هستند. اين محصولات توسط ميکروبيولوژيست‌ها در آزمايشگاه نساجي و پوشاک آزمايش‌ شده‌اند. دستورالعمل‌هاي محصول را با دقت دنبال کنيد و مراقب باشيد که به مقدار ضدعفوني کننده توصيه شده در برچسب محصول حتما توجه کنيد.
۱. محلول بوراکس (بوره) و هيدروژن پراکسيد (آب اکسيژنه) اگر از آن دسته افرادي هستيد که به مواد ضدعفوني کننده حساسيت داشته يا به آن دسترسي نداريد، مي‌توانيد از ترکيب آب‌اکسيژنه و بوره (سديم تترا بورات) استفاده کنيد. بوره و آب‌اکسيژنه را به نسبت ۱ به ۴ ترکيب کرده و لباس‌ها را به کمک اين محلول بشوييد. پس از ضدعفوني کردن لباس‌ها آ‌‌ن‌ها را در ماشين لباسشويي قرار دهيد. توجه داشته باشيد که استفاده از اين محلول بيشتر براي لباس‌هاي روشن توصيه مي‌شود. ۲. ويروس زدايي با ضدعفوني کننده حاوي صمغ کاج اغلب ما با خواص درخت کاج آشنا هستيم؛ اما جالب است بدانيد که صمغ درخت کاج در مصارف صنعتي براي توليد مواد ضدعفوني کننده، الکل، مواد اوليه صابون و ... نيز استفاده مي‌شود. اين مواد در آب داغ و گرم مؤثر بوده و در هر دو پارچه سفيد و رنگي قابل استفاده هستند. براي استفاده از اين مواد، آن را در شروع کار ماشين لباس‌شويي اضافه نماييد. براي اثربخشي بيشتر، ۸۰٪ محصول بايد شامل روغن کاج باشد. ۳. ضدعفوني‌ کننده‌هاي فنلي براي عفونت زدايي لباس‌ها ضدعفوني کننده هاي فنلي نيز براي استفاده در آب داغ و هم آب گرم مؤثر هستند و مي‌توان از آن براي پارچه‌هاي سفيد و رنگي استفاده کرد. نحوه استفاده از آن به اين صورت است که در صورت استفاده از آب گرم، اين محصول را در زمان آبکشي لباس‌ها به ماشين لباس‌شويي اضافه نماييد. ۴. ضدعفوني ‌کننده‌هاي کلر مايع (آب ژاول) اين ماده تحت عنوان سفيدکننده يا وايتکس نيز شناخته مي‌شود که براي ضدعفوني لباس‌هاي سفيد در آب سرد و گرم کاربرد دارد. براي مؤثر بودن، ماده ضدعفوني کننده بايد غلظت هيپوکلريت سديم ۵.۲۵ تا ۶.۱۵ درصد باشد. توجه داشته باشيد که همه‌ي فرمول‌هاي سفيدکننده کلر آن‌قدر قوي نيستند؛ بنابراين بهتر است پيش از خريداري، برچسب روي آنها را بخوانيد. هشدار: ضدعفوني‌کننده‌هاي بر پايه کلر حتماً بايد قبل از افزوده شدن به ماشين لباس‌شويي با آب رقيق شوند و هرگز نبايد مستقيماً روي لباس ريخته شود. اين مواد براي استفاده در پارچه‌هاي پشمي، ابريشمي، نخي لاکرا يا پارچه‌هاي خاص رنگ شده مناسب نيست و باعث آسيب مي‌شود. ۵. ايمن سازي لباس‌ها با ضدعفوني‌کننده‌هاي کواترنري اين مواد در هر دمايي مؤثر عمل مي‌کنند؛ اما نسبت به ساير محصولات، سخت‌تر پيدا مي‌شوند. در برخي موارد نيز محصول ضدعفوني کننده براي استفاده در ماشين لباسشويي مناسب نيست؛ اما با رعايت ميزان غلظت توصيه شده در برچسب اطلاعات محصول، مي‌توانيم در مرحله آبکشي از آن استفاده کنيم. بسياري از پاک‌کننده‌هاي خانگي حاوي مواد ضدعفوني کننده مؤثري هستند، اما از آنجا که مي‌توانند به بافت پارچه آسيب بزنند، براي استفاده در ماشين لباسشويي توصيه نمي‌شوند. توجه: سفيدکننده‌هاي بر پايه اکسيژن، خواص ضدعفوني کننده‌ ندارند.
۶. ضدعفوني کردن لباس ها با سرکه خواص ضدعفوني‌کنندگي و پاک‌کنندگي سرکه بر کسي پوشيده نيست. اين مادۀ معجزه بخش از ديرباز در کنار کاربرد خوراکي در منازل، به عنوان محلول جرم‌گير و سفيدکننده نيز محبوبيت دارد. انواع سرکه علي‌الخصوص سرکه سفيد براي از بين بردن مقاوم‌ترين لکه‌ها و حتي از بين بردن بوي بد لباس‌ها و بوي بد لباس‌شويي بسيار مفيد است. اين ماده خوراکي حتي مي‌تواند در نقش نرم‌کننده ظاهر شده و لباس‌ها و ملحفه‌هاي درخشان و نرمي تحويلتان دهد. براي افرادي که به مواد شيميايي حساسيت دارند، سرکه بهترين گزينه براي ضدعفوني کردن لباس هاست و مزيت جالب آن به ساير مواد ضدعفوني کننده، ثابت نگه داشتن رنگ لباس است. ۷. ضدعفوني کردن لباس ها هنگام خشک کردن يکي از سريع‌ترين و بي‌دردسرترين راه‌هاي خشک کردن لباس‌ها، حوله‌ها و ملحفه‌هاي خيس، پهن کردن آن‌ها در مقابل نور آفتاب است؛ اما جالب است بدانيد که يکي از روش‌هاي سنتي ضدعفوني کردن لباس ها هم همين تابش نور خورشيد است. به لحاظ علمي اثبات شده که اشعه ماورا بنفش خورشيد خاصيت ضدعفوني‌کنندگي دارد؛ پس سعي کنيد لباس‌ها را در برابر نور خورشيد خشک ‌کنيد تا علاوه بر بهره‌گيري از خواص ضدعفوني آن، از مضرات خشک کردن لباس در فضاي خانه از جمله بيماري‌هاي تنفسي و پوستي در امان بمانيد. نکته مهم بيماران کرونايي: از آنجا که ويروس کرونا تمايل چنداني به گرما و نور خورشيد ندارد، احتمال مي‌رود پهن کردن لباس اين بيماران در مقابل نور خورشيد تا حد زيادي ويروس‌ها را از بين ببرد. ۸. ضدعفوني کردن لباس با اتو مسلماً در شرايطي که ميکروب‌ها با حرارت از بين مي‌روند (مثل ويروس کرونا)، يکي از بهترين انتخاب‌ها براي ضدعفوني لباس‌ها استفاده از اتو است. دقت کنيد هنگام اتو کردن درجه حرارت را متناسب با نوع پارچه تنظيم کنيد تا به پارچه آسيب نرسد. نکات مهم ضدعفوني کردن لباس‌هاي بيماران ويروسي‌ ويروس کرونا نيز مانند هر ويروس ديگري به طور مستقيم با فرضاً لمس کردن بيمار منتقل مي‌شود؛ اما از آنجا که قدرت سرايت آن بالاست، بهتر است جوانب احتياط را رعايت کرد: برا بيماران از لباس‌هاي ۱۰۰٪ پنبه‌اي به رنگ سفيد استفاده کنيد. شايد بپرسيد چرا؟ هرچند اين رنگ آنچنان شاد و روحيه بخش نيست؛ اما ضدعفوني کردن آن‌ها با آب گرم آسان است. لباس‌هاي روشن با الياف طبيعي، در برابر مواد شيميايي موجود در ضدعفوني‌کننده‌ها مقاومت کمي دارند. يکي از بهترين کارهايي که مي‌توانيد براي محافظت از خود انجام دهيد، پوشيدن دستکش پلاستيکي هنگام شستشوي لباس‌هاي بيماران کرونايي است. در صورت عدم دسترسي به دستکش حداقل لباس‌ها را از صورت و بدن خود دور نگه داريد. ملحفه‌هاي بيماران ويروسي را در اسرع وقت بشوييد تا از انتقال آلودگي به ساير لباس‌ها جلوگيري شود. ميکروب‌ها و باکتري‌ها مي‌توانند براي مدت طولاني در ماشين لباس‌شويي باقي بمانند؛ بنابراين بهتر است به طور مرتب محفظه لباسشويي را تميز کنيد؛ خصوصاً بعد از اينکه بيماري در يک خانواده شايع شد.
#باهم_شکستش_مي‌دهيم ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد