ايرنا/ گاهي اوقات در مهمانيها و دورهميها به همه خوش ميگذرد به جز بچهها، به خصوص بچههاي ۳ الي ۵ ساله. صداهاي جيع و گريه کودکان خيلي زود ما را نگران و اگر ادامه دار باشد عصبي ميکند. شايد کودک شما با رعايت يکي از نکات زير آرام شود و ديگر نه خودش و نه شما را اذيت کند. در اين مطلب با يادآوري نکاتي، به شما اين امکان را ميدهيم که از کلافگي کودکان بکاهيد.
۱. گرسنگي بچهها دليل اصلي ضعف اعصاب
گاهي اوقات ما بزرگسالان به قدري درگير کاري ميشويم که حتي يادمان ميرود وعده غذايي را سر وقت بخوريم. اين از ياد بردن وعدهغذايي براي ما با شيطنت کودکان در هنگام بازي يکسان است و در آخر هر دو گرسنه هستيم. اين گرسنگي و افت قند خون، دليل اصلي ضعف اعصاب در بزرگسالان و در کودکان است. بازي کردنهاي کودک خارج از حوصله ما ميشود و قهر کردن همبازي کودکمان، فرزندمان را به سر حد ناراحتي و عصبانيت ميکشد. پيش از هر کاري به فکر غذاهاي اصلي براي همه اعضاي خانواده و سپس به فکر اسنک يا ميانوعده براي کودک. اين ميانوعده ميتواند مانند ميوه، نوشيدني و غذاي مورد علاقه او باشد.
۲. مديتيشن را براي خود و فرزندتان در ۵ دقيقه انجام دهيد
مديتيشن به معناي يادآوري آرامش براي جسم و روح است. مديتيشن روي کارکرد مغز اثر مثبتي دارد و ميتواند خود و فرزندانتان را آرام و شکيبا نگاه دارد. مديتيشن براي کودکان به سبک متفاوتي انجامپذير است که بر ما هم اثرهاي مثبتي دارند. وقتي ميخواهيد با او حرف بزنيد دست او را بگيريد يا او را بغل کنيد، جملاتي تحسين برانگيز به او بگوييد و بگوييد که خيلي از داشتنش خوشحال هستيد و در آخر، هرگز احساسات خشم و استرس خود را به کودکان وارد نکنيد و جلوي او از اين گونه مسائل صحبت نکنيد.
۳. نفسهاي آرامکننده
خودتان ياد بگيريد و به کودکان ياد بدهيد که وقتي عصباني و ناراحت شدند ۳ نفس عميق بکشند. اين نفسهاي عميق ما را از رفتارها تکانهاي دور ميکنند و به کودکانمان صبر را ياد ميدهد. باعث ميشود دوباره روي کاري که ميخواستيم انجام بدهيم فکر کنيم شايد در همين ۳ ثانيه منصرف شديم و راه بهتري را جايگزين کرديم. اين تمرين اگر از دوران کودکي به کودکان آموزش داده شود در بزرگسالي فرزنداني صبوري خواهيم داشت که تعداد انتخابهاي خوبشان بيشتر از انتخابهاي بد است.
۴. گزينهي آرام شدن او را هميشه همراه داشته باشيم
برخي از کودکان در کل ناآرام و حساس هستند، در اين صورت شما بايد حواستان باشد که اسباببازي يا خوراکي مورد علاقه و چيزي که در اکثر مواقع او را آرام ميکند را همواره همراه داشته باشيد تا در مواقع نياز از آن استفاده کنيد؛ اما نگذاريد که کودک از ترفند شما خبردار شود. اين به معناي باج دادن يا لوس بار آوردن نيست؛ بلکه با اين کار شما او را از گريه کردن و حرص خوردن بيش از حد نجات ميدهيد که به مراتب اثرات منفيتري دارد. در بسياري از کودکان هنگام گريه و جيغ، فتق پاره ميشود و نياز به عمل جراحي دارند.
بازار