مجله قرمز/ در دنياي حرفهاي امروز، اينکه بتوانيم يک گفتگوي بي نقص و روان را شروع کنيم سپس ادامه دهيم و در نهايت به آن پايان دهيم، يک امتياز محسوب ميشود که البته شما نيز ميتوانيد اين امتياز را کسب کنيد يادبگيريد چگونه يک گفتگوي روان و بي نقص داشته باشيد. بدين منظور در ابتدا بايستي بدانيم که در چه زمانهايي بهتر است يک بحث را شروع کنيم، چه کار کنيم تا سخنان ما خسته کننده نباشد، چه کار کنيم تا با پرسيدن سوالات مفيد و کاربردي، گفتگو را جذابتر کنيم و در انتها چگونه به بهترين نحو، گفتگو را پايان دهيم.
اگر با خودتان فکر کردهايد که آيا من توانايي داشتن گفتگوي بي نقص را دارم؟ آيا ميتوانم يک گفتگوي صحيح و روان داشته باشم؟ و پاسختان منفي بوده، نگران نباشيد. براي يادگيري اين هنر ميتوانيد از ۷ روش زير استفاده کنيد تا به نتيجه مثبت برسيد.
۷ راه براي داشتن گفتگوي بي نقص
۱_ حس آرامش را انتقال دهيد
يک گفتگوي بي نقص ، وقتي رخ ميدهد که طرفين گفتگو، احساس راحتي و آرامش داشته باشند. اگر شما آغازگر يک گفتگو هستيد، بهترين کار اين است که ابتدا سعي کنيد خودتان آرام و راحت باشيد. آرام بودن شما، باعث انتقال حس آرامش به ديگران ميشود. اين اولين گام براي وارد شدن در يک گفتگو ست.
فراموش نکنيد هر حسي در شما جاري باشد به ديگران نيز منتقل ميشود. اگر ديدگاه شما در يک گفتگو اين باشد که ميخواهيد چيز مفيدي را به جمع اضافه کنيد ديگران نيز چنين حسي پيدا خواهند کرد و همين کار را انجام خواهند داد. اشتياق شما به ديگران سرايت خواهد کرد. انرژيها سرايت ميکنند.
۲_ حرفي براي گفتن داشته باشيد
براي اينکه هميشه حرفي براي گفتن داشته باشيد راهي نيست جز اينکه هميشه به دنبال يادگيري باشيد تا وقتي در يک گفتگو قرار ميگيريد چيز تازهاي براي ارائه داشته باشيد. گفتگو يک سفر است. بايد ابزار لازم را براي رفتن به سفر جمعآوري کنيد. ابزار شما در يک گفتگو، حرف است. آنهم حرفهاي جديد، حرفهاي جالب توجه و غني. ميتوانيد با مطالعه روزنامهها، از اخبار روز آگاه شويد. يا ميتوانيد با مطالعه کتابهاي مختلف بر اندوخته بانک اطلاعاتي خود بيافزاييد. در يک گفتگو اگر حرفي براي گفتن نباشد، گفتگو، خسته کننده خواهد بود.
۳_ گفتگو را با يک پرسش آغاز کنيد
يک پرسش خوب، علاوه بر اينکه توجه يک نفر را جلب ميکند ميتواند تمام يک گفتگو را نيز پوشش دهد. يک سوال خلاقانه و غيرتکراري و غير کليشهاي بپرسيد. چيزي بپرسيد که نشان دهد قرار نيست اين گفتگو مثل بقيهي گفتگوها، خسته کننده و بي ثمر باشد.
۴_ يک زمينه مشترک پيدا کنيد
مطمئنترين راه براي داشتن سازگاري در يک گفتگو، اين است که به دنبال چيزي بگرديد که همهي طرفين گفتگو به آن علاقهمند باشند. سپس گفتگو را بر اساس آن علاقهمندي پيش ببريد. نگران اين نباشيد که فلان موضوع ربطي به بيزنس من ندارد بلکه به دنبال ساختن يک ارتباط قوي باشيد.
۵_ بر روي ديگري متمرکز باشيد نه خودتان
اينکه گفتگوي شما، بر اساس علاقهمنديهاي طرف مقابل پيش برود نشان ميدهد شما يک گفتگو کنندهي حرفهاي هستيد. توپ گفتگو قرار نيست شبيه به پينگ پنگ باشد بهتر است شبيه به توپ گلف باشد؛ به اين منظور که با هر سخن، توپ به سمت هدف پيش برود نه اينکه سرگردان باشد.
۶_ نگاهتان متمرکز به يکجا نباشد
اين مسئله به خصوص در سخنرانيهاي جمعي کاربرد زيادي دارد. اينکه فقط عدهي خاصي را مخاطب قرار دهيد و نگاهي به سايرين نکنيد باعث ميشود آن چند نفر اذيت شوند و علاوه بر اين باعث ميشود ديگران نيز از سخنان شما دور شوند. يک نگاه فراگير، بهترين راه براي داشتن يک گفتگوي بي نقص است. ولي اگر شخصي يک سوال از شما پرسيد بهتر است نگاهتان بيشتربه همان فرد باشد.
۷_ گفتگو را با هارموني پايان دهيد
اينکه يکي از طرفين حرفي داشته باشد و ديگري گفتگو را تمام کند يعني عدم هماهنگي. شما که تا حالا يادگرفتهايد گفتگو را به صورت نرم و روان و طبيعي آغاز کنيد و ادامه دهيد، اکنون نيز وقت آن يادبگيريد چگونه گفتگو را با هارموني پايان دهيد. ساده است، تقريبا هر گفتگويي که به طور طبيعي پيش برود، زماني ميرسد يک سکوت نسبتا طولاني در گفتگو ايجاد ميشود، اين سکوت يعني حرفها تمام شده، اين زمان بهترين زمان براي پايان دادن به گفتگو است. شما در انتهاي گفتگو ميتوانيد با جملاتي مثل : "از صحبت کردن با شما لذت بردم" يا "اميدوارم به زودي شما را ببينم". گفتگو را به اتمام برسانيد. در ضمن يادتان نرود از ميزبان نيز تشکر کنيد.
منبع: success
بازار