مجله قرمز/ تغذيه با شير مادر نهتنها يک عمل زيباي طبيعي بين مادر و کودک است، بلکه تعدادي از مزاياي سلامت مهم براي مادر و کودک را شامل ميشود، ازجمله ترکيب ايده آل براي تغذيه نوزاد، تقويت سيستم ايمني، تقويت توانايي شناختي، کمک به داشتن متابوليسم متوازن و کاهش خطر ابتلا به بيماري مزمن، علاوه بر بسياري از مزاياي مهم ديگر که اين عمل براي مادرشيرده دارد.
تغذيه با شير مادر داراي مزاياي فراواني براي نوزاد و مادر است. بگذاريد در مورد جزئيات آنها بحث کنيم.
فوايد تغذيه با شير مادر براي نوزادان
مزاياي تغذيه با شير مادر براي نوزادان اين است که به بهبود ايمني، جلوگيري از بيماريهاي مزمن و غيره کمک ميکند.
بهبود ايمني
اين يک حقيقت بهخوبي شناختهشده است که جريان ثابت مواد مغذي مفيد تأمينشده از راه شير مادر با آنتيباديهاي مهم مادر همراه است. هنگاميکه فرد در دوران نوزاد قرار دارد، بهشدت حساس به ابتلاي به بيماري و اغلب عوارض ناشي از آن است. تغذيه با شير مادر اولين خط دفاع در برابر بيماري و مرگومير را براي نوزاد فراهم ميکند. درواقع، کودکان داراي تغذيه با شير مادر کمتر به بيماريهايي مثل آسم، بيماريهاي تنفسي، اختلالات معده و آلرژي مبتلا ميشوند، بنابراين تأثير تغذيه با شير مادر ميتواند طول عمر بالايي را براي نوزاد شيرخوار به همراه داشته باشد. طبق گفته موسسه ملي سلامت کودک و توسعه انساني، عناصر موجود در شير مادر لايهاي بر روي گلو و بيني نوزاد تشکيل ميدهد و از اين طريق آنها را از عفونت گوش و آلودگيهاي تنفسي و بيماري آسممصون نگه ميدارد.
جلوگيري از ابتلاي به بيماريهاي مزمن
برخي از ادعاهاي جالب در سالهاي اخير در مورد کاهش وقوع آسم و چاقي در کودکان تغذيهشده با شير مادر مطرح ميشود. تحقيقات در مورد اين ارتباط هنوز نسبتاً جديد است، اما نتايج اوليه دلگرمکننده است، بهعلاوه بهاينترتيب يک دليل ديگر بلندمدت براي شيردهي فرزندتان حداقل به مدت ششماهه اضافه ميشود.
تقويت ايمني دستگاه گوارش
شير مادر از طريق تقويت سيستم ايمني دستگاه گوارش (GIT)، کودک را از ابتلاي به بيماريهاي دستگاه گوارش محافظت ميکند.
تضمين رشد مناسب کودک
ترکيبي از مواد مغذي و مواد معدني موجود در شير مادر براي کودک شما و رشد او مناسب است. با داشتن مقادير از ويتامينها، آنتيباديها، پروتئينها و چربيها، تغذيه با شير مادر بهترين راه براي اطمينان از اين است که کودک شما مقدار مناسب و مکفي از مواد مغذي را دريافت ميکند. جداي از اين مواد غذايي که مادران مصرف ميکنند بر کيفيت شير تأثير ميگذارند که همين امر ميتواند مادران را در طول ماههاي بعد از زايمان، سالم و در مورد تغذيه هشيار نگه دارد. درحاليکه برخي از منتقدان معتقدند که اين "انتقال" مواد به نوزادان جنبه خطرناک تغذيه با شير مادر است، اگر مادر آگاه و در پي رفاه کودک خود باشد، اين جنبه از آناتومي ميتواند مزيت عمدهاي براي رشد کودک باشد.
افزايش تواناييهاي شناختي
مطالعات نشان داد که تغذيه با شير مادر با نمره بالاتر در آزمونهاي IQ در سالهاي زندگي و افزايش کلي تواناييهاي شناختي در کودکان و رشد آنها در ارتباط است. البته اينيکي ديگر از ادعاهاي کمي بحثانگيز است، اما مطمئناً تغذيه با شير مادر به شناخت و رشد ذهني آسيب نميرساند. نزديک بودن و صميميت و همچنين تجربه مکرر تماس فيزيکي، به کودک کمک ميکند تا ارتباطات عاطفياش تقويت شود و بعد در زندگي خود به تعامل اجتماعي او نيز کمک ميشود.
کاهش خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهاني نوزاد (SIDS)
مادراني که کودکان شيرخوار خود را با شير مادر تغذيه ميکنند خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهاني نوزاد در کودک آنها نسبت به کساني که از شير مادر استفاده نميکنند ۵۰ درصد کمتر است. سندرم مرگ ناگهاني نوزادان (SIDS) يک وضعيت غمانگيز و درعينحال مرموز است که در هرسال بيش از ۲۵۰۰ نوزاد را در سراسر جهان ميکشد.
براي مادران
تغذيه با شير مادر داراي مزايايي فراوان براي مادران است. اين امر کمک ميکند تا آنها وزن افزودهشده در دوران بارداري را کاهش دهند، از پيشگيري از سرطان تخمدان جلوگيري کنند و تقويت استخوانها تر را براي آنها ميسر ميسازد.
از دست دادن وزن افزوده شده در دوران بارداري
هنگام شير دادن، نوزادان به معناي واقعي کلمه مواد مغذي بيرون از بدن شمارا مصرف ميکنند و مقدار زيادي از آن در قالب چربي و پروتئين است. شما مقاديري کالري را در فرايند شير مادر مصرف ميکنيد و شناختهشده است که اين امر براي متوقف کردن متابوليسم، موقعيت ايده آل براي زنان براي تلاش براي از دست دادن وزن خود در چند ماه اول پس از زايمان مهم است.
کاهش خونريزي رحم
يکي از هورمونهايي که هنگام شيردهي منتشر ميشود، اکسي توسين است که ميتواند به محافظت از رحم کمک کند و آن را بهاندازه و شرايط قبل از زايمان بازگرداند. خونريزي بيشازحد اغلب منجر به عوارض پس از زايمان ميشود و حتي شانس ابتلا به سرطان رحم يا تخمدان را افزايش ميدهد. تغذيه با شير مادر ميتواند اين خطر را براي مادران شيرده کاهش دهد.
جلوگيري از سرطان سينه
وقوع سرطان سينه بهطور مستقيم با تغذيه با شير مادر ارتباط دارد و بهطور فراوان اي با توجه زمان شيردهي در طول عمر شما تأثير ميگذارد. بهطور دقيقتر، اگر شما زمان بيشتري را صرف شستن شير مادر کودکان خود کنيد، احتمال شانس ابتلا به سرطان سينه در شما کاهش مييابد. اين يافته در تعدادي از مطالعات علمي انجامشده در سراسر جهان تائيد شده است.
ارتقاي سلامت احساس و روان
افسردگي پس از زايمان ميتواند يک وضعيت خطرناک و ظريف باشد که بسياري از مادران با آن دستوپنجه مبارزه ميکنند، اما حفظ اين ارتباط فيزيکي و تغذيهاي با نوزاد شما ميتواند باعث ايجاد پيوند شود که طي نه ماه رشد داشته است و باعث ميشود که شما شاهد وقوع کمتري از افسردگي پس از زايمان در زنان که کودکان شيرخوار خود را با شير مادر تغذيه ميکنند خواهيد بود و همچنين سطوح پايينتري از اضطراب و کيفيت بالاتري از سلامت کلي را دارا خواهند بود. اين يک پديده طبيعي است که در حين تغذيه با شير مادر، نوزاد و مادر به لحاظ احساسي به يکديگر متصل ميشوند. نوزاد هم با نزديک شدن به مادرش احساس امنيت ميکند.
انقباض رحم
با توجه به عمل مکيدن نوزاد، هورموني در مادر توليد ميشود که موجب انقباض رحم ميشود.
جلوگيري از سرطان تخمدان
همچنين اين يک واقعيت ثابتشده است که تغذيه با شير مادر خطر ابتلا به سرطان سينه و تخمدان را در مادر کاهش ميدهد.
کاهش خطر ابتلا به ديابت
بر اساس يک تحقيق جديد، تغذيه با شير مادر خطر ابتلا به ديابت نوع دو را تقريباً براي اين زنان در مقايسه با افرادي که هر بار شير مادر تغذيه ميکنند، به نصف کاهش ميدهد. همچنين زناني که به مدت شش ماه يا کمتر کودک شيرخوار خود را با شير مادر تغذيه ميکنند ۲۵ درصد کاهش خطر ابتلا به ديابت را دارند.
کاهش ميزان خونريزي در طول قاعدگي
مطالعات مختلف گزارش دادهاند که شيردهي باعث کاهش حجم خونريزي در طي دورههاي قاعدگي پس از زايمان ميشود. اين مزيتي براي مادر است که در مرحله بهبودي پس از زايمان قرار دارد.
جلوگيري از شکستگي مفصل ران ناشي از دوران يائسگي
برخي مطالعات نشان دادهاند که زناني که نوزادان خود را با شير مادر تغذيه ميکنند، احتمال کمتري براي ابتلاي به شکستگيهاي ران داشتهاند که پس از يائسگي رخ ميدهد.
بهبود سلامت استخوان
يکي از مزاياي بارداري يا شيردهي اين است که توانايي بدن شما را براي جذب کلسيمافزايش مي دهد. اين امر باعث قابليت دسترسي بيشتر به اين ماده معدني در يک زمان طولاني مدت براي مادر باردار است. در حقيقت، زنان متولد شيرده ۴ برابر احتمال کمتري براي ابتلا به بيماري پوکي استخوان نسبت به مادران غير شيرده دارند.
ديگر مزايا
در مطالعات مختلفي که در مورد مقايسه بين کودکاني که در حال تغذيه با شير مادر در مقابل شيرخشک يا ديگر شيرها بود، نوزاداني که با شير مادر تغذيه مي شدند، در برابر بيماري لوسمي، فشار خون بالا، ديابت نوع ۱ و چاقيشانس کمتري براي ابتلا داشتند. با توجه به گزارش آکادمي کودکان، تغذيه با شير مادر باعث کاهش اسهال، بوتوليسم، عفونت هاي دستگاه ادراري، مننژيت و بيماري هاي آلرژيک مي شود.
منبع مقاله : organic facts
بازار