خراسان/ هرسال ما دانشآموزان شروع خرداد را با برنامه امتحانيهايي که از طرف مدرسه داده ميشد متوجه ميشديم اما خرداد امسال تفاوت اساسي با سالهاي گذشته دارد؛ دانشآموزان نهمي و دوازدهمي که تکليفشان مشخص شده بود و بايد با رعايت دستورالعملهاي بهداشتي سرجلسه امتحان حاضر ميشدند اما شيوه ارزيابي پاياني بقيه دانشآموزان برعهده مدارس گذاشته شد. حالا که چند روز از امتحانات گذشته، نقدهاي زيادي به اين شيوه وارد است. براي همين سراغ چند دانشآموز رفتيم و درباره شيوه برگزاري امتحانات غيرحضوري با هم گفتوگو کرديم.
شبهآزموني با قوانين عجيب!
مهدي عليزاده | پايه يازدهم
در مدرسه ما برگزاري امتحانات و دريافت پاسخ سوالات از طريق سايت مدرسه انجام ميشود. بهنظر من اين شيوه امتحان گرفتن را نميشود ارزيابي ناميد بلکه بيشتر شبهآزموني است که دانشآموزان را مجبور به مرور مطالب گذشته و خواندن مطالب جديد ميکند تا زحماتي که در طول سال کشيدهاند، از بين نرود. مدرسه ما براي سلامت امتحانات قوانيني وضع کرده است که بهنظر من بهجز دلخوشي کادر مدرسه هيچ سود ديگري ندارد؛ براي مثال پاسخنامههايي براي دانشآموزان ارسال کردهاست تا پرينت بگيرند و جوابهايشان را در آنها وارد و عکسش را در سايت مدرسه بارگذاري کنند. خب وقتي اين برگهها بهصورت فيزيکي دراختيار دبيران قرار نميگيرد، پس استفاده از آنها کاملا بي فايده است و فقط وقت و سرمايه دانشآموزان را هدر ميدهد.
«شاد» زيرساخت مناسب ندارد
مهتاب فارابي | پايه يازدهم
امتحانات ما در پيامرسان شاد برگزار ميشود. ما بايد در زمان مقرر ازسوي مدرسه و معلمها در پيامرسان حاضر شويم و امتحان بدهيم. اين درحالي است که تا الان تعدادي از دانشآموزان نتوانستهاند وارد نرمافزار شوند. غير از اين، سرعت پايين اينترنت و دسترسي نداشتن بعضي از دانشآموزان به گوشي هوشمند انکارناپذير است.
يکي از راهکارهاي مدارس براي جلوگيري از سوءاستفاده ما دانشآموزان از نبود مراقب، اين است که وقت خيلي کمي به امتحان اختصاص ميدهند و خب اينطوري فرصت فکر کردن را از ما ميگيرند و اجازه نميدهند تمام مفاهيم را بهطور کامل انتقال بدهيم. بهنظر من اگر براي دروسي مثل تاريخ که به توضيح و وقت بيشتري نياز دارد، امتحان تستي درنظر بگيرند حداقل بخشي از اين مشکلات حل ميشود.
شبامتحانيها ضرر ميکنند
محمدحسين توکلي | پايه يازدهم
شيوه برگزاري امتحان در مدرسه ما براي پايه دهم و يازدهم به اين صورت است که ۹۰درصد از نمره پاياني براساس نمرات طي سال و فقط ۱۰درصد باقيمانده از نتايج آزمون آنلاين (در سايت مدرسه) محاسبه ميشود.
خوشبختانه مدرسه ما با تستي کردن امتحانات، مشکل وقت کم و سلامت امتحانات را حل کردهاست اما ازطرفي هميشه تعدادي دانشآموز هستند که بههردليلي نمرات مستمر را ازدست ميدهند و براي جبران، اميدشان به آزمون پايانترم است که با اين شيوه، با مشکل مواجه خواهند شد.
اميدوارم هرچه زودتر مشکلات برطرف شود چراکه اين شيوه آموزش و ارزيابي براي سال آينده امکانپذير نيست.
امتحان درحضور والدين!
مبينا نوروزي | پايه دهم
امتحانات پاياني مدرسه ما در سايت مدرسه گرفته ميشود که از نظر من جز حفظ سلامتي عموم جامعه هيچ مزيت ديگري ندارد چراکه ما دانشآموزان دهمي با پايهاي ضعيف وارد سال بعد ميشويم؛ پس گرفتن امتحان و نمره دادن معنايي ندارد و فقط باعث استرس و ترس دانشآموزان از سال بعد ميشود.
يکي از کارهايي که بعضي از مدارس براي کاهش تقلب در حين امتحان انجام ميدهند، تماس تصويري با اولياي دانشآموزان است که بهنظرم اصلا کار درستي نيست.
شايد خيلي از خانوادهها امکان برقراري تماس تصويري را نداشته باشند و اين باعث سوءبرداشت کادر مدرسه شود.
بازار