خراسان/ با هزاران اميد و آرزو با دختر مورد علاقهام ازدواج کردم، دقيقا سه سال پيش. حالا و در 29 سالگي، تنها هستم چون يک سال پيش طلاق گرفتم. اصلا آن دختري نبود که قبل از ازدواج ميشناختم. تنها هستم، دوست دارم ازدواج کنم اما ميترسم. بعد از طلاق، از زنها متنفر شدم و نميتوانم به هيچ کدامشان اعتماد کنم. چه کنم؟
يک سال از تصميمتان براي جدايي گذشته و هنوز جراحتهاي حاصل از ازدواج قبليتان التيام نيافته است و از طرفي براي رهايي از تنهايي، قصد ازدواج مجدد داريد. افراد براي ازدواج دلايل مختلفي دارند که برخي درست است، مانند والد شدن، يافتن شريک حمايت کننده و... و برخي دلايل نيز نادرست است، مانند جست و جوي استقلال، فشار خانواده، التيام يک ارتباط شکست خورده، تنهايي و استيصال و... . ازدواج زماني موفق خواهد بود که دو نفر «خواستار» ازدواج باشند نه اين که به ازدواج «نياز» داشته باشند. ارتباطي که با هدف بهبود و التيام يکي از دو نفر شکل گيرد از همان ابتدا در معرض خطر است؛ زيرا کشش عاطفي ميان آن ها فقط براي مرهم نهادن بر زخم هاي ارتباط ديگري است. هر فردي حتي در يک ازدواج رضايتمندانه نيز گاهي تنهايي را تجربه مي کند، مهم است بدانيم که حضور اين احساسات چه قبل و چه بعد از ازدواج، طبيعي است. علاوه بر اين، يکي از معيارهاي ازدواج موفق، اين است که زوجها همان گونه که از با هم بودن لذت مي برند، از تنها بودن گهگاهي نيز لذت ببرند زيرا زياد با هم بودن آسيبهايي نظير رفتارهاي کنترلکنندگي همسر را در پي دارد. بنابراين ازدواج يک رابطه درماني نيست و در قدم اول بايد تنهايي خود را به شيوهاي غير از ازدواج برطرف کنيد. براي مثال، ورزش خاصي را در برنامه هفتگي خود بگنجانيد چون ورزش علاوه بر توانمندسازي جسمي، به لحاظ روحي نيز فوق العاده موثر است يا ارتباط با گروه همسالان و فعاليت گروهي با آن ها، مطالعه کتابهاي به خصوص در زمينه ازدواج و... را در پيش بگيريد. اين مشکل که حل شد، مي توانيد براي ازدواج به طور اصولي برنامهريزي کنيد.
ابتدا حستان را به زنان تغيير دهيد
براي يک ازدواج رضايتمند وجود دو عنصر الزامي است: الف) تناسب دو نفر با يکديگر، ب) مناسب بودن هر يک از زوجها. يک دسته از افرادي که براي ازدواج مناسب نيستند افرادي هستند که از ازدواج و رابطه قبلي کاملا التيام نيافتهاند. معمولا اين دسته افراد، خشم و نفرت زيادي نسبت به شريک قبلي خود احساس ميکنند و هر بار که ياد آن دوران ميافتند به شدت احساسات منفيشان غليان ميکند. اگر در چنين شرايطي به سر ميبريد، لازم است پيش از اقدام به ازدواج مجدد، کمک تخصصي دريافت کنيد؛ زيرا اين شرايط توان شما را براي عشقورزي به تحليل ميبرد و ازدواج بعدي را نيز به طور مستقيم تحت تاثير قرار ميدهد.
زندگي مشترک قبليتان را ارزيابي کنيد
پيش از ورود دوباره به زندگيمشترک، لازم است ارزيابي واقع بينانه و منطقي از زندگي قبليتان داشته باشيد و با پي بردن به عوامل ناموفق بودن آن، راهبردهاي مقابلهاي براي هر يک بيابيد. مثلا بددلي يک شيوه واکنش به شرايط بوده است اما آيا ميتوانيد روشهاي ديگري را هم بيان کنيد که ميتوانسته موثر باشد؟ ارزيابيهاي واقع بينانه، درمان کلافگي پس از يک شکست است.
نويسنده : فاطمه شيبک | روان شناس عمومي
بازار