روزياتو/ به دنبال لغو محدوديت ها و تعطيلي هاي کرونايي در انگليس، دولت اين کشور ديروز قوانين جديد برگزاري مراسم هاي عروسي را اعلام کرد.
بوريس جانسون، نخست وزير انگليس هفته ي گذشته در ادامه ي رفع سرتاسري محدوديت هاي کرونايي اين کشور، اجازه ي برگزاري دوباره ي مراسم هاي عروسي را صادر کرد.
هر سال معمولاً بيشتر از ۲۵۰ هزار مورد عروسي در کشور انگليس برگزار مي شود اما بيشتر زوج هايي که قصد برگزاري مراسم ازدواج خود را داشتند به خاطر محدوديت هاي کرونايي که در اين کشور اعمال شد، از اين جهت متضرر شدند.
با تداوم شيوع ويروس کرونا دولت انگليس تصميم بر حفظ فاصله گذاري اجتماعي در مراسم هاي عروسي را دارد اما اين مسأله باعث خواهد شد مراسم ازدواج ديگر چندان شباهتي به شکل سابقش نداشته باشد.
در ادامه به برخي از قوانين جديد کشور انگليس درباره ي عروسي هاي پساکرونايي خواهيم پرداخت.
۱- مراسم عقد: کوتاه بودن مدت مراسم و حفظ فاصله اجتماعي
طبق قوانين جديد، انگليسي ها بايد در عروسي هاي خود فاصله ي اجتماعي را که «حداقل يک متر» است بين يکديگر رعايت کنند.
در توضيح اين قانون آمده که براي رعايت اين مسأله شايد لازم به حذف برخي رسوم و بخش هاي مراسم ازدواج باشد که افراد را در تماس با يکديگر قرار مي دهند، مگر اينکه اجراي آن بخش ها براي قانوني شدن ازدواج ضروري باشد.
به علاوه مدت زمان تماس هاي ضروري افراد با يکديگر در عروسي ها بايد به حداقل برسد و مدت مراسم هم بايد تا حد ممکن کوتاه باشد.
اين بدان معني است که پدرهاي انگليسي ديگر نمي توانند بازو در بازوي دختران خود طول راهروي کليسا را طي کنند و خانواده ها هم اجازه ي روبوسي و در آغوش کشيدن يکديگر را ندارند.
۲- ميهماني عروسي: محدود بودن تعداد مهمانان به حداکثر ۳۰ نفر
دولت انگليس اعلام کرده تعداد شرکت کنندگان مراسم ازدواج بايد تا حد ممکن کم و حداکثر ۳۰ نفر باشد.
اين تعداد همه ي شرکت کنندگان مراسم يعني عروس و داماد، شاهدان عقد، عاقد، مهمانان و باقي کادر خدمات مثل عکاس و فيلمبردار، بخش حراست و پرسنل پذيرايي را دربرمي گيرد.
در دستورالعمل دولت انگليس همچنين توصيه ي اکيد شده از برگزاري هر گونه مهماني براي پذيرايي از مهمانان خودداري شود.
مهماني هاي کوچک تنها درصورتي اجازه ي برگزاري دارند که در فضاي بسته با حضور حداکثر دو خانواده يا در فضاي باز با حضور حداکثر ۶ نفر از خانواده هاي مختلف برگزار شوند.
۳- در طول مراسم: خودداري از آوازخواني و فرياد زدن
خواندن آواز، فرياد زدن، بلند کردن صدا و/ يا پخش موسيقي با صدايي که حرف زدن عادي را سخت کند هم ممنوع است.
چون اين فعاليت ها ريسک انتقال ويروس کرونا از طريق قطرک هاي ريز دهاني را بيشتر مي کنند.
اگر در مراسمي لازم باشد، يک نفر اجازه ي آوازخواني دارد و بايد ميان او و مهمانان صفحات شفاف کار گذاشته شود تا خطري سلامت مهمانان را تهديد نکند.
دولت انگليس به زوج ها پيشنهاد کرده از موسيقي ضبط شده به جاي آوازخواني زنده استفاده کنند. اجازه ي نواختن ساز هم داده شده، به شرط آنکه سازها قبل و بعد از استفاده تميز شوند.
مسئولين محل برگزاري عروسي بايد محل نشستن مهمانان را تغيير دهند به گونه اي که فاصله گذاري اجتماعي رعايت شود و تهويه ي مناسبي وجود داشته باشد.
طبق دستورالعمل جديد، شرکت کنندگان بايد از تماس با وسايل ديگران خودداري کنند، مثلاً اگر کسي کفش خود را درآورد، صاحب کفش بايد با رعايت فاصله گذاري اجتماعي آن ها را بردارد و جمع آوري کند.
عروس و داماد قبل و بعد از رد و بدل کردن حلقه هاي اردواج خود با يکديگر، بايد دست هاي خود را بشويند و حلقه ها بايد تا حد ممکن ميان افراد کمتري دست به دست شودن.
اگر کودکي در مراسم حضور دارد، پدر يا مادر، مراقب با عضوي از خانواده اش بايد او را همراهي کند.
۴- رسومات: خودداري از فرو رفتن در آب يا شستن اعضاي بدن ديگران
هر گونه رسمي که با شستشو همراه باشد بايد پيش از رفتن به محل عروسي انجام شود و افراد نبايد اعضاي بدن ديگران را شستشو دهند.
از فرو رفتن به طور کامل در آب بايد خودداري شود و بقيه ي حاضرين بايد عقب بايستند تا قطرات آب به آن ها نپاشد و فاصله ي اجتماعي را رعايت کنند.
مراسم هاي عروسي يهوديان و مسيحيان مي تواند با بعضي رسومات اينچنيني همراه باشد.
مسئولين محل برگزاري عروسي همچنين بايد مانع از تماس دست يا بوسه ي شرکت کنندگان مراسم به اجسامي شوند که معمولاً با دست افراد مختلفي سر و کار دارند.
کتاب ها و وسايل مشترکي که مورد استفاده ي مجدد قرار مي گيرند مثل صورت خدمات، زيراندازهاي مخصوص دعاخواني يا کتاب هاي ادعيه هم نبايد مورد استفاده قرار گيرند.
اما اگر چيزي را مي توان به صورت يک بار مصرف ارائه داد که شرکت کنندگان بعد از استفاده آن را دور بياندازند يا آنکه افراد وسايل شخصي خود را به همراه داشته باشند، ايرادي ندارد.
از مسئولين کليساها خواسته شده کار اهداي پول به جاي نقدي، به صورت آنلاين انجام شود.
در خصوص رسومات مذهبي اي که طي ساعات طولاني يا حتي چندين روز برگزار مي شدند، گفته شده اين سنت ها بايد مطابق با شرايط فعلي برگزار شوند.
هيچ خوراکي يا نوشيدني اي در طول مراسم نبايد سرو شود، مگر اينکه جزئي از رسومات مراسم باشد.
۵- لباس ها: قرنطينه کردن لباس ها و استفاده از ماسک
فروشگاه هاي لباس عروس در انگليس از چهاردهم ماه ميلادي جاري اجازه ي فعاليت دوباره را با رعايت مقررات مشخصي پيدا کردند.
مشتريان براي پرو لباس بايد از قبل يک وقت بگيرند که مدت زمان آن بين ۹۰ دقيقه تا ۲ ساعت خواهد بود.
عروس خانم ها اجازه دارند يک نفر را همراه خود به جلسه ي پرو لباس ببرند و بقيه ي اعضاي خانواده مي توانند از طريق تماس تصويري در اين جلسه شرکت داشته باشند.
در اتاق پرو هم ماسک وجود دارد هم دستکش و هم مايع ضدعفوني کننده دست و هم مشتريان بايد ماسک به صورت داشته باشند هم کارکنان فروشگاه.
هر لباسي که پرو مي شود بايد با اسپري ضدعفوني کننده ي مخصوص لباس تميز شود و بعد از آن به مدت ۷۲ ساعت قرنطينه شود.
اگر مشتري اي علائم بيماري داشته باشد يا ناخوش باشد، وقت پرو لباس او بايد به زمان ديگري موکول شود.
بازار