نمناک/ عوارض و خطرات جدي چاقي در دوران بارداري هم براي مادر و هم براي نوزاد
چاقي چيست؟
چاقي را مي توان مقدار زياد چربي در بدن تعريف کرد که البته بايد آن را نسبت به قد و وزن فرد سنجيد که به آن توده بدني مي گويند که بر اساس آن مي توان تصميم گرفت که فرد چاق است يا خير.
آيا چاقي روي بارداري تاثير دارد ؟
چاقي مي تواند بر باروري فرد تاثيرگذار باشد . خانم هايي که وزن آن ها بالا است، ديرتر باردار مي شوند حتي اگر تخمک گذاري آن ها منظم باشد. بارداري هم چنين اثري روي سخت تر شدن زايمان دارد که وقتي توده بدني شما افزايش پيدا مي کند، خطر بارداري نيز بالا مي رود.
چاقي چگونه روي بارداري تاثير مي گذارد ؟
همانطور که در بخش بارداري و نوزاد نمناک گفته شده است در دوران بارداري ، چاقي خطر سختي هاي اين دوران را افزايش مي دهد که شامل سقط جنين ، سقط رويان و زايمان نوزاد مرده مي شود. همچنين:
احتمال کلي سقط جنين در زير 12 هفته 20 درصد مي باشد اما اگر توده بدني شما بالاي عدد 30 باشد، احتمال آن 25 درصد مي شود .
فشار خون بالا : اگر توده بدني فرد بيشتر از 35 باشد، خطر فشار خون بالا دو برابر خانم هايي مي شود که توده بدني آن ها پايين تر از 25 است .
لخته خون : همه خانم هاي باردار احتمال لخته شدن خون بيشتري نسبت به خانم هاي غيرباردار دارند و اگر توده بدني آنها 30 به بالا باشد، اين خطر افزايش پيدا مي کند .
خطر خونريزي هاي زياد بعد از زايمان : کودکان بيشتر از 4 کيلو خطر اين خونريزي ها را 7 درصد افزايش مي دهند و اگر توده بدني مادر بيشتر از 30 باشد، خطر آن 14 درصد ارتقا پيدا خواهد کرد .
ديابت
آسيب ديدگي اعضاي بدن
مشکلات قلبي عروقي
آشفتگي در خواب
زايمان سخت
نياز به سزارين
فشارخون بالا در بارداري
چاقي در دوران بارداري چگونه روي کودک تاثيرگذار است ؟
چاقي در دوران بارداري مي تواند مشکلات زيادي را براي کودک به وجود بياورد که شامل موارد زير است :
بزرگ تر بودن از حد طبيعي
چربي زياد در بدن که سندرم متابوليک و چاقي کودکان را افزايش مي دهد
نقص هاي مادرزادي که اين وضعيت در صورت استفاده از امواج فراصوت افزايش پيدا مي کند .
در دوران بارداري چقدر مي توان اضافه وزن داشت؟
وزن قبل از دوران بارداري و توده بدني مي تواند سلامت نوزاد را تضمين کند و نقش مهمي در تصميم گيري و تعيين وزن شما در دوران بارداري دارد که اين موضوع را بايد با درمانگر خود در ميان بگذاريد و راهنمايي هاي زير را براي کنترل افزايش وزن و چاقي در دوران بارداري در نظر بگيريد :
بارداري تک قلويي : اگر چاق هستيد و تنها يک نوزاد را باردار مي باشيد، اضافه وزن طبيعي بين 5 تا 9 کيلوگرم مي باشد .
بارداري چند قلويي: اگر چاق هستيد و دو قلو و چند قلو باردار هستيد، اضافه وزن شما بايد بين 11 تا 19 کيلو باشد .
براي خانم هايي که بيش از حد چاق هستند، بايد اضافه وزن کمتري را در نظر گرفت و بهتر است قبل از بارداري وزن خود را کاهش دهند تا خطر ابتلا به مشکلات مختلف در کودک کاهش پيدا کند .
بازار