خراسان/ خانمهايي که حسابوکتاب هزينههاي خانواده به عهده آنهاست، بايد چطور دخلوخرجشان را مديريت کنند؟
اين روزها مديريت هزينههاي خانواده در برخي موارد با نظارت مستقيم بانوي خانه صورت ميگيرد. در اين مطلب قصد داريم با ارائه راهکارهايي، فرايند مديريت دخل و خرج خانه را برايتان کمي آسانتر کنيم.
برنامهريزي در اولويت امور مالي خانواده باشد
ابتدا بودجهبندي کنيد. سپس همه نيازهاي ضروري و غيرضروريتان را در درازمدت به دست آوريد و هزينهها را دستهبندي و اولويتبندي کنيد. معمولا برخي از اجناس در فصلها و مناسبتهاي خاصي به دليل تقاضاي زياد، افزايش قيمت دارد. بنابراين بهتر است براي خريدهايتان برنامهريزي قبلي داشته باشيد. مثلا ميتوانيد براي خريد لباس تابستاني سال بعد کودکتان از تخفيفهاي آخر همين تابستان استفاده کنيد. در برخي خريدهاي اينترنتي اگر با ديگر نزديکان يا همسايهها همزمان و از يک جا خريد کنيد ميتوانيد هم در هزينه پيک صرفهجويي کنيد و هم براي خريدهاي بعدي تخفيف بگيريد.
گران خريدن ممنوع!
درست است که قيمتها به شکل عجيب و غيرمنطقي افزايش يافته و برخي فروشندهها از اين موقعيت سوءاستفاده مي کنند و کالا را با هر قيمتي بدون در نظرگرفتن ارزش واقعي آن ميفروشند اما ما مجبور نيستيم خريدار آن باشيم . در صورت امکان خريدتان را به موعدي ديگر موکول يا از کالاي جايگزين استفاده کنيد. هنگام خريد حتما فاکتور قيمتها را با قيمت درج شده روي کالا مقايسه کنيد و ترجيحا از فروشگاههاي معتبر خريد کنيد. اگر درباره قيمت بالاي کالايي ترديد داشتيد، براي خريد عجله نکنيد و قيمت را با ديگر فروشگاهها و سايتهاي خريد اينترنتي مقايسه کنيد.
خريدي عاقلانه با 3 پرسش طلايي قبل از آن
قبل از هر خريدي کمي مکث کنيد و اين سوالات را از خودتان بپرسيد. 1- چرا بايد اين جنس را بخرم؟ 2- اگر آن را نخرم چه اتفاقي ميافتد؟ با اين دو سوال، نياز واقعي ما به خريد يک کالا مشخص ميشود. اگر به اين نتيجه رسيديم که اين خريد حتماً بايد انجام شود، از خودتان بپرسيد که 3- اين خريد را از کجا انجام دهم؟ خريد با تفکر، ريسک هر خريد اشتباه و غيرضروري را کمتر ميکند.
از فرهنگ خريد وسايل دست دوم استقبال کنيد
اين روزها اين نوع خريدها در مقابله با مصرفگرايي و حمايت از صرفهجويي در بين مردم جايگاه ويژهاي پيدا کرده است. اگر چه تصور اغلب افراد از اين کالاها، وسايل کهنه و غيرقابل استفادهاي است که ديگر جايي در خانه صاحب اولش نداشته است اما کافي است با نگاهي خريدارانه سري به سايت هاي خريد و فروش کالاهاي دست دوم بزنيد تا با وسايل نو يا در حد نوي متنوعي روبهرو شويد که مردم به هر دليلي براي فروش گذاشتهاند. بهراحتي ميتوانيد با توجه به اطلاعات و تصاويري که فروشندهها از اين وسايل قرار دادهاند براي خريد تصميمگيري کنيد.
چشم وهمچشميهاي معمول را کنار بگذاريد
امروزه براساس رقابتهاي غيرمنطقي بين خانوادهها، بسياري ديگران را الگو قرار مي دهند و ميکوشند برنامههاي خود را با آنها مطابقت دهند درحاليکه با دنبال کردن الگويي که متناسب با درآمد و سبک زندگي مخصوص خودتان است بهراحتي ميتوانيد جواب گوي نيازهاي واقعي خودتان باشيد بدون اينکه به دردسر بيفتيد.
دوستي با محيطزيست باعث کمتر شدن هزينهها ميشود
با صرفهجويي هم هواي جيب خودتان را داريد و هم کمکي به محيط زيست کردهايد. با صرفهجويي در مصرف انرژي، حذف پلاستيک، استفاده نکردن از يک بار مصرفها، خريد مواد غذايي به اندازه و کمکردن دورريزها و ... گامهاي بزرگي به نفع اقتصاد خانواده برداشتهايد. با کمي خلاقيت و سليقه ميتوانيد از دورريزهاي خانه، با کاربردي ديگر و گونهاي بهتر دوباره استفاده کنيد.
اسباب و کالاهاي مصرفي زندگيتان سرمايه شماست
با اين تفکر بدون شک سعي خواهيد کرد با مصرف درست از وسايلتان به خوبي مراقبت کنيد تا ديرتر خراب شود. به اين ترتيب مجبور نخواهيد شد که مبلغي را براي تعمير يا خريد دوباره آنها صرف کنيد و در عوض اين هزينههاي مازاد را پسانداز يا سرمايهگذاري ميکنيد.
نويسنده : فاطمه قاسمي
بازار