آخرين خبر/ در حالت معمول با از دست دادن يک فرد از خانواده يا آشنايان، افراد به دور هم جمع مي شوند، در مراسم خاکسپاري شرکت مي کنند، پس از آن در کنار هم و بر شانه هاي هم اشک مي ريزند و تا چند مدت فرد عزيز از دست رفته را اطرافيان تنها نمي گذارند چرا که او دوست دارد درباره عزيزش صحبت کند، اشک بريزد و از خاطرات او تعريف کند و از اين طريق خود را تخليه کند.
اما در اين ايام وقتي خانواده اي بر اثر کرونا عزيز خود را از دست مي دهد تفاوت هاي زيادي بين سوگ کرونا با يک سوگ معمولي وجود دارد از جمله اين که به دليل شرايط بهداشتي متأسفانه امکان حضور اطرافيان در مراسم خاکسپاري فراهم نمي شود ، حتي اطرافيان در مجالس ختمي شرکت نمي کنند و اصلا مجلس ختمي برگزار نمي شود، خانواده دور هم جمع نمي شوند و با هم اشک نمي ريزند و صحبت نمي کنند،
اين ها همه فشارهاي رواني است که بر عزيز از دست رفته ها و سوگواران انرژي منفي مضاعفي را ايجاد مي کند و به نوعي حمايتي اجتماعي و روانشناختي از سوي افراد بر سوگواران هموار نمي شود. و اين احتما ايجاد آسيب هاي رواني را براي خانواده هاي داغدار چند برابر مي کند. در چنين مواقعي پيشنهاد ايجاد گروه هاي سوگواري در فضاي مجازي مي تواند کمک کننده باشد. گروه هايي که با کمک دوستان و قوم و خويشان خانواده داغدار تشکيل و افراد به آن اضافه مي شوند. در اين گروه ها ميتوان با نوشتن خاطرات از مرحوم. تصاوير و صداهايي که وي ثبت شده است. به نوعي شانه اي شد براي داغديده ها و به گذراندن ايام پر تنش سوگ کمک کرد.
مثلا اگر يک فردي از اعضاي فاميلمان فوت کرده همه اعضا را به يک گروه جديد فاميلي دعوت کنيم، مثلا نام گروه مرحوم خانم يا آقاي الف و به صورت مجازي مجلس ختم برگزار کنيم و براي از دست رفته فاتحه و قرآن بخوانيم همه اينها دل خانواده هاي سوگوار را شاد مي کند و باعث مي شود که بدانند اگر در اين شرايط عزيزشان فوت کرده اما دعاي خير بقيه بدرقه راه او است و بقيه با او همدل هستند، چنين کاري براي خانواده هاي مذهبي خيلي تأثيرگذار است .
براي عزيز از دست رفته قرآن بخوانيم و شمع روشن کنيم و با تهيه فيلم و عکس براي خانواده ايشان بفرستيم تا تسکيني براي روحشان باشد و پيام هاي محبت آميز را فراموش نکنيم.
بازار