دخترم وانمود می کند که با دیگران تلفنی حرف می زند!

خراسان/ دختري هفت ساله دارم که تک فرزند است. امسال کلاس اول را پشت سر گذاشت. مشکلم اين است که از صبح تا شب يک گوشي اسباببازي برميدارد و با دوستانش الکي حرف ميزند. دقيقا حرفهايي را ميگويد که من در تماس با خواهرهايم ميزنم. مثلا ميگويد که خواهرجان، بچههات چطورند؟ با مادرشوهرت چه ميکني و ... .
لازم است بدانيد بازي فعاليتي ذاتي و طبيعي است و بچهها براي جذاب بودن نفس بازي، بازي ميکنند و لذت ميبرند. يکي از انواع بازيها، بازي وانمود کردن است. با توجه به توضيحاتي که در پيامکتان داديد، لازم است در ادامه نکاتي را در همين باره مطرح کنم.
با بازي وانمود کردن آشنا شويد
در ۲ تا ۷ سالگي که يکي از مراحل رشدي کودکان است، بازي وانمود کردن به شدت افزايش مي يابد. حتي ممکن است تا ۹ سالگي هم دوام داشته باشد. در بازي وانمود کردن، يک شيء يا نشانه جانشين چيزي ديگر ميشود يا به عنوان نشانه يا سمبل چيز ديگري به کار ميرود، مثلا عروسک به جاي بچه. واژه وانمود به معناي تصور و خيال کردن است. در اين مواقع، کودک وانمود ميکند حادثهاي رخ داده يا عملي را انجام داده يا خود را به جاي فردي ديگر قرار ميدهد.
مشکل دخترتان جاي نگراني ندارد
در بازي وانمودي، کودک نقش افراد گوناگون را بازي و با اين کار رفتار بزرگ سالان را تقليد ميکند و اين کار باعث ميشود آگاهياش از شخصيتهاي متفاوتي که در اطرافش هستند، بيشتر شود و سبب خودآگاهي و افزايش مهارتهاي اجتماعي وي ميشود. مسئلهاي که مطرح کرديد، طبيعي است و جاي نگراني ندارد و به مرور کاهش مي يابد. دخترتان کم کم ياد ميگيرد براي برآورده شدن نيازهايش، خود را با واقعيت وفق دهد و نيازي به وانمود کردن نيست. توصيه مي کنم اين روزها برايش وقتي را اختصاص دهيد و با هم بازي کنيد تا بخشي از نيازهايش در تعامل با شما ارضا شود.
نويسنده : رميسا ايزدپناه | کارشناسارشد روان شناسي