نماد آخرین خبر

چگونه به کودکان پول توجیبی بدهیم؟

منبع
ايرنا
بروزرسانی
چگونه به کودکان پول توجیبی بدهیم؟

ايرنا/ فرزندان هميشه شاکي از اين هستند که مقدار پول تو جيبي‌شان کم است و همکلاسي‌ها و دوستانشان بيشتر از آن‌ها پول مي‌گيرند و آن‌ها در مقابل دوستانشان خجالت مي‌کشند. در مقابل والدين از نحوه‌ي خرج کردن فرزندانشان شاکي‌اند و مي‌گويند که فرزندانشان ولخرجند. تمامي اين موارد تشويش و درگيري در سطح منزل به وجود مي‌آورد. اما مبلغ و نحوه مناسب براي دادن پول تو جيبي به فرزندان چيست؟

موضوعي که بايد به آن توجه کنيم اين است که پول تو جيبي از بسياري از قشقرق‌ها و زياده خواهي‌هاي کودکان جلوگيري مي‌کند و به او اعتماد به نفس مي‌دهد. پول تو جيبي به پولي گفته مي‌شود که کودکان با آن خريد روزانه خود مثل تنقلات را انجام مي‌دهند. اين پول نبايد صرف هزينه‌هاي ديگر او مثل خريد وسايل مورد نياز شود و شامل تنبيه نمي‌شود. يعني والدين نمي‌توانند براي تنبيه فرزندشان پول توجيبي او را قطع کنند.

برخي از خانواده‌ها براي دادن پول توجيبي سن خاصي را در نظر مي‌گيرند مثلا تا فرزندشان به سن نوجواني نرسد، لزومي نمي‌بينند که به او پول ماهيانه بدهند. برخي ديگر از همان کودکي  شروع به دادن پول توجيبي مي‌کنند. ما واقعيت اين است که هر خانواده‌اي مي‌تواند با توجه به شرايط مالي، سطح اجتماعي و شيوه تربيتي که انتخاب مي‌کند به فرزندان خود مقرري بدهد.

نحوه خرج کردن را به کودکانتان آموزش دهيد

پيش از شروع فرايند دادن پول توجيبي به فرزندانتان سن او را در نظر بگيريد. نحوه خرج کردن، پس ازانداز و مواردي که مي‌تواند پولش را صرف آن‌ها کند به او آموزش دهيد. براي کودکان دبستاني مديريت پول به مدت يک ماه سخت است. براي همين مي‌توان پول تو جيبي را به آن‌ها هفتگي داد و در نوجواني ماهيانه کرد. در ابتدا براي او توضيح دهيد که اين پول تا زمان مقرر شارژ نمي‌شود. اگر زماني پولت را تا زمان مقرر تمام کني من نمي‌توانم به تو پول بدهم.

ا گر به فرزندانتان پول توجيبي مي‌دهيد بايد روي شيوه خرج کردن آنها هم نظارت داشته باشيد. بايد به کودک، فرهنگ پس‌انداز کردن را هم ياد بدهيد اما آزادي‌هاي فردي هم به او بدهيد و بگذاريد تا حدودي تصميم‌گيري را با مديريت پولي که در اختيار دارد، تجربه کند.

اگر چند فرزند داريد، هرگز يک شيوه خاص براي خرج کردن و استفاده از پول را به همه آنها ديکته نکنيد. يادتان باشد که افراد با هم متفاوت هستند و هر يک رويکردي نسبت به پول دارند که جدي گرفتن آن به استقلال فکري و عملي کودک کمک مي‌کند.

چگونه پس‌انداز کردن را آموزش دهيم

براي اين کر يک قلک تهيه کنيد. يادگيري کودکان بيشتر از طريق يادگيري مشاهده‌ي صورت مي‌گيرد. ديدن فرايند انداختن پول در قلک شوق آن‌ها را بالاتر مي‌برد. از او بخواهيد که مبلغ مورد نظر را ذخيره کند تا به يک رقم توافقي برسد. مثلا توافق کنيد که اگر پول توجيبي‌هاي او به يک مقداري رسيد با او يک کاري که او به آن علاقه دارد باهم انجام مي‌دهيد.

چنين روندي به کودک، فرهنگ پس‌انداز کردن را مي‌آموزد. همچنين به خانواده اين امکان را مي‌دهد که بر ارتباطشان با هم کار کنند و اوقات لذت بخشي را کنار هم داشته باشند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar