نماد آخرین خبر

نحوه شستشوی لباس نوزاد با انواع شوینده ها

منبع
ستاره
بروزرسانی
نحوه شستشوی لباس نوزاد با انواع شوینده ها

ستاره/ اگر به تازگي بچه‌دار شده‌ايد و نحوه‌ شستشوي لباس نوزاد دلبندتان شما را آشفته کرده است به اين مقاله خوش آمديد! امروز مي‌خواهيم راجع به انواع و اقسام مواد شوينده مناسب لباس نوزاد و نحوه‌ي شست و شو و آبکشي و مراقبت از لباس نوزاد صحبت کنيم. همه‌ي ما مي‌دانيم که بدن نوزاد به خصوص در هفته‌ها و ماه‌هاي اول تولدش بسيار حساس است و هيچ مادري نمي‌خواهد باعث شود کودکش حساسيت پوستي بگيرد و اذيت شود.
از طرفي تنوع زياد مواد شوينده باعث سردرگمي مي‌شود به خصوص اگر مادر تازه کار باشد! بنابراين در ادامه‌ي اين مطلب با ما باشيد تا راجع به طريقه شستن لباس نوزاد و انتخاب ماده شوينده و نکات بيشتر راجع به آن را ياد بگيريم.

شستشوي لباس نوزاد حتي لباس نو!
لباس نو نوزاد لزوما تميز نيست! بدن کودکان و به خصوص نوزادان آنقدر حساس است که ممکن است به انواع و اقسام باکتري‌ها حساسيت نشان دهد. همچنين وقتي لباسي را خريداري مي‌کنيد ممکن است به ظاهر تميز و نو به نظر بيايد اما واقعيت اين است که شما نمي‌دانيد مغازه‌دار آن را در کجا و چگونه نگه‌داري کرده است و چند بار به آن دست زده است.
از طرف ديگر توليدکنندگان لباس اغلب موادي به لباس‌ها اضافه مي‌کنند که از چروک افتادن و رشد کپک روي آنها جلوگيري مي‌کند و يا حتي ممکن است لباس نوزادي رنگ‌هاي اضافي روي خود داشته باشد و اين مواد شيميايي مي‌تواند باعث قرمزي و حساسيت پوست کودکتان شود؛ پس قبل از آنکه لباس نو را تن نوزادتان کنيد بهتر است آن را بشوييد و يا دوبار آبکشي کامل کنيد تا تمام باکتري‌ها شسته شوند و اگر روي لباس مواد شيميايي اضافي دارد، از روي لباس پاک شود. شما مي‌توانيد از روي برچسب لباس راجع به نحوه شست و شو و اتوکشي آن اطلاعات لازم و کافي را به دست آوريد.

شستشوي لباس نوزاد با ماشين لباسشويي
درست است که آب گرم تار و پود لباس را به مرور زمان ضعيف مي‌کند اما هيچ چيز بهتر از آب گرم براي ضد عفوني کردن نيست. بنابراين بهتر است قبل از شستن لباس نوزاد اندک زماني آن را در آب داغ خيس کنيد تا ميکروب‌هايش کشته شود.
نوزادان پوست حساس‌تري نسبت به بزرگترها دارند و همچنين ممکن است بعضي باکتري‌ها که روي لباس شما وجود دارد و براي بدنتان ضعيف است، شما را دچار مشکل نکند اما براي بدن کودکتان قوي و خطرناک باشد. بنابراين حتما لباس‌هاي کودک و نوزادتان را جداگانه بشوييد. 
اگر براي شستن لباس‌ها از ماشين لباسشويي استفاده مي‌کنيد و از شستن لباس نوزاد با دست خسته شده‌ايد، دقت کنيد که ابتدا لباس‌هاي نوزاد را داخل ماشين لباسششويي بياندازيد و بشوييد و بعد از آن لباس‌هاي خودتان را. زيرا اثبات شده که بعضي باکتري‌ها و آلودگي ممکن است بعد از شست و شو داخل ماشين لباسشويي باقي بماند و اگر لباس نوزاد را بعد از لباس خودتان داخل ماشين بياندازيد ممکن است اين باکتري‌ها و آلودگي‌ها جذب لباس کودک دلبندتان شود.
بعد از شست و شوي لباس نوزادتان و بعد از آبکشي بهتر است براي مدتي کوتاه، باز هم آن‌ها را داخل آب گرم بگذاريد تا اگر مواد شوينده‌اي روي آن‌ها مانده از بين برود و بدن کودک را آزار ندهد.
درجه حرارت ماشين لباسشويي را روي درجه مناسب شست و شوي لباس کودک بگذاريد. احتمالا ماشين لباسشوييتان درجه‌اي با نام baby care دارد که مي‌توانيد آن را انتخاب کنيد.

نحوه‌ شست و شوي لباس نوزاد با دست
والدين به سختي مي‌توانند هميشه لباس تميز براي نوزادشان پيدا کنند اما چاره‌ي ديگري ندارند و بايد شست و شوي صحيح لباس نوزاد را با تمام پروسه‌هايش به جان بخرند تا پوست نوزاد دچار حساسيت و اگزما نشود. شست و شوي لباس نوزاد با ماشين لباسشويي راحت و آسانتر است، اما شست و شوي لباس نوزاد به صورت دستي به مراتب از آن بهتر و اصولي‌تر مي‌باشد.
در شست و شوي دستي ابتدا بايد مراقب دست‌هايتان باشيد. دست شما منبع باکتري و آلودگي است، بنابراين براي اينکه آن‌ها را به لباس نوزادتان انتقال ندهيد بهتر است قبل از شست و شوي لباس دست‌هايتان را به خوبي بشوييد و ضدعفوني کنيد. بعد از آن درجه حرارت آب را تنظيم کنيد به طوريکه آنقدر گرم باشد تا آلودگي‌ها را پاک کند اما به دستتان هم آسيب نزند.
همچنين براي شستن کهنه‌هاي بچه يا لباس‌هاي کودک از مواد شوينده‌اي استفاده کنيد که بي‌بو، بدون آنزيم و فاقد هر مادهٔ سفيدکننده يا براق‌کننده‌اي باشد. بنابراين بهترين ماده شوينده پودرهاي صابون مخصوص کودک است. 

شوينده‌هاي مناسب براي شستشوي لباس نوزاد
پوست کودک به خصوص نوزاد بسيار حساس است و ممکن است با شوينده‌هاي نامناسب باعث ايجاد قرمزي و خارش پوست کودک شود. بنابراين بهترين کار انتخاب درست ماده شوينده از بين تنوع وسيع بازار است. بهترين ماده شوينده براي لباس نوزاد، شوينده‌اي است که بدون بو، بدون آنزيم و فاقد هر مادهٔ سفيدکننده يا براق‌کننده‌ باشد.
همچنين دقت کنيد که به هيچ عنوان از نرم‌کنندۀ لباس و مواد ضدالکتريسيته استفاده نکنيد. اين ماده‌هاي شوينده از موادي استفاده مي‌کنند که باعث ايجاد خارش و حتي اگزما در پوست نوزاد مي‌شوند. يک توصيهٔ کلي نيز اين است که پودرهاي صابون مخصوصي که براي شست‌وشوي کهنه و لباس بچه وجود دارد بهترين گزينه براي شستشوي لباس نوزاد و کهنه کودک هستند.
اگر به دنبال ماده شوينده براي ماشين لباسشويي هستيد سعي کنيد از مايع شوينده به جاي تايد استفاده کنيد. زيرا مايع لباسشويي نسبت به پدر لباسشويي سريعتر و راحت‌تر از تار و پود لباس خارج مي‌شوند. اگر مجبور شديد از تايد استفاده کنيد حتما دوبار يا بيشتر لباس‌ها را آبکشي کنيد تا مطمئن شويد تمام مواد شيميايي از لباس کودکتان خارج شده باشد. 
بسياري از مواد شوينده رايحه و بو دارد، اما بهترين ماده شوينده براي شست و شوي لباس نوزاد، ماده‌اي بي‌بو است. ممکن است بعد از مدت‌ها نوزادتان به بو و رايحه‌ي ماده شوينده حساسيت دهد و بدنش شروع به خارش کند، در اين صورت حتما ماده شوينده‌تان را عوض کنيد و اگر اين مشکل برطرف نشد از پزشک کودکتان مشورت بگيريد.
اگر کودکتان اگزما دارد و علائمي مثل تکه‌هاي قرمز روي پوست، پوسته‌پوسته شدن و خشک شدن پوست، به ويژه در صورت، روي آرنج يا زانوها را دارد، کودکتان به مواد موجود در شوينده‌ها و صابون‌ها حساسيت بيشتري داشته دارد و دچار مشکل مي‌شود. در اين صورت از پزشک کودکتان بخواهيد تا راهنمايي مناسبي به شما بدهد.

نحوه صحيح آبکشي و خشک کردن لباس کودک
ديديم که حتي ضعيف‌ترين مواد شوينده هم مي‌تواند براي پوست بدن نوزاد و کودک ايجاد حساسيت کند پس خوب است دقت کنيم که بعد از شستشوي لباس نوزادمان، تمام مواد شوينده‌اي که استفاده کرديم از روي آن برود. براي اينکار نياز به آبکشي صحيح و مناسب داريد. حتما لباس را به خوبي و با حوصله آبکش کنيد و بگذاريد کمي در آب گرم خيس بخورد. اگر باز هم احساس کرديد ماده شوينده به خوبي از روي لباس پاک نشده و يا هنوز عطر آن را احساس مي‌کنيد دوباره آبکشي کنيد و آنقدر اينکار را انجام دهيد تا کوچکترين ذره‌اي از ماده شوينده روي لباس کودک به جا نماند.
پس از آن به مرحله خشک کردن مي‌رسيم. بهترين حالت براي خشک کردن لباس نوزاد، پهن کردن آن در نور آفتاب مستقيم است. لباس‌ها را تک به تک روي رخت آويز جلوي خورشيد پهن کنيد تا گرماي آفتاب به کشته شدن باکتري‌ها و آلودگي‌هاي به جا مانده کمک کند. همچنين لباس‌هاي نم‌دار را روي همديگر پهن نکنيد، زيرا احتمال رشد قارچ در لباس‌ها را افزايش مي‌دهد.

پاک کردن لک لباس با وايتکس
وايتکس يک ماده شوينده بسيار قوي است و براي شست و شوي لباس نوزاد به هيچ عنوان توصيه نمي‌شود. اگر لباس فرزندتان لک شده است و در بردن جاي لک آن دچار مشکل شده‌ايد بهتر است از سفيد کننده‌هاي طبيعي مثل آب ليمو ترش و سرکه سفيد و صابون بچه يا پودر صابون استفاده کنيد و حتما لباس يا کهنه را زير آفتاب پهن کنيد تا لکه سفيد شود.

نکات مهم در شست و شوي لباس نوزاد 
براي بردن لکه روي لباس بهتر است ابتدا آن را با آب سرد و صابون بشوييد.
در اولين فرصت بعد از کثيف شدن لباس اقدام به تميز کردن آن کنيد.
لکه شير اگر به سرعت پاک شود حتي با آب هم به راحتي تميز مي‌شود و ديگر نيازي به ماده شوينده ندارد. (روش هاي از بين بردن لکه شير را بخوانيد.)
قبل از شستشوي لباس نوزاد به راهنماي شست و شوي آن روي برچسب لباس دقت کنيد.
از نرم کننده و وايتکس و مواد سفيد کننده صنعتي روي لباس کودک استفاده نکنيد.
از خشک کردن لباس‌ها در فضاي بسته بپرهيزيد و آن‌ها را در هواي آزاد و نور خورشيد، خشک کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar