نماد آخرین خبر

کارهایی که قبل از شروع زندگی مشترک باید انجام دهید

منبع
برنا
بروزرسانی
کارهایی که قبل از شروع زندگی مشترک باید انجام دهید

برنا/ بعد از سال‌هاي‌سال درس‌خواندن، تلاش و زحمت بي‌وقفه، حالا به مرحله‌اي از زندگي‌تان رسيده‌ايد که بالاخره مي‌توانيد براي خودتان خانواده ي مستقلي تشکيل بدهيد و به قول قديمي‌ها، سروسامان بگيريد اما به نظرتان براي برداشتن اين قدمِ مهم و سرنوشت‌ساز به‌اندازهٔ کافي آماده شده‌ايد؟ همۀ جوانب تصميم‌تان را در نظر گرفته‌ايد؟ حقيقت اين است که در پس هر ازدواج موفق، دو شخص وجود دارند که از قبل تمام جزئيات تصميم‌شان را بارها و بارها سنجيده‌اند و براي برداشتن اين قدم مهم، تا جايي که در توان‌شان بوده، خود را آماده کرده‌اند. شما چطور؟ اين کار را کرده‌ايد؟ به اين فکر کرده‌ايد که پيش از به‌انگشت‌کردن حلقه ازدواج فهرستي از کارهايي که بايد انجام دهيد براي خودتان تدارک ببينيد؟ اگر مي‌خواهيد ازدواج موفقي را تجربه کنيد، توصيه مي‌کنيم حتما اين کار را انجام دهيد. 

*از روابط گذشته‌تان درس بگيريد
اگر رابطهٔ ناموفقي را از سر گذرانده‌ايد، به گذشته فکر کنيد و دوباره همه‌چيز را مرور کنيد. نقش شما در نافرجام‌ماندن آن رابطه چه بود؟ آيا پيش خودتان فکر مي‌کرديد، هر کاري هم که بکنيد، شريک‌تان بي‌چون‌وچرا تا ابد کنار شما باقي خواهد ماند و مطيع و فرمان‌بردار خواهد ماند؟ آيا از او غافل شده بوديد؟ او را به باد سرزنش مي‌گرفتيد؟
تمام اين سؤال‌ها حائز اهميت ويژه‌اي هستند و حتما پيش از شروع رابطهٔ جديد، بايد خوب به جواب‌شان فکر کرده باشيد. تنها در اين صورت است که مي‌توانيد تبديل به شريک و همدم بهتري شويد و مجددا اشتباه‌هاي گذشته را تکرار نکنيد.

*از مسائلي که بر سر آن‌ها حاضر به سازش نيستيد، يک فهرست تهيه کنيد
بهتر است از قبل راجع‌به اين مسائل قرارومدارتان را بگذاريد و تکليف‌شان را مشخص کنيد. شما براي خودتان ارزش‌هايي داريد که شريک شما نبايد وادارتان کند بر سر آن‌ها سازش کنيد يا، به‌عبارتِ‌ديگر، کوتاه بياييد. البته اين سکه روي ديگر هم دارد: شما هم نبايد او را وادار کنيد که بر سر ارزش‌هايش سازش کند. صحبت‌کردن راجع‌به اين مسئله را فراموش نکنيد.

*چگونگي اعتماد کردن به ديگران را بياموزيد
اعتماد يکي از مهم‌ترين شاخصه‌هاي هر ازدواج و رابطه موفق است (اگر نگوييم مهم‌ترين شاخصه). اگر نتوانيد به شريک آتي زندگي‌تان اعتماد کنيد، پس چطور مي‌خواهيد ازدواج‌تان پايه‌واساس مستحکمي داشته باشد؟

*بدانيد همسر يا شريک زندگي تنها بخش هويت شما در آينده نخواهد بود
براي‌آنکه تعريف و درک درستي از خودتان داشته باشيد، نيازمند آن هستيد که گاهي صرفا شخصِ خودتان باشيد و متکي به ديگري نباشيد.

*زماني را به خلوت و تنهايي اختصاص دهيد
هرچه در خلوت و تنهايي با خودتان راحت‌تر کنار بياييد، احتمال آنکه شخصي مجذوب شما شود که در کنارتان احساس راحتي کند بيشتر مي‌شود. حتي بد نيست اگر مدتي را دور از والدين‌تان، در خوابگاه يا نظاير آن، سر کنيد: به‌اين‌صورت، علاوه بر اينکه تاحدودي خودگردان و مستقل مي‌شويد و از اين‌حيث مهارت پيدا مي‌کنيد، وقتي با شريک آتي زندگي‌تان زير يک سقف برويد، قدر او و جلوه ي تازه‌اي که به زندگي‌تان مي‌دهد را بيشتر خواهيد دانست.

*درباره تمام مسائل مهم صحبت کنيد
پيش از برداشتن قدم آخر و نهايي‌کردن تصميم گيري براي ازدواج، نياز است که راجع‌به همه ي مسائل حوصله‌ سر بر هم صحبت کنيد: فرضا مسائل مالي يا مشکلات احتماليِ مربوط به سلامتي و… . مثلا اگر شريک آتي زندگي‌تان صدميليون تومان بدهي داشته باشد، به نظرتان حالا بدانيد بهتر است يا بعد از ازدواج‌کردن با او؟

*براي پيشرفت شغلي يا تثبيت جايگاه‌تان وقت بگذاريد
هرچند کليشه‌اي است اما حقيقت دارد. پيش از آنکه بتوانيد خودتان را تمام‌وکمال وقف رابطه‌اي جدي کنيد و به آن متعهد شويد، نياز است که بررويِ خودتان کار کنيد.

* با بچه‌ها وقت بگذرانيد
با اين کار مي‌توانيد بفهميد تمايل به بچه‌دارشدن داريد يا خير و پيش از آنکه ازدواج کنيد، شريک آتي زندگي‌تان را هم از ديدگاه‌تان در مواجهه با اين مسئله آگاه کنيد.

*هدف‌تان را از ازدواج مشخص کنيد
آيا واقعا عاشق کسي شده‌ايد که قصد ازدواج با او را داريد؟ يا صرفا از ايدهٔ ازدواج‌کردن خوش‌تان آمده است؟ آيا واقعا مي‌خواهيد باقي عمرتان را در کنار او بگذرانيد؟ يا آنکه براي پوشيدن لباس عروس و کت‌وشلوار و گرفتن مهماني آن‌چناني ذوق‌وشوق داريد؟ شايد هم پا به‌سن گذاشته‌ايد و فکر مي‌کنيد حالا حتما بايد ازدواج کنيد و اگر نکنيد دير مي‌شود. پس قبل از برداشتن قدم نهايي، از قصد و نيت واقعي و حقيقي‌تان مطمئن شويد.

*در جروبحث‌ها و مرافعه‌ها انصاف را رعايت کنيد
هيچ زن‌وشوهري را از اين مرافعه‌هاي گاه‌به‌گاه گريزي نيست. اين موضوع درموردِ آيندهٔ شما هم صادق است. از همين حالا ياد بگيريد که در چنين مواقعي انصاف را رعايت کنيد. وگرنه ممکن است بعد از ازدواج، با بالاگرفتن بحث، حرفي از دهان‌تان بپرد، لغزشي ازتان سر بزند و بعدا از آن‌ها پشيمان شويد.
از همين حالا نسبت به اين موضوع حساس باشيد و در بحث‌هايي که گاهي بين‌تان پيش مي‌آيد،‌ سعي کنيد باانصاف باشيد. تمريني مي‌شود براي آينده.

*آموختن اينکه چطور ديگران را همان‌طور که هستند دوست داشته باشيد
از ديگران انتظار نداشته باشيد به‌خاطر شما خودشان را عوض کنند. وقتي با کسي زير يک سقف مي‌رويد و اين مسئوليت را عهده‌دار مي‌شويد، به اين معنا است که او را با تمام نقاط ضعف و قوتش قبول کرده‌ايد. پس به تعهدتان پايبند بمانيد.

*بعضي کارها و فعاليت‌هاي موردنياز و روزمره را بياموزيد
چطور قرار است ازدواجي را سروسامان بدهيد وقتي هنوز از پس مراقبت‌کردن از خودتان برنمي‌آييد؟ بد نيست از همين حالا به فکر آموختن آشپزي باشيد و براي يادگرفتن تعمير وسايل و تجهيزات خانه و کارهاي فني وقت بگذاريد.

* با دوستان شريک آتي زندگي‌تان ملاقات کنيد
شايد در ملاقات با آن‌ها متوجه مسائل تازه‌اي شويد که نشان از تصميم اشتباه شما براي ازدواج با او داشته باشند. شايد هم ديگر جاي ترديدي براي‌تان باقي نگذارد و مطمئن شويد که او انتخاب مناسبي است.

*با خانوادهٔ شريک آتي زندگي‌تان آشنا شويد
وقتي ازدواج مي‌کنيد، وارد خانوادهٔ شريک آتي زندگي‌تان مي‌شويد و رابطۀ تازۀ شما محدود به شخص او نمي‌شود. پيش از ازدواج، با خانوادهٔ او نشست‌ و برخاست کنيد و ببنيد توان کنارآمدن با آن‌ها را داريد يا نه.

*رسيدن به خودشناسي
درک اهميت خودشناسي خيلي ساده است: اگر خودتان را نشناسيد، با خودتان راحت نباشيد و هنگام تعامل با ديگران اعتماد به نفس خود را از دست بدهيد، چطور ممکن است قادر به شناختن شخص مناسب براي ازدواج باشيد؟ کسي که تا آخر عمر، هم‌پاي‌تان بماند؟

*ياد بگيريد که از صميم قلب عذرخواهي کنيد
از همهٔ ما گاه‌گاه خطا و اشتباه سر مي‌زند و گريزي از اين مسئله نيست. مهم اين است که اشتباه‌مان را گردن بگيريم و به آن اقرار کنيم. با اين کار به شريک آتي زندگي‌تان نشان مي‌دهيد که به آن درجه از پختگي رسيده‌ايد که حاضر به جبران اشتباه‌هاي‌تان هستيد و براي اين منظور هر کاري که از دست‌تان بربيايد انجام مي‌دهيد.

*نظم‌وترتيب‌دادن به مسائل مالي و رسيدگي به آن‌ها
بدهي‌اي اگر داريد از همين حالا به فکر صاف‌کردنش باشيد و در مقايسه با قبل کمي بيشتر به خودتان سختي بدهيد و پولي پس انداز کنيد. به‌اين‌صورت، بار سهل‌انگاري‌هاي مالي شما بعدها به دوش شريک آتي زندگي‌تان نخواهد افتاد. فارغ از ازدواج، براي راحتي فکر خودتان هم که شده اين کار را بکنيد.

*تمرکز بر روي تحصيلات
البته نه آنکه بعد از ازدواج نتوانيد اين کار را بکنيد، اما بد نيست که از همين حالا در اين فکر باشيد که دورهٔ تحصيلي‌تان را به پايان برسانيد و مدرک‌تان را بگيريد تا بعدها سرتان خلوت‌تر باشد و به زندگي و کارتان برسيد.

*پيش‌گرفتن رويکردي بهتر و سالم‌تر در زندگي روزمره
عادت يا رفتار بدي اگر داريد سعي کنيد آن را کنار بگذاريد. غذاي سالم بخوريد و به ورزش‌کردن روي بياوريد.
وقتي بالاخره شخص مناسب را براي ازدواج پيدا مي‌کنيد، درست تا لحظه‌اي که موعد ازدواج فرارسد، روزهايي پرهيجان و پرهياهو از سر خواهيد گذراند. اين مسئله ممکن است باعث شود از خودتان و شرايطي که بايد براي داشتن ازدواج ايدئال فراهم کنيد غافل شويد. اجازه ندهيد کنترل اوضاع از دست‌تان خارج شود و با تهيهٔ فهرستي از مواردي که ذکر شد خودتان را ملزم به رعايت کردن‌شان کنيد. دراين‌ميان اگر مورد ديگري هم به ذهن‌تان مي‌رسد به فهرست اضافه کنيد.

الناز طرزمني_متخصص حوزه روانشناسي

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره