کرونا باعث شده که شوهرم سرکار نرود و فقط اعصاب من را به هم بریزد!

خراسان/ خانمي 41 سالهام. شوهرم مغازه اغذيهفروشي داشت و تا سال گذشته، مدت زمان زيادي از روز را سرکار بود. از اواخر سال گذشته به خاطر کرونا، تقريبا نه مشتري دارد و نه در آمد. البته خدا را شکر، مشکل مالي نداريم فقط الان نزديک به چهار ماه است که سر کار نميرود و در خانه است. خيلي به من و بچهها گير الکي ميدهد و اعصاب همه ما را به هم ريخته. حال خودش هم خوب نيست. بيرون هم که نميشود، رفت! چه کنيم؟
پاسخ
مخاطب عزيز، متاسفانه شرايط زندگي به خاطر شيوع ويروس کرونا در هر خانوادهاي يک سري مشکلات ايجاد کرده است. برخي خانواده ها دچار مشکلات مالي و بيکاري شدهاند، برخي هم اکنون درگير بيماري کرونا شدهاند يا داغدار عزيزان خود هستند و ... . در گروهي از افراد جامعه نيز برخي بيماريهاي رواني از جمله اضطراب، افسردگي، وسواس و ... شدت يافته است و البته صدها مشکل ديگر هم از جمله بلاتکليفي عدهاي از زوجها در گرفتن مراسم جشن ازدواج، محدوديت روابط فاميلي و دوستانه وجود دارد که تا از بين رفتن کامل ويروس کرونا مجبور به مديريت اوضاع هستيم. بنابراين ميبينيم که همه ما به نوعي درگير اين ويروس هستيم. با توجه به بيکاري و البته قطع درآمد همسرتان که البته هر دو جزو عوامل تحريک پذيري و آشفتگي رواني محسوب ميشود اما در افرادي که شغل و درآمد به آنها هويت و احساس مفيد بودن ميدهد، احتمال آسيب بيشتر هست. با توجه به شرايطي که فعلا وجود دارد، بهتر است براي مديريت اوضاع در خانه به نکاتي که در ادامه مطرح ميشود، دقت کنيد.
موضوعات چالشبرانگيز را مطرح نکنيد
با شناخت حساسيتهاي شوهرتان سعي کنيد از بروز موضوعات چالشبرانگيز تا حدامکان در منزل پيشگيري کنيد. از فعاليتهاي لذتبخش براي شوهرتان و خودتان در منزل فهرستي تهيه کنيد و به تناسب، آنها را در زندگي روزمره وارد کنيد.کارهايي که ميتواند شامل تخمه خوردن ، ديدن فيلم، بازي با بچهها، تماس واحوال پرسي از عزيزان و ... باشد.
شوهرتان را درگير کارهاي خانه کنيد
حتما در بخشي از فعاليتهاي منزل از شوهرتان مشارکت بخواهيد. بيکاري، حس پوچي و بيهدفي به همراه دارد. بنابراين هرچند جزئي اما کارهايي را به ايشان بسپاريد مثل پختن يک وعده غذايي، بررسي در هاي کابينتهايي که خوب بسته نميشود و ... . البته خود نحوه درخواست ومحتواي آن بسيار مهم است. حتما از عباراتي که حاوي سرزنش ، شکايت يا تحکم هست، بپرهيزيد چون براي ايجاد همکاري مقاومت ايجاد ميکند.
با خودرو بيرون برويد
در پيامکتان گفتهايد که مشکل مالي نداريد و به نظر ميرسد که خودرو داشته باشيد. در هفته يک ميان وعده تهيه کنيد و با بچهها صرفا درون خودرو به نقاط کم ترافيک و البته خوش آبوهوا برويد. توصيه آخر هم اين که به داشتن برنامهاي منظم و متنوع خود را عادت دهيد تا دچار احساس کسالت و افسردگي نشويد و مطمئن باشيد که اين روزها ميگذرد و چارهاي جز تحمل شرايط وجود ندارد.
نويسنده : زهره حسيني | مشاور و دانشآموخته دانشگاه علامهطباطبايي