نماد آخرین خبر

راه های ساختن یک زندگی مشترک موفق

منبع
بروزرسانی
 راه های ساختن یک زندگی مشترک موفق

هنر زندگي/ کساني که زندگي مشترک موفق دارند، سلامت روان و جسمي بيشتري را نيز تجربه مي‌کنند. يک زندگي زناشويي رضايت بخش، بهداشت روان شما را به ميزان زيادي بهبود مي‌بخشد و به شما کمک مي‌کند تا والدين بهتري براي فرزندان خود باشيد. براي شاد بودن در کنار همسر و خانواده‌تان لازم است که گام‌هايي را در اين جهت برداريد. شايد زوج‌هايي را ديده باشيد که هيچ مشکلي ندارند و هميشه از بودن در کنار يکديگر لذت مي‌برند. اما آيا واقعا اين زوجين هيچ چالشي را با هم تجربه نکرده و هميشه همه چي بر وفق مرادشان بوده؟ چگونه توانسته‌اند چنين آرامشي را در کنار هم به دست آورند و آن را حفظ کنند؟ در ادامه اين مطلب به روش‌هايي براي رسيدن به زندگي مشترک موفق مي‌پردازيم. همچنين مي‌توانيد از مشاوره ازدواج براي بهتر کردن کيفيت زندگي خود بهره‌مند شويد.

پيش از ازدواج به دنبال زندگي مشترک موفق باشيد
حتي پيش از آن که بخواهيد وارد يک زندگي مشترک بشويد، با انتخاب‌هايتان بر موفقيت ازدواج خود تاثير مي‌گذاريد. چنانچه ازدواج‌تان معيارهاي درستي داشته باشد، بهبود اوضاع در هر برهه‌اي از زندگي مشترک با سهولت بيشتري همراه خواهد بود. اگر هنوز ازدواج نکرده‌ايد و مي‌خواهيد در آينده زندگي مشترک رضايت بخشي را تجربه کنيد، به نکات زير توجه نماييد:

1. تعريف خود را از زندگي مشترک موفق مشخص کنيد
همه مي خواهند که يک ازدواج موفق داشته باشند، اما زماني که واقعا ندانند چه مي‌خواهند، چگونه به هدفشان برسند؟ ابتدا ملاک‌هاي يک زندگي موفق را به روشني براي خود تعيين نموده و در گام بعدي اين ملاک‌ها را با همسر آينده خود به اشتراک بگذاريد. 
موفقيت مفهومي نسبي است. براي مثال ممکن است که شما موفقيت در زندگي مشترک را در رسيدن به جايگاه مالي و اجتماعي با همراهي همسرتان در نظر بگيريد در حالي که فرد مورد نظر شما در ذهن خود تعريف کاملا متفاوتي داشته باشد؛ مثلا ممکن است او بيش از هر چيز براي پرورش فرزنداني سالم ارزش و اهميت قائل باشد.
توجه به اين نکته حائز اهميت است که اگر تعاريف شما و همسر آينده‌تان از يک زندگي موفق تفاوت و تعارض زيادي با يکديگر داشته باشد، احتمالا در آينده دچار مشکلات زيادي خواهيد شد. زيرا مسلما دست يابي به اهداف متفاوت و متعارض منجر به مسيرهاي مختلفي شده و در کنار يکديگر به دست نمي‌آيد. 

2. در نظر گرفتن ويژگي هاي رواني و سبک هاي شخصيتي
براي اين که زندگي مشترک‌تان از اختلاف، تعارض و عدم درک متقابل دور باشد، فردي را انتخاب کنيد که از لحاظ رواني و شخصيتي در قطب کاملا مخالف و متعارضي از شما قرار نداشته باشد.
براي مثال فردي به شدت منزوي و درونگرا را در نظر بگيريد که اصلا با جمع نمي‌جوشد، اوقات فراغتش را ترجيحا با کتاب خواندن سپري کرده و از هياهو و شلوغي مي‌گريزد. اگر اين شخص در کنار کسي قرار بگيرد که بدون معاشرت با دوستان و رفتن به ميهماني‌هاي شلوغ احساس خوبي به زندگي ندارد، مسلما از زندگي رضايت زيادي نخواهند داشت.
شايد فکر کنيد که تفاوت‌ها باعث پيشرفت و تکميل افراد در کنار يکديگر مي‌شود، اما اين زماني است که اختلافات زياد نبوده و متناقض با يکديگر نباشند. در غير اين صورت زن و مرد به جاي آرامش، بيشتر همديگر را آزار مي‌دهند. مشاوره پيش از ازدواج به شما کمک مي‌کند تا ميزان تطابق ويژگي‌هايتان را بسنجيد و يک پيش بيني کلي از ميزان سازگاري زناشويي خود به دست آوريد. 

3. زندگي مشترک موفق | خودشناسي مقدمه همسرشناسي!
براي ساختن يک زندگي موفق بايد پيش از هرچيز انتخاب درستي داشته باشيد. اگر انتخاب همسر بر اساس ملاک‌هاي درستي صورت بگيرد معمولا به تجربيات خوشايندي مي‌انجامد. اما مشکل اين جاست که بسياري از افراد حتي از ملاک‌ها و معيارهاي خود در مورد ازدواج اطلاع چنداني ندارند و در بسياري از موارد يکسري ملاک‌هاي عمومي و از پيش تعيين شده را مطرح مي‌کنند. براي اينکه بتوانيد ملاک‌هاي شخصي خود را به درستي شناسايي کنيد، بايد در ابتدا به درک مناسبي از خويش دست يابيد. افرادي که خودشناسي بالايي دارند مي‌دانند از زندگي چه مي‌خواهند و دقيقا به دنبال چه هستند. همين مسئله باعث مي‌شود که در ابعاد مختلف زندگي نظير انتخاب همسر، شغل و تحصيل نيز موفقيت آميز عمل کرده و به آنچه در زندگي مي‌خواهند دست يابند.

4. آماده کردن خود براي زندگي مشترک
اکثر افراد هنگامي که تصميم به ازدواج مي‌گيرند بيشتر روي ويژگي‌هاي فرد مقابل تمرکز مي‌کنند و کم تر به خود مي‌انديشند. اين در حالي است که يک زندگي مشترک موفق نيازمند اين است که پيش از هرچيز خود را براي آن آماده کنيد و صفات يک همسر مناسب را در خود پرورش دهيد. براي مثال ازدواج و داشتن يک رابطه عاطفي پايدار مستلزم حس مسئوليت در برابر فردي ديگر است. 
به گونه اي که خود را در برابر او پاسخگو بدانيد و براي او ارزش و اولويت قائل شويد. افرادي که پيش از زندگي مشترک تجربه‌اي از مسئوليت پذيري نداشته و همواره در ابعاد مختلف به والدين خود وابسته بوده‌اند، نمي‌توانند انتظار داشته باشند که يک شبه با آغاز زندگي مشترک ويژگي‌هاي دروني‌شان تغيير کند. در نتيجه در کنار فکر کردن به مسائلي نظير فراهم کردن وسايل مادي براي ازدواج، روي ويژگي‌هاي رواني خود نيز کار کنيد و با يک ذهنيت آماده وارد زندگي مشترک شويد.

5. داشتن دليل درست براي ازدواج کردن
شايد علت بسياري از طلاق‌ها و ازدواج‌هاي ناموفق اين باشد که بسياري از افراد به دلايل نامناسبي ازدواج کرده و زمان درستي را براي اين تصميم مهم انتخاب نمي‌کنند. دلايلي نظير رفع نيازهاي جنسي، فشار اقوام براي ازدواج کردن، ترس از تنها ماندن يا ترس از قضاوت مردم به خاطر ازدواج نکردن هرگز دلايل مناسبي براي ازدواج نيستند. چرا که اين مسائل اغلب باعث تصميم‌هاي هيجاني شده و جوانب امر را به درستي نمي‌سنجيد. در اين شرايط کمک گرفتن از يک مشاور به شما کمک مي‌کند تا احساساتتان را مديريت کنيد و با ديد بازتري براي ازدواج اقدام نماييد. پس پيش از هرچيز از خود بپرسيد که چرا مي‌خواهم ازدواج کنم؟ ازدواج قرار است چه فرصت‌هاي جديدي را در اختيار من قرار دهد؟

به تلاش تان براي زندگي مشترک موفق بعد از ازدواج ادامه دهيد
اگر شما و همسرتان، هر دو براي کيفيت زندگي مشترک خود ارزش قائل باشيد و هميشه براي آن تلاش کنيد، مسلما رابطه‌اي را تجربه خواهيد کرد که همواره رو به پيشرفت و موفقيت است. زندگي يک فرايند جاري و پوياست که شما هميشه قادر به ايجاد تغييراتي در آن هستيد. پس هرگز از تلاش براي بهبود رابطه خود نااميد نشويد. براي آنکه زندگي رو به رشدي را تجربه کنيد، به نکات زير توجه نماييد:

1. برقراري يک ارتباط سالم و لذت بخش
آنچه که در ازدواج باعث رشد زن و مرد مي‌شود، پيوند و ارتباط عميق ميان آن‌هاست. اگر به اين ارتباط آسيبي وارد شود، ديگر آنطور که بايد قادر به پيشرفت نخواهند بود. 
پس اگر مي‌خواهيد زندگي مشترک موفقي داشته باشيد، پيش از هر چيز براي ايجاد و تداوم ارتباط عاطفي، صميمانه و متعهدانه با همسر خود تلاش کنيد. براي رسيدن به اين اهداف بايد اصول احترام به همسر و محبت به همسر را رعايت نماييد. مشکلات در روابط زناشويي در هر زندگي وجود دارد، اگر متوجه شده‌ايد که زمان زيادي از اختلافاتتان مي‌گذرد، حتما يک مشاوره خانواده دريافت کنيد. 

2. عشق ورزي از اصول زندگي مشترک موفق
اينکه شما چه برداشتي از عشق داريد و به کدام يک ازجنبه‌هاي آن توجه مي‌کنيد، بر رابطه زناشويي‌تان تاثير مي‌گذارد. بايد بدانيد که زندگي مشترک موفق، نيازمند يک رابطه عاشقانه سالم است. اين ارتباط عاشقانه در همه سطوح عاطفي، جنسي و شناختي (اشتراک و پذيرش عقايد) بايد وجود داشته باشد. ناديده گرفتن هر کدام از اين موارد، کيفيت زندگي مشترک را دچار نقص و آسيب‌هاي متعدد مي‌کند. 

3. در جستجوي مشکلات و حل آن ها
بسياري از زوجين فکر مي‌کنند که پس از گذشت چند سال ديگر سبک زندگي آن‌ها تغييري نخواهد کرد. اما بايد بدانيد که براي خوشبختي در زندگي به طور دائمي بايد براي آن تلاش کنيد. 
هر رابطه‌اي نياز دارد که هر از گاهي مورد بررسي قرار بگيرد. در واقع هر دو زوجين بايد نکات همسرداري را بدانند و براي حل تعارضات و مشکلات به دنبال راهکارهايي باشند. اما پيش از هر چيز هر دو طرف بايد مهارت گوش دادن را در خود تقويت کرده و يکديگر را درک کنند. 
استفاده از خدمات يک زوج درمانگر يا خانواده درمانگر مي‌تواند کمک بسياري در تسهيل و تسريع حل مشکلات به شما کند. شايد فکر کنيد مشکلاتتان آنقدر شديد نيست که به مشاوره مراجعه کنيد، اما زماني که رابطه خودتان را بررسي مي‌کنيد، مي‌بينيد که خيلي وقت است   زندگي آرامي با همسرتان نداريد.

4. زندگي مشترک موفق | پذيرش يکديگر
برخي افراد تصويري خيالي از همسر ايده آل در ذهن خود مي‌سازند و دائما تلاش مي‌کنند تا در زندگي مشترک همسر خود را تغيير داده و او را به آن تصوير ايده آل نزديک‌تر کنند. اين کار باعث مي‌شود هم خودتان همواره احساس ناکامي کنيد و هم به اعتماد به نفس همسرتان آسيب بزنيد. در يک رابطه سالم بايد بتوانيد شريک زندگي تان را با تمام جوانب مثبت و منفي اش دوست بداريد و او را همان طور که هست بپذيريد. البته اين موضوع به آن معني نيست که افراد در رابطه نبايد براي رشد خود تلاش کنند بلکه مسئله مهم اينجاست که تغييرات بايد درون فرد اتفاق بيافتند. تغييراتي که تحت فشارهاي بيروني نظير سرزنش يا مقايسه‌هاي همسر رخ مي‌دهند هرگز به موفقيت يک رابطه کمک نخواهند کرد.

5. داشتن تصوير واقع بينانه از زندگي مشترک
گاهي افراد فکر مي‌کنند زوجين موفق در زندگي خود هيچ مشکلي را تجربه نمي‌کنند يا هرگز دچار تنش و اختلاف نمي‌شوند. اين در حالي است که هرگز در دنياي واقعي چنين اتفاقي رخ نمي‌دهد و هر زن و شوهري مشکلات مخصوص به خود را تجربه مي‌کنند. در واقع ملاک موفقيت در زندگي، تجربه نکردن مشکل نيست بلکه توانايي ما براي حل اين مشکلات و کنار آمدن با آن‌هاست.
اگر تصورات بسيار رويايي از زندگي مشترک در ذهن خود داشته باشيد با کوچک ترين مشکلي نااميد شده و احساس شکست مي‌کنيد. از همين رو بايد همواره با نگاهي عميق‌تر به پيرامون خود بنگريد، مشکلات را شناسايي کنيد و به جاي فرار از آن‌ها خود را براي يک رويارويي موفق آماده نماييد. حتي شايد پس از شروع زندگي با گذشته همسر خود دچار مشکل شويد که بايد آن را برطرف سازيد. 


6. قائل شدن حريم شخصي براي يکديگر
برخي افراد عشق و ارتباط نزديک را با يکي شدن محض با ديگري اشتباه مي‌گيرند. در واقع ممکن است فکر کنيد وقتي با همسرتان زير يک سقف قرار مي‌گيريد بايد همه زمانتان را به يکديگر اختصاص دهيد و هرگونه مسئله شخصي که به هردويتان ارتباط پيدا نمي‌کند را کنار بگذاريد. اين در حالي است که چنين رابطه‌اي به استقلال هردوي شما آسيب مي‌زند. با داشتن استقلال در زندگي مشترک، هردوي شما شادتر خواهيد بود. 
در اين شرايط شما نمي‌توانيد به جز زندگي مشترک بر چيزي تمرکز کنيد و تمام موفقيت‌هايتان تحت تاثير رابطه عاطفي متوقف مي‌شود. در حالي که زندگي مشترک زماني به سمت رشد و پيشرفت حرکت مي‌کند که افراد در کنار پرورش احساس صميميت، بتوانند يک حريم شخصي براي خود داشته باشد و در زمينه رشد فردي خويش نيز تلاش نمايند. ايجاد تعادل بين صميمت خواهي و استقلال طلبي يکي از وظايف دشواري است که زوج‌هاي موفق از پس آن بر مي‌آيند.

7. تلاش براي نزديکي عاطفي
يکي از فاکتورهاي بسيار مهم و تاثيرگذار در موفقيت رابطه، ميزان احساس نزديکي و صميميت بين زن و شوهر است. کمي به رابطه خود با همسرتان فکر کنيد. از خود بپرسيد که در طول روز چقدر با يکديگر گفت و گو مي‌کنيد و چه ميزان از اين گفت و گوها به مسائلي غير از امور روزمره زندگي اختصاص دارد. هم چنين بايد از خود بپرسيد که به جز رابطه جنسي آيا صميمت جسمي چنداني با همسرتان داريد و زمان‌هايي را صرفا براي بودن در کنار يکديگر اختصاص مي‌دهيد؟ هرچقدر تعداد جواب‌هاي منفي شما به اين سوالات بيشتر باشد از نظر صميميت عاطفي در جايگاه دورتري از همسرتان قرار داريد. 
اين مشکل با اختصاص دادن زمان‌هاي کوچکي براي با هم بودن، احترام گذاشتن به علاقه مندي‌هاي يکديگر و تلاش براي گذراندن زمان‌هاي لذت بخش در کنار هم بهبود مي‌يابد. اگر فکر مي‌کنيد رابطه‌تان از صميمت و نزديکي با يکديگر فاصله دوري دارد، کمک گرفتن از يک زوج درمانگر به شما کمک مي‌کند تا بتوانيد موانع پيش رو را شناسايي کرده و گرماي پيشين را به زندگي خود برگردانيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره