پنج روش آسان برای کاهش ضایعات در آشپزخانه

ايرنا/آيا ميدانيد در ايران سالانه نزديک به ۱۸ ميليون تن زباله ايجاد ميشود که اين رقم حدود روزانه ۱۵۰ گرم بيشتر از ميانگين جهاني است؟ درست است که خانوادهها تنها مقصران اين موضوع نيستند اما ما ميتوانيم با ايجاد چند تغيير آسان در خانه، کاهش دهنده اين آمار عجيب باشيم.
تغيير چند عادت خانگي که چندان هم سخت نيست نه تنها به محيط زيست کمک ميکند بلکه در آخر ميتواند باعث صرفهجويي در هزينههاي شما نيز بشود. با اين راهکارهاي آسان، کاهش ضايعات را از آشپزخانه خود شروع کنيد.
سبزيجات خود را زنده کنيد
دفعه ديگر که مشغول دور ريختن سبزيجات خود بوديد، به اين فکر کنيد که ميتوانيد از ميوهها و سبزيجات خود دوباره استفاده کنيد. براي انجام اين کار تنها کافي است چند گلدان و ظرف داشته باشيد تا هم از محصولات سالم استفاده کنيد و هم در هزينهها صرفهجويي. اين کار را انجام دهيد و با دوستان خود نيز به عنوان يک تجربه يادگيري مطرح کنيد. البته که همه ضايعات قابل بازيافت نيستند اما در صورت امکان ضايعات غذايي خود را به کمپوست تبديل کنيد و يک کود عالي به گلدانهايتان هديه دهيد. در اينجا چند سبزيجات اصلي وجود دارد که ميتوانيد در خانه خود پرورش دهيد.
پيازچه
پيازچه يکي از سبزيجات ساده براي رشد مجدد است. دو سانتيمتر بالاتر از ريشه را بريده و آن را به صورت ايستاده در يک ظرف آب قرار دهيد. ظرف را در مکاني با نور کافي خورشيد بگذاريد و هفتهاي يک بار آب آن را عوض کنيد. زماني که شاخههاي سبز به نزديک ۱۰ سانتيمتر رسيد، زمان آن است که به خاک انتقال دهيد. از اين روش براي پرورش تره فرنگي نيز ميتوانيد استفاده کنيد.
کرفس
کرفس يکي ديگر از سبزيجات آسان براي توليد مجدد است. پنج سانتيمتر بالاتر از ريشه کرفس را برش بزنيد و آن را در يک کاسه شيشهاي کم عمق با آب کافي قرار دهيد تا حدود دو سه سانتيمتر از ريشه در آب غوطهور شود. بعد از سر زدن چند برگ کوچک ميتوانيد آن را در خاک قرار دهيد.
پيازها
براي پرورش پياز کافي است کف پياز را در خاک قرار داده و بگذاريد ريشهها رشد کنند. پس از رشد ريشهها، قسمت زيرين پياز قديمي را برداشته و منتظر رشد پياز جديد باشيد.
ظروف پلاستيکي را از بين ببريد
اگرچه بيشتر ظروف پلاستيکي قابل بازيافت هستند اما ظروف سيليکوني ميتوانند جايگزيني بهتر براي نگهداري مواد غذايي باشند. بر خلاف پلاستيک سفت و سخت، سيليکون به مرور زمان نميشکند، خشک نميشود و نميپوسد- به اين معني که لازم نيست آن را به طور مرتب جايگزين کنيد. علاوه بر اينکه بسيار سبک است و به خاطر انعطافپذيرياش، فضاي کمي را اشغال ميکند. ظروف سيليکوني از پلاتين سيليکون که خالصترين درجه سيليکون موجود است، ساخته ميشوند و ظروفي ايمن براي فريزر، ماشين ظرفشويي و مايکروويو هستند.
بستهبنديهاي قابل استفاده مجدد را امتحان کنيد
بستهبنديهاي رنگارنگ و به ظاهر زيبا، هر چه که باشند، يک پلاستيک يکبار مصرف هستند که براي محيط زيست مضرند. به جاي اين بستههاي پلاستيکي، از بستهبنديهاي طبيعي استفاده کنيد. کيسههاي کاغذي، پنبهاي و برخي بستهبنديهاي تهيه شده از موم عسل بهترين جايگزين براي نوع پلاستيکي آن هستند.
شويندههاي سبز را جايگزين کنيد
بيشتر تميزکنندههاي خانگي پر از مواد شيميايي هستند. برخي از آنها براي انسان و محيط زيست مضر هستند علاوه بر اينکه هزينه زيادي نسبت به شويندههاي سبز دارند. به جاي استفاده از شويندههاي شيميايي، با چند ماده ساده خانگي، يک شوينده سبز آماده کنيد. براي تهيه يک پاککننده چند منظوره، کافي است دو فنجان سرکه سفيد را با دو ليوان آب مخلوط کرده و در يک بطري اسپري نگه داريد. اگر ميخواهيد عطر و بوي خوبي داشته باشد، چند قطره اسانس به آن اضافه کنيد. اين محلول يک لکهبر عالي فرش نيز محسوب ميشود. جالب است بدانيد در حال حاضر برخي از برندهاي حامي محيط زيست از سرکه در ترکيبات شويندههاي خود استفاده ميکنند.
با ميکروپلاستيکها کنار نياييد
آيا ميدانيد هر بار که اسفنج ظرفشويي خود را ميشوييد، مقداري ميکروپلاستيک مضر براي محيط زيست از آن جدا و وارد مسير آب ميشود؟ به جاي استفاده از اسفنجهاي پلاستيکي، اسفنجهاي نخ پنبهاي و دوستدار طبيعت را انتخاب کنيد. اين اسفنجها قابليت استفاده طولاني مدت دارند و به طبيعت آسيبي نميزنند.
منبع: house beautiful