نماد آخرین خبر

به خاطر کودکتان دور هم غذا بخورید

منبع
تبيان
بروزرسانی
به خاطر کودکتان دور هم غذا بخورید

تبيان/ اين روزها مشغله‌هاي زندگي باعث شده تا برخي خانواده‌‌ها کمتر فرصت دور هم غذا خوردن را پيدا کند. خستگي‌هاي بعد از يک روز کاري اغلب باعث مي‌شود تا برخي والدين ترجيح دهند غذاي کودکشان را بدهند و خودشان استراحت کنند؛ غافل از اين که همين چند ساعت دور هم غذا خوردن چه فوايدي مي‌تواند براي کودکشان داشته باشد.

روانشناسان صرف وعده‌هاي غذايي خانوادگي را با ديد علمي بررسي کرده‌اند و محققان در زمينه‌هاي مختلف، از حوزه تغذيه تا روانشناسي، تحقيقات گسترده‌اي در مورد تأثيرات غذا خوردن با خانواده انجام داده‌اند. هر مطالعه به طور پيوسته نشان داده که غذا خوردن در کنار خانواده، بر سلامت جسمي و رواني همه اعضاي خانواده و تقويت روابط خانوادگي تأثيرگذار است چرا که نشستن کنار يکديگر بر سر سفره غذا باعث مي‌شود تا اعضاي خانواده بعد از چند ساعت کار در طول روز دور هم جمع شده و از برنامه‌هاي روزانه يکديگر با خبر شوند. همچنين برقراري ارتباط چشمي و عاطفي بين اعضاي خانواده در هنگام غذا خوردن مي‌تواند به تحکيم روابط خانوادگي کمک کند. علاوه‌بر‌اين، صرف وعده‌هاي غذايي خانوادگي مزاياي زيادي براي رشد کودکان دارد که برخي از اين موارد عبارت‌اند از:

تغذيه بهتر. کودکاني که به همراه خانواده خود غذا مي‌خورند در مقايسه با کودکاني که اين کار را انجام نمي‌دهند، ميزان سوءتغذيه و چاقي کمتري دارند. همچنين، از آنجايي‌ که بيشتر والدين به ارزش غذايي و تغذيه سالم فرزندانشان بسيار اهميت مي‌دهند، غذا خوردن در کنار والدين باعث مي‌شود کودکان عادت‌هاي صحيح غذايي را از والدين‌شان تقليد کرده و غذاهاي سالم‌تري را انتخاب کنند.

تقويت مهارت‌هاي حرکتي و زباني. يادگيري استفاده از کارد و چنگال مي‌تواند به تقويت مهارت حرکتي کودکان کمک کند. همچنين صرف وعده‌هاي غذايي خانوادگي  براي والدين و يا خواهر و برادر فرصتي را فراهم مي‌کند تا با کودک صحبت کرده و به آنها در يادگيري کلمات، درک زبان و صحبت کردن کمک کنند.

پيشرفت تحصيلي. مطالعات ثابت کرده که بين خوردن غذا در کنار خانواده و عملکرد تحصيلي ارتباط معناداري وجود دارد. گزارش CASA (انجمن حمايت از حقوق کودکان) نشان مي‌دهد، کودکاني که پنج تا هفت بار در هفته با اعضاي خانواده غذا مي‌خورند نسبت به ساير کودکان، نمرات بالاتري داشته و سطح علمي آنها بيشتر است.

افزايش عزت نفس. به گفته کارشناسان بهداشت کودکان دانشگاه استنفورد، ترغيب کودک به صحبت کردن درباره اتفاقات روزانه، کمک گرفتن از او در پهن کردن و جمع کردن سفره غذا و همچنين اجازه دادن به او براي کشيدن غذا در بشقابش مي‌تواند باعث افزايش اعتماد به نفس در او شود.

افزايش شادي و نشاط. تحقيقات انجام شده بر روي 5 هزار کودک نشان داده، کودکاني که هميشه با اعضاي خانواده خود غذا مي‌خورند از نظر عاطفي قوي‌تر بوده و از سلامت رواني خوبي برخوردارند اما اين تأثير محدود به کودکان نمي‌شود بلکه به طور کلي افرادي که با خانواده خود غذا مي‌خورند در مقايسه با ديگران شادتر بوده و کمتر دچار استرس مي‌شوند.

تقويت مهارت‌هاي اجتماعي و ارتباطي. مطالعات نشان داده کودکاني که بيشتر در جمع خانواده غذا مي‌خورند نسبت به ديگران از روابط اجتماعي بالاتري برخوردارند زيرا غذا خوردن با خانواده باعث مي‌شود تا کودک شما با نحوه رفتار و تعامل افراد با يکديگر آشنا شده و مهارت‌هاي اجتماعي را تمرين کند.

اصولي که در غذا خوردن با خانواده بايد رعايت شود
- درست است که حرف زدن هنگام غذا خوردن کراهت دارد اما اگر قرار باشد غذا خوردن در کنار خانواده همراه با سکوت محض باشد پس هيچ فرقي با تنهايي غذا خوردن نخواهد داشت. بنابراين اگر عادت به صحبت کردن حين غذا خوردن نداريد، عجله‌اي براي جمع کردن سفره غذا نداشته باشيد و سريع از سر سفره يا ميز بلند نشويد بلکه سعي کنيد بعد از اتمام غذا زماني را به حرف زدن اختصاص دهيد.
- هنگام غذا خوردن از گفتگو درباره موضوعات ناخوشايند، دغدغه‌هاي مالي و اقتصادي و هر موضوعي که باعث ترس کودک مي‌شود، خودداري کنيد.
- تلفن‌همراه، تلويزيون، بازي‌هاي ويدئويي و... را در وعده‌هاي غذايي کنار گذاشته و از فرصت با هم بودن به بهترين شکل بهره ببريد.
- اگر کودکتان در حين غذا خوردن حرف زد، جلوي حرف زدن او نگيريد بلکه اجازه دهيد حرف‌هايش را بزند و شما هم شنونده خوبي براي او باشيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره