فارس/ يک متخصص قلب و عروق گفت:درخصوص بيماري هايي که منجر به تنگي نفس مي شوند گفت: آسم، مسموميت ناشي از کربن مونو اکسيد، سکته قلبي و نارسايي قلبي از جمله بيماري هاي هستند که مي توانند بر روي تنگ شدن نفس اثر داشته باشند.
حميدرضا رحمانپور متخصص قلب در خصوص ارتباط تنگي نفس و بيماري هاي قلبي اظهار داشت: تنگي نفس اگر همراه با درد سينه، خستگي زودرس، ضعف و بيحالي شديد باشد، ميتواند نشانهاي از بيماري قلبي باشد که علت آن به عوامل مختلفي همچون تنگي عروق کرونر بستگي دارد.
وي با بيان اينکه تنگي نفس در هر زماني نشانه بيماري قلبي و عروقي نيست گفت: تنگي نفس ناشي از بيماريهاي قلبي ميتواند به دليل بيماريهاي ديگري همچون فشار خون کنترل نشده، بيماريهاي دريچه قلب، تومور داخل قلب، نارسايي قلب و بيماريهاي دريچهاي قلب باشد.
متخصص قلب و عروق افزود: تنگي عروق کرونر باعث فشار خون بالا ميشود و در اين حالت فرد ناگهان دچار تنگي نفس شده و احتمال سکته قلبي وجود دارد. در اين حالت ممکن است حتي درد سينهاي وجود نداشته باشد و در موارد بسيار حاد ممکن است حتي باعث شود که کف از دهان بيرون بيايد.
اين متخصص قلب و عروق تصريح کرد: تنگي نفس ناشي از تنگي دريچه ميترال معمولاً در ميانسالي رخ ميدهد اما با توجه به شيوع فشار خون، اين بيماري در سنين پايين نيز فراگير شده است.
وي درخصوص ساير بيماري هايي که منجر به تنگي نفس مي شوند گفت: آسم، مسموميت ناشي از کربن مونو اکسيد، سکته قلبي و نارسايي قلبي از جمله بيماري هاي هستند که مي توانند بر روي تنگ شدن نفس اثر داشته باشند.
متخصص قلب و عروق گفت: تنگي دريچه ميترال در نوجواني همراه با سرماخوردگي گاهي ميتواند منجر به عفونت شود يعني آنتيباديها دريچه ميترال را تنگ ميکند و پزشک از صداي قلب متوجه موضوع ميشود.
وي در پايان، گفت: مهمترين راه تشخيص تنگي نفسهايي که نشانهاي از بيماريهاي قلبي هستند، گرفتن شرح حال و معاينه دقيق بيمار توسط پزشک است و در صورتي که فرد به بيماريهاي قلبي مشکوک باشد، بايد براي دريافت اطلاعات دقيقتر از اکو استفاده شود.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار