باشگاه خبرنگاران/ شربت عناب حاوي انواع ويتامينهاي A ، C ، E ، گروه ويتامينهاي B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهيدرات، سديم، پتاسيم، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتور، فيبر، فسفر، آهن، کلسيم، پروتئين، روي (زينک)، منگنز، منيزيم، اسيد فوليک، ساپونين و فلاونوئيدهاست.
براي بررسي خواص شربت عناب و اينکه مصرف اين شربت براي چه افرادي مفيد است با حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي گفتوگو کرديم که در ادامه مشروح آن را ميخوانيد.
مهمترين خواص شربت عناب
حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي درباره مهمترين خواص شربت عناب اظهار کرد: اين شربت به علت داشتن ويتامينهاي A ، C ، E و فلاونوئيدها خاصيت آنتي اکسيداني دارد بنابراين سيستم ايمني بدن را تقويت و بدن را در برابر بيماريهاي مختلف به ويژه انواع سرطانها محافظت ميکند؛ شربت عناب نقشي مؤثر در جلوگيري از تکثير سلولهاي سرطاني و کنترل تومورهاي مغزي دارد.
وي درباره خواص ديگر شربت عناب بيان کرد: اين شربت سرشار از ويتامين C است بنابراين به جذب آهن در بدن و تقويت سيستم ايمني بدن کمک ميکند، شربت عناب کبد را پاکسازي و آن را تقويت ميکند.
اين محقق و پژوهشگر طب سنتي افزود: شربت عناب تأثيري چشمگير در کاهش صفرا، رفع يرقان (زردي)، ناراحتيهاي گوارشي مانند زخم معده و روده، ورم و التهاب معده دارد.
عظمايي تأکيد کرد: شربت عناب به علت وجود اسيد فوليک و آهن تعداد گلبولهاي قرمز خون را افزايش ميدهد بنابراين کمخوني را برطرف ميکند، اين شربت آرامبخش قلب و اعصاب است و نقشي مؤثر در بهبود خلق و خوي و از بين بردن اضطراب، استرس و افسردگي دارد.
وي تصريح کرد: شربت عناب بيماريهاي تنفسي مانند سرماخوردگي، سرفه، آسم و خشونت سينه را برطرف ميکند، اين شربت تأثيري چشمگير در تناسب اندام و تقويت عمومي بدن دارد.
عظمايي يادآوري کرد: شربت عناب نقشي مؤثر در رفع کهير، خارش، سردرد، سرگيجه و عطش، کنترل قند، فشار و چربي خون، شادابي و طراوت پوست و مو و تقويت حافظه دارد، افراد براي تهيه شربت عناب بايد از عنابهاي تازه استفاده کنند.
مواد لازم براي تهيه ۲ ليتر شربت عناب
عناب ۵۰۰ گرم
عرق عناب يا آب ۱.۵ ليتر
عسل ۵۰۰ گرم
طرز تهيه شربت عناب
- نخست عنابها را نيم کوب کنيد و داخل عرق عناب يا آب بريزيد و بگذاريد يک روز بماند.
- سپس مخلوط مواد را پنج تا ۱۰ دقيقه در حرارت ملايم بجوشانيد.
- پس از اينکه دماي مخلوط مواد متعادل شد (به ۵۰ درجه سانتيگراد رسيد) آن را با کمي فشار از صافي عبور دهيد.
- عسل را به مخلوط مواد صاف شده اضافه کنيد.
- شربت را به خوبي هم بزنيد تا قوام بيايد.
- پس از سرد شدن شربت آن را داخل ظرف شيشهاي بريزيد و در يخچال نگهداري کنيد.
- براي تهيه يک ليوان شربت عناب سه قاشق غذاخوري از شربت غليظ را داخل ليوان بريزيد بقيه ليوان را آب اضافه کنيد.
- شربت عناب را ميتوان روزانه سه ليوان ميل کرد.
بازار