بهداشت نيوز/ تيلاپيا از جمله ماهي هاي پرمصرف در بين خانواده هاي ايراني است ولي به دليل مضراتي که دارد متخصصين توصيه مي کنند که هرگز ماهي تيلاپيا مصرف نکنيد!
آيا با ماهي تيلاپيا آشنا هستيد؟ آيا مي دانيد مصرف ماهي تيلاپيا چقد خطرناک است؟ اگر اطلاعاتي درباره ماهي تيلاپيا نداريد اين مقاله را بخوانيد و متوجه خواهيد شد که بهتر است هرگز ماهي تيلاپيا مصرف نکنيد!
ماهي تيلاپيا در بسياري از کشورهاي آسيا، آفريقا و ايالاتمتحده پرورش مييابد. اين ماهي نسبت به ساير ماهيها قيمت پاييني دارد و به سبب سهولت مصرف، طرفداران بسياري دارد. تيلاپيا مثل بسياري ديگر از ماهيها تيغهاي آزاردهنده ندارد و گوشت آن به راحتي فيله و پخته ميشود اما در سال 2008، متخصصان دانشکده پزشکي دانشگاه «ويک فارست» گزارشي از يک تحقيق منتشر کردند که خبر از مضرات ماهي تيلاپيا ميداد. تيلاپيا ميزان بالايي امگا 6 دارد. اين نوع اسيد چرب مزايايي براي ترميم بافتهاي آسيبديده بدن دارد اما در عين حال مصرف بيش از اندازهاش هم خطرات بسياري مثل اختلالات مغزي به دنبال دارد و درواقع در اين نوع ماهي ميزان اسيد چرب امگا 3 از امگا 6 بسيار کمتر است.
دکتر خديجه رحماني، متخصص تغذيه در مورد نسبت اين دو نوع اسيد چرب در دو ماهي تيلاپيا و سالمون به سيب سبز ميگويد: بهطور معمول اسيد چرب امگا 3 بايد بيشتر از اسيد چرب امگا 6 باشد. بهطور مثال نسبت امگا 3 به امگا 6 موجود در ماهي سالمون 10برابر همين اسيدهاي چرب در ماهي تيلاپياست و همين نسبت به خوبي ارزشهاي غذايي اين نوع ماهي را مشخص ميکند. در 300 گرم ماهي تيلاپيا، 67 ميلي گرم امگا 3، 84 ميليگرم امگا6 و 16 ميلي گرم کلسترول وجود دارد و همين آمار ميتواند به شما نشان دهد که اين ماهي علاوه بر امگا6، داراي ميزان بالايي کلسترول هم هست
بازار