
آسیب زننده ها به قلب و عروق کدامند؟
تبيان
بروزرسانی

تبيان/ تنباکو، رژيم غذايي نامناسب، چاقي، شيوه زندگي بي تحرک و الکل، از مقصران اصلي ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي هستند؛ با اين حال عوامل ديگري هم هستند که به قلب شما صدمات جدي ميرسانند و شما از آنها بيخبريد:
ناديده گرفتن سلامت دهان و دندان
بيماريهاي پريودنتال ناشي از التهاب لثه ميتواند علاوه بر از دست دادن دندانها، با عوارض شديدتري مانند بيماريهاي قلبي همراه باشد. باکتريهاي دهان ناشي از بروز التهاب لثه، ميتواند به بدن و به جريان خون گسترش يافته و به قلب آسيب برساند. بنابراين دو بار در سال، معاينات مکرر دندانپزشکي را فراموش نکنيد.
مصرف بيش از حد گوشت قرمز
به جاي تلاش براي حذف کامل گوشت قرمز از رژيم غذايي، مصرف محصولات گوشتي را به حداقل برسانيد. حتي گوشت قرمزي که به ظاهر فاقد چربي است نيز بين ۲۰ تا ۲۵ درصد حاوي چربي است و به افراد بالاي ۵۰ سال توصيه ميشود مصرف گوشت قرمز را به حداقل برسانند. اين افراد بايد بيشتر از گوشت سفيد به صورت کبابي و آب پز استفاده کنند.
خوب نخوابيدن
هنگامي که به طور معمول کمتر از ۶ ساعت در شبانه روز ميخوابيد، خطر ابتلا به فشار خون بالا و کلسترول را افزايش ميدهيد. اين مسئله باعث ايجاد معضل چاقي و ديابت ميشود که هر دوي آنها ميتوانند به قلب آسيب برسانند. اين بدان معني نيست که شما بايد در طول روز بخوابيد. هنگامي که بيش از ۹ ساعت به طور منظم بخوابيد، شانس ابتلا به ديابت و سکته مغزي را افزايش ميدهيد. خواب شبانه را ۷ تا ۹ ساعت تنظيم کنيد.
بيش از حد ورزش کردن
ورزش براي قلب شما عالي است اما اگر ورزش نميکنيد و يا گهگاه اين کار را انجام ميدهيد؛ به آرامي شروع کنيد و استقامت خود را افزايش دهيد. هنگامي که به سختي يا بيش از حد ورزش ميکنيد، ممکن است شما را در معرض خطر حمله قلبي و ديگر مشکلات قرار دهد. با يک ورزش ملايم مثل پياده روي شروع کنيد.
خر و پف شبانه
اين عادت آزاردهنده ميتواند ناشي از وقفه تنفسي در خواب بوده و با فشار خون بالا، آريتمي، خطر سکته و حمله قلبي مرتبط باشد. براي اطمينان از سلامتيتان بهتر است خر و پف کردن را دست کم نگيريد و با پزشک متخصص در اين زمينه مشاوره کنيد.
تايم کاري
بر اساس يک مطالعه که اخيرا در دانشگاه وسترن انتاريو کانادا صورت گرفته، کار در شب و يا ساعتهاي نامنظم خطر ابتلا به حمله قلبي را افزايش ميدهد. محققان ميگويند که شيفت کاري نامناسب تأثير بدي بر ريتم ساعت زيستي بدن دارد و ميتواند به قلب شما آسيب وارد کند. بنابراين اگر ساعات عادي روز را کار نميکنيد، اقدامات اضافي را براي کاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي انجام دهيد، نظير: ورزش، رژيم متعادل و ملاقات با پزشک براي دورههاي چکاب.